reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja się witam na chwilę dopóki lecą Teletubisie;-)

Mnie boli bardzo często głowa i nie wiadomo od czego.Mówiłam swojej gin.ale ta odesłała mnie do internisty.Wczoraj byłam i dostałam skierowanie do neurologa i do okulisty.Ciśnienie muszę sobie mierzyć jak pojawia się ból głowy.Wczoraj wykombinowalam elektryczny i wyszło 147/88 a u lekarza miałam już w granicach normy:szok: Nie wiem co się dzieje?Przy Olce jak chodziłam to nic mnie nie bolało...a ta druga ciąża daje mi we znaki:tak:
Też za długo przy kompie nie mogę siedzieć więc dajcie mi czas abym potem uzupełniła zgadywankę(bardzo mi się to spodobało):-D

Zatem pozdrawiam i zaraz lecę na dwór z dzieckiem bo oszaleję z nią w domu:szok:

reklama
CZeść dziewczyny
Harsh świetna ta lista dzieci majowych. Ja się wczoraj nie odzywałam, bo okropnie się czułam, głowa mnie bolała, niedobrzr mi było i nawet z pracy się szybciej urwałam. Tragedia. No i jeszcze mi mój M wczoraj oświadczył,że w maju przyjeżdża do nas jego mama z...siostrą i siostrzeńcem. I nie jest to dobrz wiadomość. Teściowa nie ma sprawy,ale siostra:no: i siostrzeniec:no: . Chciałam pobyć tylko z teściową, pogadać z nią itd,a ta zawsze musi ciągnąć ogon za sobą. Najgorsze to jest to,że we własnym domu będę musiała zagryzać jęzor , bo będą znowu teksty ,,a L (siostra) tak to robi, tak to gotuje itd) Zawsze tak jest. Zawsze siostra jest najlepsza i nic nie można powiedzieć.:wściekła/y: :realmad: . Przecież ja się powieszę. Najgorsze,że nie zapytają czy to nie jest problem tylko oświadczają -przyjeżdżamy i tyle.
Oj troszkę mi lepiej.
Życzę wam miłego dnia

Głowa nadal boli, chyba kupię dziś ten amol, bo jutro cały dzień w szkole:-(

Mnie boli bardzo często głowa i nie wiadomo od czego.Mówiłam swojej gin.ale ta odesłała mnie do internisty.Wczoraj byłam i dostałam skierowanie do neurologa i do okulisty.Ciśnienie muszę sobie mierzyć jak pojawia się ból głowy.Wczoraj wykombinowalam elektryczny i wyszło 147/88 a u lekarza miałam już w granicach normy:szok: Nie wiem co się dzieje?Przy Olce jak chodziłam to nic mnie nie bolało...a ta druga ciąża daje mi we znaki:tak:

Kurcze, ja nawet nie mam gdzie tutaj amolu kupic, bo nikt w Bham o tym nie slyszal.. A co sie pojawi w polskim sklepie to od razu znika.

majandra, a moze jakis masazyk? Kiedys dorwalam jakas swietna kiazke..i to pomagalo..co prawda nie na silny bol..Ale byl idealny na poczatek :tak:
Moze znajde w necie...

Etka, ja kiedys rowniez mialam taka sytuacje. Rowniez dostalam skierowanie do okulisty i neurologa... Ale z tego co wiem, to bardzo czesto w ciazy pojawiaja sie takie rzeczy, ze wzgledu na to glupie cisnienie wlasnie. szczegolnie na srodku mniej wiecej. Ma to ponoc jakis zwiazek z tym, ze nasze organizmy sa obarczone wieksza iloscia krwii i musza sobie z tym radzic...
Pamietam ze wiele dziewczyn ze staraczek kiedy juz zaszlo w ciaze bardzo narzekalo na migreny..niestety nic nie mozna bylo zrobicv.. I tego sie boje...

Czesc dziewczynki mi już dzisiaj lepiej i mam nadzieje że tak zostanie
tez mamy takia nadzieje Blimko. Zauwazylam ze u nas jak jedna cos dopada to przynajmniej 3 inne osoby rowniez to maja. Np dzieci chorowaly wam w tym samym czasie. Glowy nas razem bola , razem nas bola brzuchy itd :)

Carioca, ja co prawda jeszcze nie obstawialam ale kurcze wydaje mi sie ze bedziesz dziewuszke miala ;-) Chociaz chyba wolisz synka tak?

No i jeszcze mi mój M wczoraj oświadczył,że w maju przyjeżdża do nas jego mama z...siostrą i siostrzeńcem. I nie jest to dobrz wiadomość. Teściowa nie ma sprawy,ale siostra:no: i siostrzeniec:no: . Chciałam pobyć tylko z teściową, pogadać z nią itd,a ta zawsze musi ciągnąć ogon za sobą. Najgorsze to jest to,że we własnym domu będę musiała zagryzać jęzor , bo będą znowu teksty ,,a L (siostra) tak to robi, tak to gotuje itd) Zawsze tak jest. Zawsze siostra jest najlepsza i nic nie można powiedzieć.:wściekła/y: :realmad: . Przecież ja się powieszę. Najgorsze,że nie zapytają czy to nie jest problem tylko oświadczają -przyjeżdżamy i tyle.

Cfcgirl , nawet nie wiesz jak Cie rozumiem... Co prawda ja aktualnie nie mam problemu z rodzina, ale wyobraz sobie ze moj wspollokator zaprosil sobie rodzine na swieta. Co prawda ma takie prawo, oczywiscie..tylko zapomnial nam o tym powiedziec.. Zrobil to gdy zabukowal juz bilety...
No i ten wspollokator.. maciek.. ma 50 lat. jego matka ma cos kolo 75, ojciec jest jeszcze starszy. Siostra ( stara panna) rownez przyjezdza. Ona ma okolo 35 lat.. Nie jest zla, ale lubi sie wtracac tam gdzie nie trzeba...

Chcialam zrobic polska wielkanoc... Ale nie chcialam gosci z Polski.
Zreszta wyobrazcie sobie kurna.. taka pare ledwo chodzacych dziadkow.. Na samo wspomnienie tego, ze maciek nawet sie nas nie zapytal o zgode sie wsciekam. No bo kurna... same powiedzcie..czy to jest fair?
I wiecie co ? Gdyby sie zapytal nas.. czy moga zostac tutaj.. to i tak nie wiem czy bysmy sie zgodzili.. Ja na pewno nie.. Bo zostana na dosc dlugo, a sytuacja wyglada tak ze maciek chyba nie ma urlopu na ich caly pobyt.. i co? nawet nie bede mogla zejsc do salonu lub do kuchni bo sie na nich natkne..
I moze to obrazi kogos ale dodatkowo to sa ludzie z typu swietoszek' wiec kiedy sie dowiedza ze jestem w ciazy to w ogole beda jaja..ze jak to bez slubu itd.. Mooja znajoma z Krakowa juz mnie ostrzegla.. No wiec jestem ugotowana...

No to sie wygadalam :)

Cfc, nie lam sie.. damy jakos rade.. A jakby co to pamietaj..jestesmy w ciazy i to wszystko bedzie ich wina :p Nam szaleja hormony i przeciez beda musieli zrozumiec kiedy zaczniemy sie drzec albo w ogole ich z domu wygonimy :-D:-D:-D Ciaza swoje prawa ma :p

a mi sie cos przypomnialo....

LB-HB-Cake.jpg

Droga Maraniko!
Z okazji twojej kolejnej OSIEMNASTKI chce Ci zlozyc najserdeczniejsze zyczenia :) Wielkiego usmiechu na twarzy kazdego dnia, lekkiej ciazy i superowego Bobaska :)

Witam kochane w tym pięknym dniu:-)
U mnie cudne słonko i mam nadzieję, że u Was też wiosna.... ja w każdym razie wysyłam Wam te pierwsze wiosenne promyki:-)
Gosik mnie też męczy zgaga i to właśnie po południu i wieczorem, ale najgorzej jak mnie dopadnie kiedy kładę się spać:wściekła/y: Koszmar:wściekła/y: I niestety tak to już jest, bo to sprawka hormonów i jedne dopiero pod koniec ciąży to odczuwają inne prawie całą. Dobrze jest po jedzonku przejść się na spacer, to podobno pomaga, poza tym niezawodny jest jednak reni:tak:
Harsharani dobra robota!:tak::tak::tak: Zaraz lecę typować i zgłosić do zafundowania nagrody. No właśnie dziewczyny wkleję cytat: "podkreslam, ze maja to byc rzeczy drobne (doslownie o wartosci kilku zl), moga to byc rzeczy dla dzidziusia lub rzeczy niezbedne dla swiezo upieczonej mamusi - pomysly dowolne(...)wiem ze Yuua - zwyciezca czerwcowej zabawy byla bardzo zadowolona i bylo jej bardzo milo gdy wkrotce po urodzeniu dziudziusia przyszlo kilkanascie malutkich paczuszek" No właśnie to nie mają być mega prezenty, ale zwyciężczyni na pewno będzie miło:tak:
Ainaheled trzymaj się dzielnie i nie dawaj się tym przeziębieniom. Wiem jakie to przy maluszku trudne, u mojego szwagra wszyscy teraz chorują, a zaczęło się od najmłodszego oczywiście. Trzymam kciuki i szybciutko wypędź to chorubsko!
etka99 z tymi bólami głowy to widzę, że od razu bierze nas kilka na raz:tak: Mnie zaciekawił ten okulista. Tzn wiem, że w pewnych przypadkach powinno się mierzyć ciśnienie w oku, bo niestety są przypadki, że podczas ciąży pogarsza się zdecydowanie wzrok. Ja mam minusy i coś mi się wydaje, że właśnie należę do tej grupy ryzyka. Może wspominał coś więcej o tym Twój lekarz? Ja cholerka mam wizytę dopiero 26:wściekła/y:
cfcgirl nie przejmuj się, w końcu jesteś u siebie, no i jak któraś już wspomniała na uprzywilejowanej pozycji z racji dzieciątka:tak: Może byłabyś spokojniejsza wcześniej rozmawiając z mężem o tym, żeby Cię w tych dniach ich wizyty bardziej wspierał niż zwykle:confused: Na pewno dasz radę:-) Ja mam taki problem z żoną brata mojego męża. Tzn oficjalnie jest dla mnie bardzo miła i w ogóle, za to za plecami to ja jestem ta co "odciąga braci od siebie", ta co nie chce przyjeżdżać w odwiedziny, tym czasem jak mąż wraca z kontraktów zawsze tam jeździmy przynajmniej kilka razy, tym czasem od naszego małżeństwa (7lat) ona z dziećmi ani razu nie była u nas:baffled: I każda taka wizyta u nich kosztuje mnie bardzo dużo, tym bardziej, że nie jestem osobą konfliktową i nienawidzę takich sytuacji, a te jej przytyki przez lata, że nie mamy dzieci, bo nam tak wygodnie to zwalały mnie dosłownie z nóg, tym bardziej, że nigdy nie wypowiedziane prosto w twarz tylko komuś za plecami:no: Echh szkoda gadać, świata same nie naprawimy:tak: Możemy jedynie uzbroić się w cierpliwość.
majandra ucz się pilnie i za te 2 tygodnie masz nam się tutaj pochwalić super wynikami:-) Trzymam kciuki:tak:
Carioca idę właśnie obstawić Tobie dziewczynkę:-):-):-)

Harsharani dzięki serdeczne, szczególnie za tę 18-tkę:-):-):-) Bo co tu dużo mówić, właśnie się tak czuję, a co:-D W końcu lata się nie liczą, tyko stan ducha i umysłu:-)

No co ty, nie ma za co :)

Dziewczyny, dzis na national geographic jest film 'w lonie matki-wieloraczki' o 16, ale wiem ze bedzie tez 1go kwietnia, tym razem o ciazy pojedynczej :)

reklama
Właśnie rozmawiałam z teściową i jej powiedziałam dlaczego jest taka nasza reakcja ,że chcemy tylko ja i ojca.Ona ,że rozumie i że teraz jest inaczej.ja jej na to,że nie wierzę i że jak tak musi być to trudno,ale nie jesteśmy szczęśliwi.

Harsharani jak chcesz możesz u mnie na święta zamieszkać, potem ja ucieknę do ciebie i tak się będziemy chować. A swoją drogą to nie ładnie zrobił ten kolega, bardzo nieładnie. Cóż...:wściekła/y:

Ja się boje jeszcze jednej rzeczy. Jak się okazuje, moja szwagierka od września będzie na wypowiedzeniu i ja się obawiam,że jest to wycieczka na obadanie terenu i że potem będą naciski na sprowadzenie ich tutaj. Już wstępnie, zapobiegawczo porozmawiałam z M i powiedziałam,że taka opcja nie wchodzi w grę, że nie wyobrażam sobie,żeby po urodzeniu zwalali mi się wszyscy na głowę. O nie nie. Poza tym , nie wyobrażam sobie,żeby ktoś moje dziecko miał spychać na drugi plan itd. Jak oni przyjadą tutaj, ja wracam do kraju :)

Do góry