reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cfc trzymaj się kochana najlepiej to teraz leż w łóżku, wypoczywaj i bądź dobrej myśli. Trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka.

Dziewczyny ja mam pytanie czy można farbować włosy jak się jest w ciąży? Bo jak się kogoś pytam to każdy mówi inaczej.

reklama
Cfc - modlę się mocno cały czas za Ciebie i za Twoją kruszynkę!!!! Musi być dobrze... swoją dorgą to paranoja, żebyś w takiej sytuacji nie mogła zrobić sobie usg....
Ale wierzę, że będzie wszystko w porząku i jutro zobaczysz bijące serduszko!!!!

A ja dziś sobie kupiłam wiosenne buciki :) takie wygodne, mięciutkie, do dłuuuugich spacerów :) ja tylko M wróci to będziemy chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić na spacerki....:D

Cfc trzymam bardzo bardzo mocno kciuki (wiem co czujesz - mnie zrobili usg dopiero po jakis 20h od przyjecia do szpitala).
Jestem pewna, ze bedzie dobrze i juz wkrotce zobaczysz bijace serduszko swojego malenstwa.

Nuśka slyszalam, ze w ciazy mozna farbowac wlosy. Powinno sie jednak wybrac salon z klimatyzacja ze wzgledu na ostre zapachy farb, ktore moga przeszkadzac kobietom w ciazy.

jak czytam o tych glupkach z anglii to az sie wsciekam.n No co za idioci. Cfc, tylko spokoj moze Cie uratowac z takimi glupolami.
sluchaj..ja wiem ze jestem paskuda ze do takich rzeczy namawiam..ale jesli jeszcze raz bedziesz musiala jechac na pogotowie niech mowi twoj men. I brzydko mowiac niech gada co popadnie:p Ze zemdlalas, ze mialas 40 stopni goreaczki lub ze mialas silne dreszcze..ewentualnie ze nie mozesz az mowic tak cie glowa boli... Ja 3 razy bylam na pogotowiu zanim mnie przyjeli. Musialam w koncu im naklamac. Inaczej znow by mnie wypucili... z zaleceniem paracetamol... Nawet jesli na dzien, dwa zatrzymaja Cie w szpitalu to oni tutaj tak sie boja oskarzen ze beda musieli robic co w ich mocy... Kurcze...mysle sobie skad moge Ci duphaston zalatwic..Popytam sie na forum... Bo kurna moja paczka z lekiem juz leci tydzien czasu a ginka nie wypisze kolejnej recepty...

aha..i jeszcze jedno... wal w aspekty prawne... Oni Ci powiedza ze nie mozesz nic zrobic, ty im mow ze zlozysz doniesienie o olaniu Ciebie i nieudzieleniu pomocy..

Witajcie kochane wieczorową porą
Cfc jestem z Tobą całym sercem i tylko się nie poddawaj i nie załamuj. Jutro na pewno okaże się, że wszystko jest w porządku i tak musisz myśleć:tak:. Ja wierzę, że tak właśnie jest a to tylko przejściowe kłopoty. Oszczędzaj się maksymalnie i leż ile się da...oby do jutra. Będzie dobrze zobaczysz, trzymam kciuki.
Gosik oj racja, te powitania....:-) To tak jakby po raz kolejny zakochiwać się na nowo, cudowne uczucie:-) I jakoś tak mimo upływu lat ten związek wciąż tchnie taką nieopisaną świeżością:-D A to rekompensuje to dłuuugie czekanie. Ja niestety jeszcze do końca kwietnia muszę się uzbroić w cierpliwość:baffled: Za butkami tez muszę się rozejrzeć, dzisiaj wybrałam się załatwiać sprawy do miasta w kozakach i wróciłam do domu zlana potem od stóp:baffled:
Majandra współczuję z powodu zęba, to jak dla mnie najgorszy rodzaj bólu i wiem co musisz znosić. Ale teraz po zatruciu to szybko przejdzie:tak:
NuŚka jak to ze wszystkim zdania są podzielone. Ale pytałam swojego lekarza i nie miała nic przeciwko, pod warunkiem, że oczywiście zgodnie z instrukcją, bądź u fryzjera itd. No i najważniejsze jeśli farba zawiera dużo amoniaku to pomieszczenie musi być dobrze wentylowane, żeby nie wdychać zbyt dużo oparów.

Swoją droga to naprawdę ręce opadają, jak się słyszy argument "nie mamy sprzętu"... A wydawałoby się, że to nasza służba zdrowia jest do kitu, ale jak się słyszy takie rzeczy to włos się jeży na głowie. Nie pojmuję jak można nie pomóc, a przynajmniej nie skierować do placówki gdzie taki sprzęt maja:confused:. Przecież tu chodzi o człowieka, a nie o jakieś widzi mi się....:wściekła/y:

Mam dzisiaj w nogach chyba z 10 km, ale za to ciut mniej boli mnie kręgosłup, no chyba, że mi się tak wydaje z powodu bolących stóp hehe;-)

Ja w kwestii porządkowej;-) Trzeba by Nuśkę dopisać do listy wrześniówek no i na listę quizu...ale ja nie umiem:no: Harsharani to prośba do Ciebie:-)

no naprawdę tak jak czytam posty dziewczyn z zagranicy to dochodzę do wniosku, że ta nasza służba zdrowia nie jest taka zła... jednak zawsze można podjechać albo do przychodni albo do szpitala, tam zawsze mają usg, nie odmawiają zbadania... Czyli wniosek z tego, że jak ciążować, to tylko w Polsce :-D
miłego wieczorka kochane,
ja zaraz idę się wykąpać i do wyrka poleżeć przed TV... ale dziś przez tą ładną pogodę nawet nie strzeliłam sobie po południu drzemki :-)

To Wam powiem, ze dzis w mojej przychodni dzis bylam... Chcialam sie zarejestrowac. I przychodnia normalnie pracowala, pelna ludzi..ale czemu nie moglam spotkac lekarza zeby dostac glupi swistek ze jestem w ciazy? Bo nie bylo pani w rejestracji..a nikt nie chcial ingerowac w jej sprawy i kompetencje i bal sie wejsc.. No matko..oni sa tacy zasadniczy tutaj.. maraniko..to jest ich najwieksza zaleta i wada..Przepisy to rzecz swieta...

A co do Nuski to przepraszam :) Juz dopisuje... Mialam ostatnio duzo na glowie.. a w ogole pozniej wam jeszcze napisze o moim nowym mieszkaniu...

reklama
a moze dziewczyny juz czas zeby zmienic nasza liste? To ja dzis jeszcze nie bede dopisywac Nuski... A jutro zrobie wedlug dni miesiaca liste :)

A teraz ide cos zjesc..wiecie ze mi troszke mdlosci wrocily?

a co do domu..jest mojego znajomego..I jemu wisi ile ja mu za niego bede dawac kasy..rownie dobrze moge mu nie placic. ma wielka kuchnie, wielkie salon , uwaga! 5 sypialni, przeszklone atrium i wielki ogrodek. jest cala chata swiezo po remoncie... Umeblowana zarabiscie, szafy wbudowane..no mowie wam..i garaz jest duzy.. Jestem totalnie zdziwiona... I pozytywnie nastawiona do zycia dzis :)

Do góry