reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

ja też chciałabym taki fotelik na rower bo szyma już śmiga sam na 4 kółkach (te 2 to w sumie fruwają ale ma jeszcze momenty że się giba) no i chciałabym Wike brać ze sobą na krótkie 1-2 kilometrowe przejażdzki po Bani żeby się mały nauczył lepiej jeździć
a dziś zaszła do mnie znajoma ma bliźniaki 2 chłopców mają 10 miesięcy fajne brzdące ale straszne leniuszki bo Wika to mały owsik jak ją posadziłąm dziś rano na nocnik to wstała i prawie go sobie na głowe założyła bo chciała zajrzeć co jest pod nim
co do koleżanki to ona ma jeszcze 3 starszych dzieci 8,6,5 lat no i te brzdące bidula poszła na wchowawczy urlop bo kto jej dopilnuje 5 dzieci żeby mogła spokojnie pracować hm ale mówi że już była zmęczona pracą no i jutro idziemy do nich mają nówka sztuka chatkę duży salon to się Wika na raczkuje za to przez budowę nie ma jeszcze ogrodu same cegły, pstaki deski totalne rumowisko i stwierdziłyśmy że jak będzie ładni eto dzieciarnia do nas a jak deszcz to do nich bo nasz domek ma małe pokoje heheheheheh

reklama
Witam dziewczyny :D

Wczoraj przyszedł nocnik i Kuba zrobił siku do niego :tak::-D ale niestety na tym koniec :-( posiedział na nim troche i koniec. Przed chwilą cisnoł kupe to mu szybko zdjęłam pampersa, ale już był za późno :nerd: no ale spoko nic na siłę i tak ma jeszcze duuużo czasu :tak:

Co do karmienia na leżaco to ja też na poduszce lb jak Adaś odchyla główke i je to jak na poduszce jest ok to dobrze :tak:

Ale szczerze to mam takie same zdanie jak Enia. Co lekarz to historia i inne zdanie.

Mam zamiar na Allegro kupić sobie jakąś super sukienke lub tunike. Od zeszłego roku prawie nic sobie nie kupiłam bo miałam nadzieję, że w to lato wskocze w ubrania sprzed ciąży, a tu jedna wielka D****

Z babcią jest ok. Ciotka, która pojechała z babcią zadzwoniła do mamy i naopowadała jej głupot :no: później to odkręcała. Szkoda tylko, że spacerek przepadł z Enią. Ale mam nadzieję, że to sobie odbijemy :-);-)

Wasze dzieciaczki pewnie też są takimi małymi terrorystami :-D Kuba tak mną zawładnoł, że nie mam prawa się gdzieś bez niego ruszyć :baffled: kiedyś zobaczycie mnie w superniani jako matka potrzebująca pomocy :-p nie no żart. A niby pedagogike wybrałam, aby dowiedzieć się jak wychowywać swoje dziecko :-)

Witajcie dziewczyny!

Mój Krzyso zjadł na śniadanie pół słoiczka kaszki:szok::szok:
Zobacze czy go nie wysypie. Jak to będzie cudownie jeśli zacznie jeść kaszki:laugh2::laugh2:
Poza tym od kilku dni wstaje rano i ma suchego pampersa:szok:, za to nasiura pół nocnika:tak:
Myślałam, że to jednorazowy wybryk, a tu takie niespodzianki dla mamusi.:rofl2::-)

Kasia - ufff dobrze, żę z babcią wszystko dobrze.:tak: Spacerku szkoda, ale to sobie odbijemy;-)
Mój mały pozwala mi, gdzieś się ruszyć:-D, jak jestem w szkole to Krzysio baluje z tatusiem, siostrą i ciocią, ale tylko do czasu aż ja się pojawię:rofl2::-) Jak z kimś zostaje i ja mu się pokarze to katastrofa:szok: koniec każdej zabawy rączki wyciągnięte do mie i ryk:baffled:

U nas wietrznie, a teraz spadamy na wizyte kontrolną do laryngologa;-)

Witam i zaraz zmykam!!!!

Wczoraj gdy siedziałam z dzieciakami na ogródku zauważyłam na szyi Oli coś czarnego.Jak podeszła to patrzę a tam zagnieżdża się kleszcz:szok:
Prawdopodobnie u nas na Dolnym Śląsku jest ich MASA :wściekła/y:
Biegnę dzisiaj do lekarza po receptę na szczepionkę i pójdą obydwoje :tak: Bez względu na cenę:tak::szok:
Bo ja się boję w dzisiejszych już czasach...a do chorób nam niedaleko :no:

Spadam bo mały już nie śpi i mi przeszkadza :laugh2:

Witam

Etka
kleszcze brrrr :baffled:zawsze bałam sie tego paskudztwa, leć leć na to szczepienie i powiedz nam co i jak ?

Enia uffff dobrze, że Krzysiu w końcu przestał być niejadkiem :-) a oto menu mojego głodomora :baffled: rano butla 230 ml mleka z kliekiem grczano-ryżowym, po 3 godzinach drugie śniadanko kromeczka z pasztecikiem i teraz na spacerku cały banan popity soczkiem.

Teraz śpi i mam nadzieję, że tak bedzie przynajmniej do 12 bo padam na ryjek :nerd:

A i kupiłam sobie bluzke tunike oto link :happy:

WIOSNA WRZOSOWA TUNIKA BLUZKA WYCIĘTE PLECY UNI (374291875) - Aukcje internetowe Allegro

Ale jestem HAPPY!!!!!

Nie pamiętam doładnie kto kupował buty przez net :confused: :confused: :confused: bardzo bym prosiła o podanie raz jeszcze linka do strony z butami bo mam chęć zakupić jakieś baleriny :-)

Eta fuj kleszcze :no: leć leć kochana i powiedź ile ta szczepionka kosztuje???? Też się zawsze bałam kleszczy. Nigdy co prawda nie miałam, a raczej prawie bo raz wyrwałam go jak chciał mi się wtrynić do biodra :nerd:

A i jeszcze wygralam aukcje z ogrodniczkami dla Kubusia kosztowały całe 7 zeta + 7 przesyłka :-) Mam tylko nadzieję, że nie będą za małe :baffled:

***JAC BABY*** krótkie spodenki ogrodniki*** 80 (373831712) - Aukcje internetowe Allegro

Majandra myslisz???? Kurde no bele!!!!! Tak kupiłambo kiedyś jak kupowałam w sklepie ogrodniczki to niby rozmiar, który nosi 86cm były kolosalnie za duże :baffled: a 68cm w sam raz. Byłam zszokowana, że taka rozbieżność tych rozmiarach :blink: no nic najwyżej dam kuzynce ona też ma chłopczyka w wieku Naszych maluchów.

Hey to faktycznie ja cos poprzestawialam w ustawieniach z tymi stronami,ale juz to naprawilam.
Mojemu kochanemu mezowi strasznie zaczela sie babrac ta rana na nodze i dzisiaj po pracy ma jechac do szpitala.Ciekawe co powiedza.

Kasia to ty juz malemu dajesz chleb z pasztetem????Niewiedzialam ze juz tak mozna.A jakie jeszcze mu dajesz kanapki???

Naomi juz lobuzuje na kocu i dostala czkawki.Nauczyla sie stawac przy lawie,kanapie i w lozeczku:tak::tak::tak:Zaczyna juz coraz pewniej raczkowac a nie czolgajac sie po podlodze.
Pogoda do d....I musze sprzatniac cala chate bo juro mamy gosci.A tak mi sie nie chce:no::no::no::no:

reklama
Naomi Kubuś kromeczki z pasztetem już je dobry miesiąc jak nie dłużej, a jakie jeszcze?? Z masełkiem i szyneczką (tego już więcej nie dostane :no:), z pomidorkiem pokrojonym naprawdę cieniutko :tak: smakuje mu wyśmienicie.

Z tego co czytałam skórki chleba do mamlania można podawać od 5 miesiąca, więc skoro skórke można, a przecież nie ma gwaracji, że dziecko tego nie zje to kromeczka chleba wg mnie nie jest ryzykiem. Jakbym widziała, że mały ma po tym jakieś problemy ze skrórą czy z kupą nie dawałabym. A w dodatku skoro pediatra nie ma nic przeciwko :-)

Do góry