reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Asia - podziwiwam, myslicie o 3 dziecku? A moze o wiekszej liczbie?

Stachu dziś ładnie sobie brykał po kuchni, raz tylko uczepil sie uchwytu od piekarnika, ten sie otworzyl i bylo twarde lądowanie. Teraz go ucze co to znaczy "nie wolno", poki co ma wbite.

Ano myślimy :tak: (na razie o trzecim) ale kiedy to nie wiadomo jeszcze :confused:

Łukasz umie od dawna pokazać "nie nie nie" - kręci główką, uroczo się uśmiecha i... robi często dalej ;-) Ale rozumie bo jak się zabiera na nowo do "zakazanego owocu" to łypie na mnie okiem :happy:

Ja też cały czas nie wolno albo to nie jest do jedzenia:-) i Zuzia zaczęła powtarzać nie nie nie i chyba ze zrozumieniem bo w tedy jak czegoś nie chce zrobić np ubrać się

my caly dzien dzis poza domem. teraz julitka juz wykapana i lobuzuje. chodzi spac o 21-22, to zlaezy od ostatniej drzemki. w dzien spi tylko 2x30min, w wyjatkowych sytuacjcach zdarzy sie wiecej. ogolnie nie jest moja pocieszka spiochem i od urodzenia pod tym wzgledem byla klopotliwa.

my na chrzest dalismy chyba 50zl, juz nie bardzo pamietam, bo bylo to w XI.

co do mieskzania z tesciowa, to mialam te przyjemnosc zaraz po slubie. nie bylo zle, choc mamy odmienne charaktery. teraz na odleglosc bardziej jednak aj lubie. ogolnie to bardzo dobra kobieta. mieskzamy natomiast aktualnie z babcia meza-horror! co za typ! ma juz 85lat i jeszcze nas meczy!

Chyba wszystkie górne zęby idą mu naraz. Górne jedynki wyjdą już lada moment, to samo z dwójkami, a dzisiaj zaobserwowałam, że schodzi już też prawy kiełek.
u nas dzisiaj pojawil sie trzeci zabek- gorna lewa dwojka. lada dzien wykluja sie nastepne trzy gorne zabki. na szczescie nie ma rewelacji.

Ja na chrzest dałam 150zł i to o wiele za duzo. Chrzest był po mszy i bez rewelacji więc i 50 zł by wystarczyło, ale.....

My drugie dziecko planujmy za jakieś 2 - 3 lata to z pewnością kolejną ciąże spędze tu na forum.
my na chrzest dalismy 50. a ciaze planujemy tak, zeby piotrus zaczal chodzic do przedszkola.

nie, nie uciekla.
a pamietacie tygrysiatko? cos sie u nas nie zadomowila. dziwne :baffled:

o, a ja właśnie lubię! rano człowiek wypoczęty to już inna sprawa niż wieczorem.
Co do kolejnej ciąży.... Jeżeli będziemy planować to też start zimą, żeby się latem urodziło ^^
a mi bardzo pasuje to, ze sie piotrus urodzil wczesna jesienia. teraz tak akurat dorosl do spacerowki. no i nie wyobrazam sobie ubierania w zimowe ciuchy teraz, kiedy zalozenie samego body to nie lada wyczyn :-D

U nas jest 20 stopni i zakładam body z długim rękawem i pajacyka i kołderka. Tylko,że Mateusz rządzi po całym łózeczku i jest rozkopany.

W ciąży było na wilka:-D Leżysz pan koło dziury i wyjesz:-D:-D:-D
to strasznie grubo go ubierasz... moj dzisiaj spi w pajacu bez stopek i z krotkim rekawkiem, jest oczywiscie odkryty i mam otwarte okno!
a z tym wilkiem... ale sie usmialam!!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Do góry