reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Cześć dziewczyny :) trafiłam na forum przypadkiem. Ja również mam termin na wrzesień :) czytam o was to u mnie jest podobnie z samopoczuciem. Rano jest ok a od 15 zmęczenie i mdłości wieczorem. Jestem teraz w 9 tygodniu ale w zeszłym najadłam się sporo strachu. Zaczęłam tak mocno krwawić że pojechałam do szpitala. Na USG zobaczyłam serduszko ❤️ a lekarz nie znalazł przyczyny. Teraz chodzę cała w strachu. Plamienia ustąpiły tylko wieczorami muszę brać nospe max bo mam duże skurcze. Ogólnie to jestem obstawiona od samego początku lekami więc myślę że o one wpływają na samopoczucie. I odliczam tak dni aby dotrwać do końca 12 tyg aby być spokojniejszà. Trzymam kciuki kobitki za Nas wszystkie 💜

reklama
Ja znowu pomarańcze 🤣 słodyczy nie muszę mieć a wcześniej w dwóch ciążach tylko słodkości. Mnie ciągnie do ostrych smaków, gdzie ja nienawidzę ostrego jedzenia 🤦‍♀️ ogólnie ciężko mi znaleźć smak, sama nie wiem co chcę 🙈
mnie niestety nie jest ciężko bo cały czas bym jadła 🙈

Ja zaczęłam jeść jabłka, co z reguły właściwie nigdy ich nie jadłam w formie surowej (no chyba że w sałatce). Chyba lepiej to niż jakbym miała się rzucać na czekoladę...

Zrobiłam pierwsze badania krwi zlecone przez lekarza.. Niestety martwię się bo wyszło mi: Cytomelagia Igg 0.6 ( więc nierektywny) a Igm 1.6 (dodatni). Już się naczytałam o wadach płodu itd..
Podobno za 2-3 tyg można ponowić badanie..i tak nie ma jak tego leczyć ale już są nerwy. W pierwszej ciąży lekarz wogole nie zlecał mi takiego badania. Napiszcie jeśli wiecie coś w tym temacie.

Zrobiłam pierwsze badania krwi zlecone przez lekarza.. Niestety martwię się bo wyszło mi: Cytomelagia Igg 0.6 ( więc nierektywny) a Igm 1.6 (dodatni). Już się naczytałam o wadach płodu itd..
Podobno za 2-3 tyg można ponowić badanie..i tak nie ma jak tego leczyć ale już są nerwy. W pierwszej ciąży lekarz wogole nie zlecał mi takiego badania. Napiszcie jeśli wiecie coś w tym temacie.
Może to wynik fałszywie dodatni, na pewno trzeba powtórzyć.
Leczenie jest - walacyklowir obecnie zalecany.

Podobno teraz jest zalecane bo jest już leczenie. Niestety nie mam w tym doświadczenia / nie znam się ale gdzieś mi się to rzuciło w oczy. Niestety podobno jest bardzo drogie.

Może to wynik fałszywie dodatni, na pewno trzeba powtórzyć.
Leczenie jest - walacyklowir obecnie zalecany.
Dziękuję! Umówiłam się za tydzień na teleporade żeby dostać skierowanie na powtórne badanie.
Podobno teraz jest zalecane bo jest już leczenie. Niestety nie mam w tym doświadczenia / nie znam się ale gdzieś mi się to rzuciło w oczy. Niestety podobno jest bardzo drogie.
Dziękuję. Na szczęście całą ciążę planuje prowadzić w Luxmed z pakietu z pracy, wszystkie badania i wizyty mam za darmo. A leki wiadomo jak trzeba będzie to kupie.

Dziękuję! Umówiłam się za tydzień na teleporade żeby dostać skierowanie na powtórne badanie.

Dziękuję. Na szczęście całą ciążę planuje prowadzić w Luxmed z pakietu z pracy, wszystkie badania i wizyty mam za darmo. A leki wiadomo jak trzeba będzie to kupie.
A może lepiej zrobić powtórne badanie w poradni chorób zakaźnych? Tylko trzeba mieć skierowanie.
Bo jeśli powtórne badanie będzie w Luxmed, to jest spora szansa, że wyjdzie tak samo.

reklama
Ja też mam zachcianki... mandarynki, pomarańcze, grejpfruty... wcześniej mini kukurydza konserwowa ze sloika, a od wczoraj mam smaka na kabanosy. :)

mam już wyznaczone badania prenatalne na 18 lutego, teraz pappa jest refundowana i chyba wszystkim robią, nie wnikałam do końca na czym polegają te wyliczenia, ale zastanawiam się czy w ogóle chce je robić jeśli zamierzam zrobić nifty... bo słyszałam że pappa daje przekłamane wyniki a nie chce się stresować złym wynikiem z tego badania. ??? Macie jakieś doświadczenia z wynikami pappy?

Do góry