reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Nie udało mi się wczoraj dorwać do komputera, bo mój "kochany" szwagier siedział cały czas, jak na chwilę włączyłam bajkę Lilce to nas wyrzucił po 10 minutach (Lilka histeria...), a wogóle to komputer się coś psuje to wymyślił,że dlatego,że Lilka go kopie... mam go trochę dość.
Cfc-okropnie się przeraziłam Twoimi wiadomościami...:no:. Jeden dzień mnie nie było,a tu same takie złe wieści. Na pewno się okaże,że to fałszywy alarm,ale zbadać to trzeba.Pisz od razu,jak tylko będziesz coś wiedzieć, bardzo się martwię. Tym bardziej, jak opisujesz,jakie masz problemy z tą pieprzoną (przepraszam za brzydki wyraz,ale nie mogłam sie powstrzymać) służbą zdrowia tutejszą!Przecież ja jestem w takiej samej sytuacji,jakby się coś działo! Na razie przyszły mi wreszcie te listy ze szpitala i mam termin USG na...24 kwietnia, ręcę opadają, a do tej pory człowieku myśl,czy wszytko dobrze i możesz się tylko modlić,żeby tak. Na całe szczęście mam już termin do mojego pana doktora w Polsce na 27 marca, czyli zaraz po przylocie.

Xeone-śliczny dzidziuś, a machał?:tak:.To straszne,że Cię tak męczą wszystkie dolegliwości ciążowe cały czas...Zaczynasz juz drugi trymestr, może Ci przejdzie?
Blimka-ja miałam tak samo z Lilką, nie mogłam sobie wyobrazić siebie jako matki, dalej czasami się tak nie czuję ;-). A najlepiej w czasie porodu, to wszyscy mówią,że boli,ale cały czas wiesz,że na końcu bedzie dzidziuś to zapominasz o bólu. A ja wogóle zpomniałam poco ten ból i jak mi połozyli Lilkę na brzuchu to byłam zdziwiona,że faktycznie, przeciez na końcu tego wszystkiego jest dzidziuś!:-D
Majandra-nie zazdroszczę kłopotów stomatologicznych. Ja nienawidzę dentysty, a już dawno nie byłam,ale nic mnie boli. Wiem,że w Polsce jest obowiązkowa wiyta w ciąży, tu oczywiście nic takiego nie ma.
Harsharani-gratuluję przeprowadzki, to tak na stałe, czy sama chwilowo..?Z listą-bardzo dobry pomysł.

reklama
Acha-Harsharani, byli wczoraj u nas znajomi z Birmingham, to tylko 1,5 godziny jazdy od nas! Byli z trójką dzieci, Lilka była zachwycona :-).

cfc - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!! to straszne jak oni traktują takie ważne sprawy

Harsharani - napisz koniecznie o swoich perypetiach, ciesze sie ze masz fajne mieszkanie no i nie bedziesz mieć do czynienia z tymi dziadkami w święta;) powodzenia!

Ainaheled - pocieszyłaś mnie bo już myslałam że moze jestem jakaś wyrodna, a ja zawsze mam takie poczucie że moje zycie sie jakoś obok mnie toczy i nie mam na nie większego wpływu
Maraniko - nogi do góry!! ;-);-)

milej nocki dziewczęta! dobranoc

Zapominiałam Wam się jeszcze pochwalić,że byłam wreszcie dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie dwie pary ciążowych spodni, bardzo jestem zadowolona. Ten sklep mothercare jest świetny, nie mogłam stamtąd wyjść, kupiliśmy jeszcze Lilce nowy nocniczek. Oprócz tego nie moglam się oczywiście nie wybrać do Primarka i kupiliśmy sporo rzeczy, trochę też dla dzidziusia:-D.

Harsharani - napisz koniecznie o swoich perypetiach, ciesze sie ze masz fajne mieszkanie no i nie bedziesz mieć do czynienia z tymi dziadkami w święta;) powodzenia!

Obawiam sie ze jednak sie z nimi zetkne, ale nie tak bardzo jak to na poczatku myslalam. Chodzi o to ze nie moge sie wyprowadzic dopoki nie rozmowie sie z landlordem, bo niestety jestem w umowie..a nie chce zeby mi np przepadl depozyt...ktory tak samo jak reszta placilam...

Powiem Wam szczerze ze sie strasznie ciesze... szczegolnie z tego ze kuchnia taka duza...

Jutro jade zalatwiac kupe rzeczy, w tym do mojej szefowej..do biura..i strasznie sie boje wiecie? Juz Wam nie mowilam, ale ostatnio szefowa proponowala mi załatwienie usuniecia ciazy... rece i piersi opadaja... Boje sie ze nie pomoga, ze nie daj boze nagle okaze sie ze calkiem jestem bez pieniedzy..i jakichkolwiek benefitow...

No ale zobaczymy co zycie pokaze :)
Teraz dobranoc :)

Cfc mam nadzieję, że dziś już jesteś spokojniejsza. Trzymam kciuki.
Harsharani za Ciebie także będę dziś trzymać kciuki, a raczej za Twoją wizytę w pracy. Ale to, co proponowała Ci szefowa, 'lekko' mnie zszokowało:confused: Kobieta proponuje kobiecie coś takiego?? Nie do pojęcia.. No i napisz koniecznie coś więcej o nowym mieszkanku. Kiedy się przeprowadzasz, co na to Twój M.??
Nuśka ja pofarbowałam włosy jakieś 2 tygodnie temu, tyle że nie farbą, a szamponem. Jest łagodniejszy no i tak nie śmierdzi. Moja siostra, mama dwójki dzieciaczków malowała włosy regularnie będąc w ciąży. I dzieci zdrowe, i na dodatek nie są rude:-p Bo to ponoć z tym farbowaniem to jakieś zabobony się wiążą, że dzieci będą rude i takie tam:-p
Aina gratuluję zakupów:-)
A ja dziś robię badania na posiew moczu..Bo z pęcherzem to różnie u mnie bywa ostatnio, raz lepiej, raz gorzej. Na dodatek pobolewa mnie podbrzusze, mam nadzieję, że to nie od pęcherza.. A z wynikami od razu lecę do ginki.
Miłego dnia Kobitki;-)

Harsharani ty to msz przeboje niezle, sprawdź dobrze czy Twoja szefowa czegoś nie kombinuje żeby cie oszukać to jakaś dziwna baba myslę ze jak pracowałaś to bez wzgledu na to jak długo to bylo coś ci przysługuje (przynajmniej u mnie w pracy tak jest a ja nadal mam okres próbny)

Majandra jak czytam o twoich cierpieniach przez ząb to aż mnie ciarki przechodza, ja na szczeście lubie chodzić do dentysty wiec nie mam problemów z zebami, kiedys to nawet poszłam dwa razy w jednym dniu tak mi sie podobało:D no i pan dentysta był niezwykle przystojny;-)

pozdrawiam z rana
ciekawa jestem jak sie miewa cfc

reklama
no to ja si zbieram do wyjscia..a co do propozycji szefowej..uwierzcie mi..

oho, slyszalam wlasnie glosne trachchchchchc i bum... a przed tym trabniecie.. czyli ktos mial wypadek przed domem moim :)

ale..to jest tutaj normalka sluchajcie z ta aborcja..po co sie meczyc, skoro ktos wpadl..a ciaza jest zagrozona? Dla nich jest jedno wyjscie...
I powiem Wam ze za to chwala naszemu narodowi i naszje religii.. Chociaz Wiem ze w Islamie rowniez nie mozna aborcji robic..

Prawda jest taka ze to zalezy od kobiety, a tutaj nie maja w mentalnosci, w myslach wbite ze to jest zla rzecz, mordowanie itp..tylko ze to jest zabieg.
U nas wiadomo, to by nie przeszlo.. Ale i tak nie jestem teraz za naszym rzadem, ktory chce obrony zycia poczetego.. Z tego co zrozumialam to nawet w tych 3 przypadkach ( gwalt, choroba dziecka, choroba matki - zagrozenie zycia) nie mozna by bylo reagowac... To jest juz stanowisko kosciola a nie rzadu..a lepiej religii i polityki nie mieszac...

Dobra..rozpisalam sie...a musze wychodzic.. pieprzone 2 godziny ponad w dwoch autobusach..ale nie dam sie :)

Do góry