reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witajcie mamuśki!

O 13.00 lecimy z Olusiem na rehabilitacje, miejmy nadzieję, że w nowej spacerówce (podobno ma przyjść dzisiaj). Co do ząbkowania, strasznie wczoraj marudził, dziąsełka podczerwienione i czekamy na nowy ząbek

ja jak na razie nie mysle o rodzenstwie dal julitki. nasza gwaizdka byla ( i w sumie nadal jest) baaaaardzo meczacym dzieckiem, bardzo absorbujacym i wymagajacym czyjejs obecnosci caly czas ( zwlaszcza mojej). pierwsze 3m-ce byly dla nas koszmarem i jak na razie boje sie tego powtarzac. po prostu mam lek przed nowordkiem. do narodzin julitki uwielbialam dzieci i rozczulalam sie na widok kazdego bobaska. teraz jak widze noworodka, to wspolczuje rodzicom. ja bym chciala miec, ale juz takie polroczne. poczatki mnie przerazaja! musze chyba odpoczac i wtedy pomyslimy. wiem jednak, ze za duzo czasu tez nie mam, bo niedlugo 30stuknie. maz to by juz chcial,ale ja na razie nie chce nawet slyszec! wystarczy mi jedno a porzadne!
Wczoraj 22:43

donkat, miałam z Olem podobnie, albo jeszcze gorzej i też nie chciałam nawet myśleć o kolejnym dziecku. Czułam się taka uwięziona, prawdopodobnie miałam delikatny baby blues (tak się chyba nazywa ta depresja poporodowa). Ale na szczęście mi przeszło. Faktycznie, nie chciałabym teraz mieć dziecka, ale gdyby przypadkiem miało być, na pewno bym się ucieszyła :)

Wiecie co? Ja mam jakąś obsesje z tym wózkiem. Zamówiłam na allegro jakiś tydzień temu, w czwartek zrobiłam przelew w piątek pewnie pieniądze dotarły do właściciela. Jestem taka niecierpliwa, że wczoraj napisałam do niego meila z pytaniem kiedy wysyła ten wózek? Po pół godziny odpisał, że właśnie wysyła i że dzisiaj powinien dojść. Sprawdzałam pocztę co 5 minut, bo byłam ciekawa czy poda mi ten numer paczki, żebym mogła na stronie kurierskiej sprawdzać co się z nią dzieje i nic.... Nie napisał. Czysta obsesja _-_

witam poranna pora boze co ja milaam dzis za noc hani do godziny 2:30 budzila sieco chwile zasypiala na 30 minut i znow placz qwiercenie katarek dostala ostatnio jak katarek miala to zeby jej wyszly, moze to i tym razem tak bedzie poza tym nocki u nas sa okropne hani przez te ponad 9 miesiecy przespala mi moze 3 noce bez pobudek a tak to budzila sie 2 razy a teraz jest jeszcze gorzej budzui sie co chwile

Witajcie!
Haaa a jednak tęskniłyś cię troszeczkę:-p:-)

Wczoraj byliśmy odebrać paszport Natalii i załatwialiśmy dla młodego zajeło to nam cztery godziny:szok: Dojazd do Katowic i te tłumy w urzędzie koszmar:crazy:
Na dodatek jeszcze @ dostałam:baffled: pierwszy raz, wcale mi jej nie brakowało:oo::no2:

Co do dzieciaczków to teraz stanowcze nie ale za 2 lat jak sytuacja pozwoli to się zastanowię:tak:
Natalia to była złote dziecko:tak::-Dlekarka się śmiała, że ona jest książkowa. Jako noworodej jadła co trzy godziny, wszystkie noce przespane, zawsze uśmiechnięta, chodziła spać o 18-19 w wstawała o 8-9 rano:szok: jadła oczywiście na śpiocha do tego bezbolesne ząbkowanie i porzuciła pampersy od 13 miesiąca:laugh2: Gdzie te czasy:rolleyes:
Za to teraz kłótliwa, pyskata i uparta, ale bardzo bardzo kochana ;-)
W porównaniu z nią Krzysio jest bardziej zajmujący:tak:Teraz zaczyna ładnie przesypiać nocki cyc już tylko raz:laugh2: no chyba, że w razie jakiejś dzidziusiowej depresji drugi raz:rofl2:, ale rzadko. w porównaniu z tym co było luzik

klavell - to Ty jesteś wykończona życze dużo sił

Enia, w mojej i męża rodzinie jest taka reguła, że jak dziecko jest małe i jest bardzo zajmujące itp. to później aniołek, a jak aniołek jako niemowlak to później diabełek. Oby się potwierdziło:-D

4 godziny? Rany, Maciuś już by mi koncert urządził:tak::szok::wściekła/y:

reklama
Do góry