reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Jesli chodzi o branie lekow w czasie ciazy to ja chyba pobilam rekord. W pierwszej ciazy bylam w 1 trymestrze na antybiotyku bo bylam chora, w 10 tyg mialam zabieg okulistyczny (usuniecie gradowki) dostalam znieczulenie plus antybiotyk, kilka razy dostawalam leki dowcipne na infekcje intymna, pozniej przez ponad dwa tygodnie bedac w szpitalu przez zastoj moczu dostawalam 6 kroplowek dziennie z pyralginy plus 3 z paracetamolu, dostalam rowniez kroplowke z ketonalu. W 26 tyg mialam zabieg pod narkoza a po nim znow pyralgina mieszana z lidokaina. I moj syn urodzil sie caly i zdrowy. Takze teraz nie boje sie wziac tabletki paracetamolu jak peka mi glowa bo wiem ze nie zaszkodzi.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

reklama
Teraz przy antybiotyku daje mu Lakcid (akurat to było w aptece co wypije bo wszelkie saszetki do rozpuszczania odpadaja) ale jak skończy chorować to chyba mu kupie Dicoflor właśnie i przeprowadzimy taka kuracje.

Całkiem możliwe. Z różnych stron dzieci dziedzicza niestety :( my we wrześniu mamy alergologa. Może testy będzie dało się już zrobić.
Moj ma 1,5 roku i jest jyz po testach skórnych i z krwi.

Cześć wrzesnioweczki :-)

Jestem właściwie sierpniowką, ale podczytuje tez was, bo termin mam na 31.08 wiec troche jestem na granicy :-) dziewczyny na sierpniowkach są daleko, daleko przede mną, wiec wy objawami ciążowymi jesteście mi troszkę bliższe :-) szkoda, że tworzy sie wątek zamknięty, ale jak najbardziej rozumiem was po tym co sie tu ostatnio działo. Życze wszystkim zdrowych maluszków i kciuki za lekki poród :-)

reklama
No i jestem po lekarzu. Dostałam antybiotyk duomox bo mam zmiany na oskrzelach. L4 do 25 marca :-(

A to jak zalozycie watek zamkniety to ten zniknie? Bo sie jeszcze nie zapisalam do zamknietego.

Do góry