reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:
Udanego dnia, u nas wieeejeee:szok:

Damian śpi bez poduszki i do 3 roku mam zamiar nie zmieniać takiej sytuacji:blink:
A u nas śliczne słoneczko świeci i w końcu udało mi się M namówić i jedziemy dzisiaj po obiadku nad jeziorko:happy::happy:

reklama
A ja dzis zostane pytajnikiem hehe:-p
Znacie jakas b.dobra ksiazke dla...faceta? J prosi zebym mu cos przywiozla...Blimka, moze ty pomozesz, skoros taka fanatyczka ksiazek, plizzz
Moze cos Cobena? J nie jest wybredny, jakis thiller, cos na ksztalt Dana Browna:confused:

Hrudzia trochę dziwne, bo dziewczyny niektóre maluchy spią z rodzicami i ciekawe czy nie poduszce?:crazy:?????? Mam , tata na poduchach a maleństwo gdzieś niżej bez.:baffled: Mi to nie pasuje
. Ja małego raz tak raz tak. Jak ma katar to na większej podusi, z piór, a jak nie ma to na tej płaskiej z kompletu co była z kołderką .:tak:

u nas wychodzi mama, tata mai dziadzi i baba. I wie co mówi, bo jak ktoś wchodzi to potrafi zawłoac.

Dzis zapisałam się na USG bioderek PRYWATNIE rzecz jasna i zgadnijcie na jaki temin: 22 lipiec:szok:, jestem w szoku Na kase chorych na październik był termin.:szok::szok::szok::szok:

A i dziś na 14:30 idziemy się ważyc i mierzyc:-D:-)

WITAJCIE>>>>

no znowu mam zaleglosci w czytaniu bo siedze jeszcze na innych stronkach i tak to jest potem no doczytalam ze malo kasy no to ja sie dopisuje u nas tez nie ma kokosów

co do podusi to mikolaj spi na takiej z kompletu od kolderki ale one sa tak cienkie jakby nic nie bylo

MAMA u nas jest czesto mowione i kilka innych dzwiekow ale to mama bylo drugie najpierw bylo ok 2 msc wstecz TATA

Dostałam dziś @. Drugi test zrobiony i nic. Uffff.;-):-)
Widze Majandra ze nie tylko dzieci mamy podobne:rofl2: ;-):-D
No i dobrze ze uff...ja to dla pewnosci chcialam zalozyc spirale ale w kwesti rzadkich:wściekła/y::crazy: skakan na ogonie nie wiem czy sie oplaca i obstajemy przy gumkach..a po nich tez bywa stresujaco:szok:
Agulka - dopiero usg?:szok: rozumiem ze drugie. Ja mialam pokazac sie ze Stasiem drugi raz chyba kolo jego 4 miesiaca i nastepnym razem okoll 2 r.z.:nerd:

No i dobrze ze uff...ja to dla pewnosci chcialam zalozyc spirale ale w kwesti rzadkich:wściekła/y::crazy: skakan na ogonie nie wiem czy sie oplaca i obstajemy przy gumkach.
Wiesz co, Hruda, ja tak naprawdę to nie miałam żadnych podstaw, by myśleć, że jestem w ciąży. My też na gumkach i nigdy nam się nic nie przytrafiło.W maju @ miałam. Tylko, tak jak pisałam wcześniej, te dziwne łaskotanie mnie niepokoiło. A teraz już mi przechodzi:confused::baffled:

Witam Szanowne Panie;-)
Wpadlam na momencik CMOK CMOK dla wszystkich.Wpadne wiecorkiem bo lece po synka a pozniej basen.

Pisalyscie o spaniu maluchow na poduszcze.Angelka jeszcze spi na plasko i jest zadowolona wiec spoko,a jak spi u nas to my na poduszkach a ona na plasko.Taka zem wyrodna matka.hehe

Możesz mi to wyjaśnić.

Trzeba sprawdzić na stronie US, jaka jest w tym roku podatkowym kwota dochodu zwolniona od podatku. Dajmy na to, że to 4500 zł rocznie. Jeśli zarobiłaś mniej niż 4500 zł w roku 2007 to zaliczka pobrana na podatek dochodowy zostanie ci zwrócona, a co za tym idzie nie przysługuje ci żadna ulga od podatku (w tym ulga na dzieci, bo nie ma podatku=nie ma ulgi)

Czyli mogłam mieć za mało odprowadzonego podatku i nie dostane 1000 tylko miej?
dostaniesz tyle ile podatku zapłaciłaś w roku 2007 nie więcej niż kwota bodajże 11

Atruviell, rozumiem Twoją złość. Bardzo mi przykro. A ten drugi wózek kupiliście w tym samym sklepie? Mam nadzieję, że nie.

Niestety, musiałam kupić w tym samym sklepie. Widzisz, do samego sklepu ja nic nie mam, bo to nie jest pierwszy wózek, jaki u nich kupowałam. Kubową spacerówkę też tam kupiliśmy, oddawaliśmy na gwarancję i wszystko było w jak najlepszym porządku. To chyba producent zachował się niezbyt fajnie, bo to oni zagubili przesyłkę. Sklep zwrócił się do serwisu producenta z prośbą o zwrot wózka, a ci oddali im po prostu pieniądze wg szacowanej przez nich wartości tego wózka po roku korzystania. W PL wykłócałabym się, że chcę taki sam wózek i g... mnie obchodzi, że im zaginął. Ale w Dojczlandach takie rzeczy załatwia się na drodze sądowej, miesiącami, a zdaje mi się, że gra niewarta świeczki. A gdybym wzięła pieniądze i wymieniła na złotówki byłabym jeszcze bardziej stratna. Dlatego kupiłam wózek w Niemczech, bo przynajmniej starczyło na porządną spacerówkę dobrej firmy i jeszcze trochę Euro zostało. A w PL za 350 zł nie kupiłabym tego wózka, ani nic lepszego (przynajmniej w Zgorzelcu).

Atru Twoja oferta jest aktualna,bo ja bym potrzebowała parasolki.Tylko czy ona by mi pasowała do wózka :baffled: Mam Baby Euro Desing :baffled:
Etko, właśnie przemyślałam sprawę, że parasolka to jedyna rzecz, z której mogę skorzystać. Nie pogniewasz się?:zawstydzona/y: Acha, no i mocowanie do tej parasolki jest przeznaczone tylko do takich płaskich rurek od stelaża a nie okrągłych, więc może też by Ci nie pasowała...

Atru-przykro mi z powodu wózka, kurde ale dziady.. Myślałam, że tam w Niemczech nie robią takich numerów. Mam nadzieję, że ten nowy nabytek będzie Wam służył.
No właśnie, ja też nigdy nie miałam tam wcześniej żadnych problemów ani z gwarancją wózka, ani butów, ani sprzętu RTV. Sama jestem zaskoczona...
Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:
Udanego dnia, u nas wieeejeee:szok:
Tymek od dawna śpi na poduszce ale takiej płaściutkiej...

reklama
Witam z rańca.

Nie było mnie wczoraj popołudniu i z wieczorka, bo komp jakiś zamulony był i okazało się, że mieliśmy wirusa,:szok: ale teraz już jest ok.:blink: No i wieczorem z J siedzieliśmy o skubaliśmy groch,:tak: a z pół worka tego było. Pomroziłam , będzie super zupka zimą:happy2:

majandra ulga troszeczkę, że jedna kreseczka:-D

luandzia jak ja Ci zazdroszczę tego kursu tańca:tak:

justyna nic dodac nic ując - nie chciałabym byc w skórze twojego S kuzynki, bo jak już zaczął kombinowac to co będzie później:crazy:

A wczoraj Kasi nie było. Dziś poszła pierwszy raz do pracy. Ciekawe jak sobie radzi z ..... tęsknotą i robotą???????? TRZYMAJ SIĘ.;-)

Justyna A co do kasy to chyba nie jest az tak źle, u nas na koncie 148,35 zł:szok::szok::szok: i co ja mam powiedziec:tak:

Agulka :*:*:* :yes::yes: za pamięć!!! :-D:happy2::laugh2: A w pracy :zawstydzona/y::zawstydzona/y: REWELACJA!!!!!!!!!!! Aż mi głupio o tym pisać :zawstydzona/y::laugh2: nawet nie miałam czasu zatęskić za małym bo było tyle roboty :szok: godzina 14.00 nawet nie wiem kiedy wybiła i już byłam u Kubalki :-) jak mnie zobaczył to aż skakał z radości!!!! Ale wyjście z domu do pracy było okropne bo jak zobaczył, że wychodzę to aż się zanosił z płaczu :-(

Atru no nieciekawie z tym wózkiem :baffled::errr:

Jeszcze jedno zadzwonili do mnie z działu płac i pytali się czy mam jakiś dodatkowy dochód i jeżeli nie to dostanę jeszcze jakiś dodatek na dziecko :szok::errr: nie dość, że kaska za pracę ładna to jeszcze dodatek :happy2:

Do góry