reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Hallo Kobitki
Alebur Trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia!!!!!!
Annemase dzięki:tak:, puki nic doktor nie powie jest nadzieja;-) Gratuluję udanej wizyty! ja mam nadzieję, że dowiem się kto tam sobie mieszka 10 kwietnia:-D

Ja jestem po wizycie. Jednak zdecydowałam się dokupić dodatkowo usg, nie mogłam wytrzymać. Jak wyszłam z wizyty samej "macanej" to tak się trzęsłam z emocji, że wróciłam z opłaconym usg :) cieszę się że to zrobiłam, bo usg okazało się przydatne, dzidzia oczywiście pięknie się rozwija, siurek z jajkami dyndał i to raczej pewne że będzie chłopiec :)
Poza tym okazało się że mam łożysko przodujące. Czy ktoś wie co to za dziadostwo? muszę o tym poczytać. Łożysko znajduje się 4 mm od ujścia szyjki macicy, ponoć jest szansa że się podniesie wraz ze wzrostem dzidzi, ale niczego więcej lekarz nie chciał mi powiedzieć.
A oto fotka, z profilu to synuś zupełnie podobny do mojego męża :)))) poza tym miałam też usg 3d4d i wcale nie wygląda to fajnie, na zwykłym dzidzia lepiej się prezentuje, na tym 3d to taka wychudzona dziecina, ale lepiej widać szczegóły na przykład jak ssie paluszek :)
Ciąża 007.jpg

Alebur, 3mamy kciuki, Modlimy się i przesyłamy pozytywne myśli!!!! :) Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Jesteś pod obserwacją, lekarze na pewno wiedzą co robią i z pomocą Boga w terminie urodzisz zdrową i piękną dzidzię, mówię Ci!!!
Z naszej strony lecą do Was saaaame pozytywnie zakręcone myśli, pełne ciepła i spokoju- bo tego też Wam teraz pewnie brakuje.
Kotś kiedyś powiedział, czy napisał " Jeśli Wiara czyni CUDA trzeba wierzyć, że się UDA!!!! A Wam na pewno się uda bo Wszyscy w to Wierzymy Kochana!!!!

Jeszcze raz 3mamy kciuki i pozdrawiamy :):):):):):):):):):):rolleyes: i mocnio, mocnio ściskamy :)

Kasiu P-P gratulacje z okazji siusiaka :D

A na marginesie nam na usg wyszedło, że wszystko chyba git ( bo zapomniałam karty ciąży- sierota, a na toxo wyszło, że albo miałam tę paskudną chorobę albo właśnie mam i czuję się jak konkretny debil, że jej zapomniałam wrrrr) tylko pan dr nie mógł doszukać się pęcherza moczowego, no fuck :crazy:... ogólnie 02.kwietnia idziemy na wizytę i się sprawdzimy :) ahah, a na początku to mnie zapytał "czy pani ostatnio nie krwawiła??" no serce mi zamarło! ale patrzę tam na monitorze wierci się toto, to żyje. to czego on takie dziwne pytanie zadał? nie znaju... i że przednia ściana łożysko nisko, buu.

Aaaaaa, bo mam jeszcze pytanko: w 13 tygodniu potwierdził Wam lekarz płeć? Bo ja tam między nóżkami widziałam takie coooś podłużnego ::zawstydzona/y:, ale dr nie chciał potwierdzić chłopaka ...buuu

Ostatnia edycja:
Alebur musi był wszystko dobrze i bedzie leż odpoczywaj i myśl pozytywnie bo to działa cuda!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
KasiaP mega kciukasy aby bylo wsio oki i łożysko było ok !!!
nam powiedzieli ze dopiero 16-17tc mozna powiedziec płeć tzn wczesneij tez ale to taka loteria , ale na marginesie to moja znajoma jak byla w ciazy miala usg i opowiada napewno bedzie chlopiec bo widziala cos miedzy nozkami , jak sie okazalo to cos miedzy nozkami to byla pepowina ale smiechu z niej mielismy jak hoho ze myslala ze syn tak dobrze obdarzony przez nature:))))

Majeczko, ja to samo sobie myślę :) że na 100% pewna nie jestem, czy to aby nie pępowina, ale z 2 strony pepowina majtała się jakoś takwyżej i taka poskręcana była, a "too" nie długie i nie krótkie :) samam nie wiem :) hihih znaczy, że ale będzie kupa śmiechu jak rozpowiem wszystkim, że widziałam, że chłopiec, a tu się dziewczynka urodzi hihihihi :D

reklama
magdba ja nie mówie ze to co Ty widziałaś to nei był siusiaczek tak mi sie tylko przypomniało właśnie apropo tego czegoś miedzy nóżkami:))) a ta moja kolezanka urodzila chłopca no ale naszczescie to byla pepowina a nei przyrodzenie maluszka:)

Do góry