reklama
Ja będę miała na pewno nifty (w sumie unie pappa nie robią i tak). Jakkolwiek, jak przeglądałam informacje o pappa to raczej kojarzyło mi się z wróżeniem z kart. Nifty są jednak znacznie bardziej precyzyjne i boleśnie dokladne.
Ja mam złe doświadczenia z pappą, stresowałam się przez to badanie.Też słyszałam złe opinie o pappa i będę robić nifty.
Pappa chyba sobie daruję, a jeśli nie to w ogóle się nim nie będę przejmować.
Nifty też mimo wszystko potrafi dawać fałszywe wyniki ponoć... ale wolę to plus standardowe USG
Ale i tak będę ją robić, bo pappa ma tę przewagę, że podaje ryzyko hipotrofii i porodu przedwczesnego, a w tej sytuacji zaleca się Acard. Nifty tylko informuje o chorobach genetycznych.
A pappa nie jest już dla wszystkich?Ja będę miała na pewno nifty (w sumie unie pappa nie robią i tak). Jakkolwiek, jak przeglądałam informacje o pappa to raczej kojarzyło mi się z wróżeniem z kart. Nifty są jednak znacznie bardziej precyzyjne i boleśnie dokladne.
Jestem w Holandii, tutaj tylko nifty + dodatkowe szczegółowe USG w 13 i 20 tygodniu.
misisipi86
Początkująca w BB
Miałam dziś na 15...odwołanie wizyty lekarza nie ma. W poniedziałek na 10.30 niby lepiej bo tydz temu widoczny tylko pęcherzyk. Ale oszaleje
Dziękuję! Umówiłam się za tydzień na teleporade żeby dostać skierowanie na powtórne badanie.
Dziękuję. Na szczęście całą ciążę planuje prowadzić w Luxmed z pakietu z pracy, wszystkie badania i wizyty mam za darmo. A leki wiadomo jak trzeba będzie to kupie.
ja robię Pappa! W poprzedniej ciąży wyszły mi ryzyka związane z ciśnieniem i wzrostem płodu (brałam acard), a ich nie pokazuje Nifty, Sanco czy inne. Te zrobię tylko jak będzie jakieś wskazanie/nie najlepszy wynik z pappaJa też mam zachcianki... mandarynki, pomarańcze, grejpfruty... wcześniej mini kukurydza konserwowa ze sloika, a od wczoraj mam smaka na kabanosy.
mam już wyznaczone badania prenatalne na 18 lutego, teraz pappa jest refundowana i chyba wszystkim robią, nie wnikałam do końca na czym polegają te wyliczenia, ale zastanawiam się czy w ogóle chce je robić jeśli zamierzam zrobić nifty... bo słyszałam że pappa daje przekłamane wyniki a nie chce się stresować złym wynikiem z tego badania. ??? Macie jakieś doświadczenia z wynikami pappy?
NattNatt
Fanka BB :)
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u doktora z kliniki omówić kwestię heparyny i pierwszy raz odkąd dowiedziałam się o ciąży, leżę na tym łożu tortur podczas USG, wchodzi jakaś lekarka, a on CHODŹ TU CHODŹ TU PATRZ JAKIE JAJA i sobie oglądali bliźniaki jednojajowe w 2D, 3D z kolorem bez koloru jak się tylko dało, a potem mówi “a bo tu ostatnio gadałem z koleżanką, że dawno bliźniaków jednojajowych nie było co najmniej ze 2 lata” Ale wszystko dobrze, serducha biją, rosną, kolejna wizyta już u tej mojej dr od bliźniąt 4.02
natasia142
Fanka BB :)
Ja np. jak nigdy nie jadłam winogron tak teraz mogę jeść tonami, i w ogóle słodkiego mi się chce , gdzie ogólnie słodycze dla mnie mogły nie istnieć
reklama