reklama
Pierwszą wizytę miałam 23.grudnia, oczywiście prywatnie, zapłaciłam 100zł za wizytę z USG. Na pobolewania podbrzusza dr zapisał mi Luteinę, ale mam ją zacząć brać dopiero jak pojawi się jakiekolwiek plamienie i natychmiast dzwonić do lekarza. Póki co bóle się uspokoiły.
Standardowy zestaw badań: mocz, morfologia, HBS, OWA, HIV, TSH, fT3, fT4, toxoplazmoza IgG i IgM.
4 stycznia wybieram się na wizytę na NFZ, rejestracja bieżąca, więc mam nadzieję, że się dostanę
Mamusiom z Krakowa mogę polecić dr Ufnalewskiego do którego można zarejestrować się przez internet: Gabinet Ginekologiczny w Krakowie, ginekolog Rafał Ufnalewski.
Standardowy zestaw badań: mocz, morfologia, HBS, OWA, HIV, TSH, fT3, fT4, toxoplazmoza IgG i IgM.
4 stycznia wybieram się na wizytę na NFZ, rejestracja bieżąca, więc mam nadzieję, że się dostanę
Mamusiom z Krakowa mogę polecić dr Ufnalewskiego do którego można zarejestrować się przez internet: Gabinet Ginekologiczny w Krakowie, ginekolog Rafał Ufnalewski.
Bunny86
mama Patryka i Dominika
O matko ale badań. Bubus a jak fasolka widziałaś ja na usg?
Fasolcia malusia, ok 2,5mm. Lekarzowi ciężko było ustawić USG tak żeby było dobrze widać, bo cała drżałam z emocji i zimna Ale zdjęcie mam.
Badań owszem, dużo, ale jeszcze przed staraniami poszłam do lekarza rodzinnego i powiedziałam, że planujemy z mężem ciążę i poprosiłam o skierowanie na podstawowe badania żeby skontrolować zdrowie Wyniki mam z 14. grudnia, całkiem aktualne jeszcze, więc morfologia, mocz i TSH mi odpadają
Poniżej w czerwonym kółeczku zaznaczona fasolka.
Badań owszem, dużo, ale jeszcze przed staraniami poszłam do lekarza rodzinnego i powiedziałam, że planujemy z mężem ciążę i poprosiłam o skierowanie na podstawowe badania żeby skontrolować zdrowie Wyniki mam z 14. grudnia, całkiem aktualne jeszcze, więc morfologia, mocz i TSH mi odpadają
Poniżej w czerwonym kółeczku zaznaczona fasolka.
Ostatnia edycja:
Bunny86
mama Patryka i Dominika
Ale super fasolka. Całe 2,5 mm szczęścia. Już sie nie mogę doczekać mojej kruszyny
Marta 8217
Zaciekawiona BB
Super, wielkie gratulacje!!! Ja też wyczekuję pierwszej wizyty, czytałam, że niektóe dziewczyny po 5 tygodniu słyszą już serduszko, wiec może na wizycie 2 lub 5.01 już je usłyszę
Jak pójdę do lekarza (dopiero za 2 tyg to pewnie też już będzie "wielkolud" heh) mam nadzieję że usłyszę bicie malutkiego serducha :-). Nie wiem jakie badania zrobić na pierwszą - może mocz i morfologię tak na wstęp, a potem i tak dostanę dłuuugą listę...Chodzę prywatnie,mam wspaniałą lekarkę. Zraziłam się do lekarki z nfz pozatym tylko 3 razy usg,a tak to na każdej wizycie mogę pooglądać malucha.
reklama
cyniczna
Fanka BB :)
Ja tak to na każdej wizycie mogę pooglądać malucha.
;-) właśnie to daje takie... poczucie bezpieczeństwa. Wszystko jest ok, widziałam dzidziusia, jest dobrze Też to lubię... Poza tym pamiętam, jak mi się z Tycią skończyły mdłości i spanikowana wyłam do telefonu mojej gin. A ona spokojnie kazała mi przyjechać (w 2 dzień Wielkanocy), zrobiła usg, pokazała dzidzię, serduszko, że "macha do mamy" i wróciłam spokojna do domu... Takie poczucie bezpieczeństwa jest dla kobiety ciężarnej bardzo ważne