reklama
maluszek2012
Fanka BB :)
Ale sie wierci i kręci słodko to wygląda ja wizyte mam 1 marca bedzie to jakos 14 tydz i mam nadzieje,że też bedzie tak mamusi sie ładnie pokazywała dzidzia jak Tobie
Hej dziewczyny, niestety nam się nie udało Ostatnie 3 dni spędziłam w szpitalu - w niedzielę przy badaniu dowiedziałam się, że nie ma akcji serca płodu ( 2 tygodnie wcześniej serduszko biło) no i dostałam skierowanie do szpitala. Wykonano farmakologiczną indukcję poronienia a następnie łyżeczkowanie. Na szczęście nic nie bolało, ale psychicznie jestem wyczerpana - nie życzę takiego przeżycia największemu wrogowi. To nasze drugie niepowodzenie - pierwsze poronienie w 5 tygodniu a teraz 9 tydzień ciąży Nie mam siły żeby dalej walczyć ......... Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wiele radości i szczęścia
bardzo, bardzo mi przykro!
haha! cudo! tu 3d raczej nie robia a bym z ciekawosci chciala zobaczyc jak to na zywo i z komentarzem lekarza wyglada
z ta waga nie pomoge, zadnego pomyslu nie mam na te zagadke. moze usg poakzuje bez kropek a moze to jest waga wszystkiego razem z macica? pojecia nie mam... zapytaj nastpenym razem, bo bardzo jestem ciekawa.
wrocilam od gina. powiedzial, ze dobrze, ze sie stawilam, ze jeszcze groznie to nie wyglada ale trzeba zareagowac, przepisal leki przecwwymiotne 2. najpierw mam brac jeden i jak nie podziala to drugi a jak tez nie podziala to sie widzimy za rowno tydzien, bo wedlug niego 11t5d to idealny czas na genetyczne (amika - to moze jak dziewczyny radza nic nie zmieniaj!) - probowal dzis ale dzidz jeszcze za maly. Mam sobie pic colke i jesc to, co wchodzi nawet jesli to tylko banany i snickersy i sie nie przejmowac. i za tydzien zmiana witamin ciazowych - zaraz sobie porownam co w tych nowych jest takiego innego. tabletki przeciwwymiotne powinny pomoc, wiec mam nadzieje wrocic jutro do sokow, wody i gorzkiej herbaty.
usg robil i dopochwowe i brzuszne bardzo dlugo i bardzo dokladnie i bardzo delikatnie - cieszylam sie, ze dlugo, bo sobie caly czas na ludzika patrzylam. Przez to dopochwowe widac go duuuuzo wyrazniej ale o tym zaraz. poza tym zrobil cyto i normalne badanie ginekologiczne i dziwil sie, ze na poczatku ciazy nie mialam ale teraz sobie przypominam, ze chyba w listopadzie mialam, wiec pewnie ginka uznala, ze bez sensu ponawiac.
ludzik byl niesamowity! wierzgal, wycigal sie, nozki wypychal, lapki wyciagal jakby chcial boksowac, pupa sie wykrecal, potem spowrotem buzia do usg. wiercil sie niesamowicie. z 10 min musielismy czekac, zeby sie dal zmierzyc gagatek. powiem nieskromnie, ze ten bubusiowy dzidz w porownaniu do mojego gowniarza kochanego to len straszny ;-)
powod mojego zlego samopoczucia ma juz cale 39 mm tym razem nie dostalam niestety fotki ale za tydzien z genetycznego wyciagne. M. strasznie smutny, ze nie widzial jak mu sie dziecko gimnastykuje.
A i pytalam ginka, bo tak mi sie od dwoch dni chwilami wydaje jakby mi w podbrzuszu cos tak nieregularnie pulsowalo, takie dziwne uczucie i powiedzial, ze moge czasem delikatnie czuc jak sie dzidz mocno wierci. wow wow wow! i w ogole super doktor! mam dzwonic zawsze jak cos mnie niepokoi, bo lepiej za duzo razy przyjsc niz za malo a on juz sie nauczyl, ze wiedza medyczna jedno a czesto intuicja kobiety wygrywa i on niczego nie bagatelizuje.
kupilam sobie juz moje przeciwwymiotne pigulki, wzielam i zjadla chinskich pierozkow caly talerz i poki co (odpukac) nic sie nie dzieje ale z piciem wody jeszcze sie wstrzymam.
no! poczek padniety ale bardzo pozytywny!
P
polisia
Gość
A i pytalam ginka, bo tak mi sie od dwoch dni chwilami wydaje jakby mi w podbrzuszu cos tak nieregularnie pulsowalo, takie dziwne uczucie i powiedzial, ze moge czasem delikatnie czuc jak sie dzidz mocno wierci. wow wow wow! i w ogole super doktor! mam dzwonic zawsze jak cos mnie niepokoi, bo lepiej za duzo razy przyjsc niz za malo a on juz sie nauczyl, ze wiedza medyczna jedno a czesto intuicja kobiety wygrywa i on niczego nie bagatelizuje.
kupilam sobie juz moje przeciwwymiotne pigulki, wzielam i zjadla chinskich pierozkow caly talerz i poki co (odpukac) nic sie nie dzieje ale z piciem wody jeszcze sie wstrzymam.
no! poczek padniety ale bardzo pozytywny!
Pok suuuper, że wszystko ok i w ogóle, że takie ruchliwe!
A powiedz, zaciekawił mnie ten fragment o nieregularnym pulsowaniu, masz takie uczucie jak takie skurcze czasem w ręku, nodze pulsujące czy inne? bo chyba przegapiłam, jak o tym pisałaś a mi z kolei nikt nie odpowiedział co to jest to takie pulsujące i cały czas mam obawy czy to ok, a teraz zgłupiałam już
bo moja gin., mówiła, że poczuć to jeszcze nie raczej... ale mówiła to tak po prostu a nie do tych pulsowań, bo z wrazenia zapomniałam
amy22
Aktywna w BB
Luteina bez refundacji kosztuje 27 zl z refundacja w kazdej aptece kosztuje okolo 13 zl, wiem po troche sie jej nakupowalam. Luteina podjezykowa jest tansza iwlasnie ona kosztuje z refundacja pare zlotych.
Ja robilam genetyczne w 11 t 4 d i gin bez problemu wszystko sprawdzila.
Ja robilam genetyczne w 11 t 4 d i gin bez problemu wszystko sprawdzila.
hej Mamusie!
Ja już po usg genet. Dzidzia jest większa niż wg OM, bo ma 12tyg6dni nom wszystko jest super! Mierzy już 6,44cm, ma nosek, rączki takie długaśne, normalnie jak machała to był dla mnie szok i jeszcze 2 razy podskoczyła cała, co podobno było czkawką o płci nie rozmawialiśmy, bo doktorek stwierdził,że jest teraz jeszcze duże ryzyko błędu. Poza tym to ctr czy ctl karku szyjnego jest w porządku, od 9 tyg naprawdę dużo urosło i świetnie mogliśmy je obserwować przez powłoki brzuszne.Poza tym zapłaciłam 70 zł!!!!! i ja się pytam doktorka czy na pewno 70 głupia!! heheh
kalina_ka jeżeli to czytasz, to pamiętaj, że z czasem powróci nadzieja. To moja 4 ciąża, a dopiero 1 naprawdę żywa...................a mam 25 lat...nawet dziś lekarz powiedział, że czasami warto być mega cierpliwym a prawdopodobne jest ,że los się do nas uśmiechnie
Ja już po usg genet. Dzidzia jest większa niż wg OM, bo ma 12tyg6dni nom wszystko jest super! Mierzy już 6,44cm, ma nosek, rączki takie długaśne, normalnie jak machała to był dla mnie szok i jeszcze 2 razy podskoczyła cała, co podobno było czkawką o płci nie rozmawialiśmy, bo doktorek stwierdził,że jest teraz jeszcze duże ryzyko błędu. Poza tym to ctr czy ctl karku szyjnego jest w porządku, od 9 tyg naprawdę dużo urosło i świetnie mogliśmy je obserwować przez powłoki brzuszne.Poza tym zapłaciłam 70 zł!!!!! i ja się pytam doktorka czy na pewno 70 głupia!! heheh
kalina_ka jeżeli to czytasz, to pamiętaj, że z czasem powróci nadzieja. To moja 4 ciąża, a dopiero 1 naprawdę żywa...................a mam 25 lat...nawet dziś lekarz powiedział, że czasami warto być mega cierpliwym a prawdopodobne jest ,że los się do nas uśmiechnie
Lenkka super że wszystko dobrze a powiedzcie mi bo widze że juz nie pierwsza z Was na tym prenatalnym ma że dzidzia jest starsza niz w suwaczku ,a wczesneij mieliscie taki wiek ciazy jak w suwaczkach?? bo my mamy niby 12tydz dzis ,ale ostatnio na usg gin powiedzial ze dzidzia ma tydz mniej ! w sumie od poczatku bylo powiedziane ze dzidzia jest mlodsza od OM i si ezastanawiam czy jutro nie bedzie za wczesneiej na usg prenatalne??
reklama
Pok super, że USG udane a czy moja Dzidzia to leń - nie będę się kłucić hahaha ale jakbyś zobaczyła caaaały filmik który trwa godzinę to byś się posikała ze śmiechu - gin chce zmierzyć bicie serca a moja Dzidzia fiku-miku i się odsuwa i odwraca, więc gin jeszcze raz szuka serduszka, ustawia się do mierzenia a Dzidzia dupcię wypina hahaha ja żeby Was nie zanudzać wybrałam tylko właśnie machanie łapkami i 3D a 3D na żywo wygląda właśnie tak jak na filmie i właściwie bez komentarza, bo cóż tu mówić... buźkę można zobaczyć
A co do wagi Dzidzi to właśnie też tak myślę i myślę, bo nawet ginka powiedziała wyraźnie 71 gramów... a jak gdzieś sprawdzałam to dopiero w 16tc dziecko osiąga wagę ok 80g........
Lenka gratuluję pozytywnego badania
Maju Dzidzia może być mniejsza od wieku z OM bo owulacja może się przesunąć
A co do wagi Dzidzi to właśnie też tak myślę i myślę, bo nawet ginka powiedziała wyraźnie 71 gramów... a jak gdzieś sprawdzałam to dopiero w 16tc dziecko osiąga wagę ok 80g........
Lenka gratuluję pozytywnego badania
Maju Dzidzia może być mniejsza od wieku z OM bo owulacja może się przesunąć