Oluś ma aysmetrię... oczywiście nie jest pogłębiona do tego stopnia, że mały śpi w 'rogalik', albo ma przykurcz (bo właśnie o takich przypadkach czytałam). Tak do 5 miesięcy sypiał z główką na jednym boku przez co z tyłu leciutko mu się zniekształciła, lekarz stwierdził też że ma z jednej strony twarzy większy policzek i oczko (ja tego nie widzę _-_) i z tego powodu mamy umówioną wizytę u logopedy, podobno można jakoś tą główkę rozmasować. Oprócz tego, napięcie mięśniowe na które są właśnie te ćwiczenia, metodą NDT. Na razie nie wiem jaki jest efekt, praktycznie ćwiczymy tylko w domu, na rehabilitacji Pani nam zadaje ćwiczenia.... Zobaczymy co dzisiaj powie.Nny, a czemu chodzicie na rehabilitacje? I jak długo już? Są jakieś postępy?
reklama
Oby Majandra obyEnia, w mojej i męża rodzinie jest taka reguła, że jak dziecko jest małe i jest bardzo zajmujące itp. to później aniołek, a jak aniołek jako niemowlak to później diabełek. Oby się potwierdziło
4 godziny? Rany, Maciuś już by mi koncert urządził
a Krzysio jak zasnął o 12 to wstał przed 16, żeby pani pokazać oczka
Nic go nieruszyło nawet przekładanie z fotelika do wózka
Chesz iść spać o 22, a gdzie nauka??? Sory nie zauważyłam, że wyłączasz komputer,
a to co innego
Ostatnia edycja:
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
My chrzciny wyprawialiśmy razem ze ślubem (7 lat zajęło nam zdecydowanie sie;-)) w kopercie daliśmy 500zl ale ksiądz jej nie wziął i powiedział, że mamy teraz inne wydatki szok!!!!!!!!!!!!!!
No to faktycznie szok.
Dzięki, kochana. Chociaż ja wcale nie przepadłam, odwiedzałam BB co dziennie i czytałam co u was ale jakoś tak miałam nastrój zjechany, że nie mogłam się zmusić, żeby napisać coś od siebie. Ale już mi lepiej Co do chłopaków to też mam nadzieję, że się nie rozłożą. Za to małżonek miał dzisiaj przed wyjściem do pracy 39 st. C Żeby tylko nie zaraził maluchów.No wogóle to ATRU WELCOM BACK! Oby tylko Ci sie chłpaki nie rozłożyły, niech sobie nie żartują.
Łukasz umie od dawna pokazać "nie nie nie" - kręci główką, uroczo się uśmiecha i... robi często dalej ;-) Ale rozumie bo jak się zabiera na nowo do "zakazanego owocu" to łypie na mnie okiem
He, he, mój Tymek to też jest takie dziecko na "nie". Dzisiaj od rana powtarza nienienienienienienienienienie!
Łukasz śpi w krótkich rampersach lub w pajacykach bez stópek (jak jest chłodniej), pod cienkim kocykiem, przy otwartym oknie.... Dziś śpi w bodziaku z krókimi rękawami, przykryty pojedynczym kocykiem.
Tymek też sypiał w rampersach albo w body z krótkim rękawkiem + skarpetki. Ale przyznam się, że go nie przykrywałam, bo i tak się odkpuje. A u nas w mieszkaniu sauna, nawet 30 st. C. Już tego nie wytrzymywałam, nie mam sposobu aby trochę schłodzić atmosferę, bo mieszkamy pod samym dachem, a okna są na całej szerokości ściany i to od południowej strony. Dramat.
A Julitka miała kolki?
Wiesz, dzieci sa zupełnie różne Moje dwa chłopaki niby podobne ale już widać różnice w charakterze, temperamencie, usposobieniu...
U mnie to samo.
Wiecie co? Ja mam jakąś obsesje z tym wózkiem. Zamówiłam na allegro jakiś tydzień temu, w czwartek zrobiłam przelew w piątek pewnie pieniądze dotarły do właściciela. Jestem taka niecierpliwa, że wczoraj napisałam do niego meila z pytaniem kiedy wysyła ten wózek? Po pół godziny odpisał, że właśnie wysyła i że dzisiaj powinien dojść. Sprawdzałam pocztę co 5 minut, bo byłam ciekawa czy poda mi ten numer paczki, żebym mogła na stronie kurierskiej sprawdzać co się z nią dzieje i nic.... Nie napisał. Czysta obsesja _-_
To ja witam w klubie. Ja też jestem bardzo niecierpliwa i jak coś zamawiam to zawsze oczekuję jak najszybszej przesyłki bo mnie trafia. A myślałam, że tylko ja tak mam
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Nny, to u nas to samo. Maciuś też ma lekko zniekształconą główkę i też jeden policzek większy, ale oczka chyba równe.Też miał asymetrię, ale już mu praktycznie przeszła. Napięcie mięśniowe ma lekko wzmożone. Na rehabilitacje chodzimy od tygodnia. Też mamy wizyty u logopedy, psychologa i pedagoga.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
A on w domu też tak sypia długo?a Krzysio jak zasnął o 12 to wstał przed 16, żeby pani pokazać oczka
Nic go nieruszyło nawet przekładanie z fotelika do wózka
Chesz iść spać o 22, a gdzie nauka??? Sory nie zauważyłam, że wyłączasz komputer,
a to co innego
Naukę wliczam w czas spędzony przed kompem;-). A jak wyłączę komputer to idę myju myju i spać.
A wczoraj wieczorem nie było Agulki, Kasi i Eni
Nie było mnie bo u Nas kolejny rozdział problemów teściowo-małżeńskich. MAM DOSĆ TEGO ZWIĄZKU!!!!!!!
Od rana nic nie robię tylko płaczę. Kuba nie pomaga mi wcale, jest taki jakby ktoś go podmienił. Maruda przeokropna!!!!!!! Normalnie wszędzie za mną chodzi i jęczy "mama mama mama mama" teraz zasnoł, wreszcie!!!!!!
zauwżayłam, ze Krzysio jak sam wstaje to lewą stope stawia prosto a prawą troche na bok do środkaPrzy chodzeniu pod paszki też to widać, nauczył się tak dziwnie wstawać:-(
Jutro pójde z nim do lekarki, nie wiem czy nie świruje, ale co tam
Jutro pójde z nim do lekarki, nie wiem czy nie świruje, ale co tam
Od rana nic nie robię tylko płaczę. Kuba nie pomaga mi wcale, jest taki jakby ktoś go podmienił. Maruda przeokropna!!!!!!! Normalnie wszędzie za mną chodzi i jęczy "mama mama mama mama" teraz zasnoł, wreszcie!!!!!!
Kasiu prawdopodobnie Kuba wyczuwa Twój nastrój
reklama
Kasiu prawdopodobnie dzieci wyczuwają nastrój rodziców
To na pewno. Nie chce aby Kuba był świadkiem takich starć, ale inaczej teraz nie potrafię.
Podziel się: