reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Hej, ją zobaczyłam dwie kreseczki dzisiaj i sama w to nie wierzę 🫣 Z aplikacji wypada mi termin 12.09. W domu 3,5 letni synek. Wcześniej jedno poronienie (puste jajo).
Poszłybyście na badania bety z krwi ? Pamiętam że ostatnio czekałam na wizytę w 7tc u ginekologa i nie robiłam.
ja nie robiłam ale większość dziewczyn robi. Moja poprzednia ciąża była całkowicie bezproblemowa i nie robiłam wtedy i teraz też nie. Czekam też do jakiegoś 7tc na wizytę 😊 Gdyby coś mnie niepokoiło to bym poszła tak to nie widzę potrzeby

Cześć wszystkim, jestem Mirela, 37-letnia "pierwszorazowa" pozytywna. Jestem tu nowa, od miesiąca na leczeniu endo i od razu po poprawie tsh dwie kreski, co prawda blada ale hcg z dziś 74,5. Owu było 14-15grudnia. To mój pierwszy pozytywy test, do tej pory same puste. Nie bardzo wiem co teraz... kiedy do ginekologa? Czy puste jako to po prostu brak zarodka? Ucieszyłam się wczoraj ale może za szybko.
Hejka 😊 zawsze warto się cieszyć ale trzeba mieć na uwadze że coś może pójść nie tak i nawet wtedy nie załamywać się ani nie poddawać bo tak się po prostu w wielu przypadkach dzieje. Teraz możesz sprawdzić przyrost bhcg jeśli odpowiednio rośnie to znaczy że na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo. Ja akurat tego nie robię ale dużo dziewczyn robi. Do lekarza wg mnie najlepiej iśc w jakimś 6 -7 tygodniu ciąży żeby było już coś widać. Jeśli miałaś problemy z tarczycą to nie wiem może warto byłoby iść wcześniej ale nie znam się więc nie chce czegoś źle podpowiedzieć

Cześć wszystkim, jestem Mirela, 37-letnia "pierwszorazowa" pozytywna. Jestem tu nowa, od miesiąca na leczeniu endo i od razu po poprawie tsh dwie kreski, co prawda blada ale hcg z dziś 74,5. Owu było 14-15grudnia. To mój pierwszy pozytywy test, do tej pory same puste. Nie bardzo wiem co teraz... kiedy do ginekologa? Czy puste jako to po prostu brak zarodka? Ucieszyłam się wczoraj ale może za szybko.
Zrób sobie przyrost po 72h bo 1.01. Pewnie wszystko zamknięte będzie. To zobaczysz czy beta rośnie.

Puste jajo to znaczy brak zarodka, ciąża się nie rozwija jak powinna.

Hej! Co prawda termin wg kalkulatora wychodzi mi na 29 sierpień, jednak to już praktycznie wrzesień, więc chętnie dołącze🙂
Beta z 18.12 - 95.6
Beta z 21.12- 298 przyrost 124% więc w normie.
Kilka słów o mnie
W styczniu kończę 34 lata, mieszkam w UK to moja pierwsza ciąża po 3 latach starań uzyskana dzięki ivf, jeszcze do końca to do mnie nie dociera, że wkońcu się udało🫣
5 stycznia idę na pierwsze USG, nie ukrywam że już przebieram nogami żeby dowiedzieć się czy wszystko jest ok.

reklama
Cześć! Termin z OM wychodzi mi na 2 września, ale wydaje mi się że ciąża może być młodsza ☺️ pierwszy test robiłam w drugi dzień świąt i powitały mnie dwie grube krechy, ku mojemu zdziwieniu 😅
W piątek beta 266, a dziś już 650 ❤️ więcej nie badam już przyrostów, czekam na wizytę którą umówiłam na 10 stycznia.
Na stanie 10 miesięczny syn - wulkan energii. Na szczęście póki co nie mam żadnych ciążowych objawów, ponieważ młody nie ma litości 😅

Do góry