reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

I ja w końcu do Was dołączę 😊 na razie trzymałam się z daleka ze strachu, bo to ciąża z IVF po trzech latach starań.

Moje bety:
6dpt 34.3
9dpt 131.4
12dpt 435.2
14dpt 1024.

Myślicie, że już nie ma co badać dalej?

Dziś 4+6 i zaczynam czuć jakieś kłucie/rozpieranie.
Bardzo fajnie że do nas dołączyłaś ❤️ nie wiem jakie są wytyczne z kliniki ale według mnie pozostaje już tylko czekać do wizyty ☺️ kiedy wizytujesz?

reklama
U mnie pokazuje 5+4, więc nwm czy to będzie wrzesniowa, czy może raczej sierpniowa dzidzia(38 tydzień przypada mi na 20 sierpnia). Co do objaw to mam mdłości kilka razy wymiotowałam, ciągnie mnie w podbrzuszu, skutki i piersi są bardziej wrażliwe i odrobinę większe, częściej też sikam.

U mnie pokazuje 5+4, więc nwm czy to będzie wrzesniowa, czy może raczej sierpniowa dzidzia(38 tydzień przypada mi na 20 sierpnia). Co do objaw to mam mdłości kilka razy wymiotowałam, ciągnie mnie w podbrzuszu, skutki i piersi są bardziej wrażliwe i odrobinę większe, częściej też sikam.
Ja też dziś 5+4. Nie zapisywałam się na sierpniowe, bo tam wątek był już dość zaawansowany. Poza tym tam dziewczyny dość surowo podchodzą do kwestii udzielania się.

Super, że się udało nareszcie 🥹 U mnie ostatni wynik z wczoraj 1234 i już nie badam może jak będę robić morfologię i tsh przed samą wizytą to zrobię z progesteronem z ciekawości dziś 4+5 :) Kiedy wizyta?
Dziękuję 🥹
Wizytę mam umówiona na 9.01 (5+3), a w klinice mam potwierdzenie ciąży 16.01 (6+3). A Ty?

Bardzo fajnie że do nas dołączyłaś ❤️ nie wiem jakie są wytyczne z kliniki ale według mnie pozostaje już tylko czekać do wizyty ☺️ kiedy wizytujesz?
Bety dla kliniki wykonane, także chyba masz rację, teraz już czekać do wizyty 😊

Ja jestem 5+5, ale pewnie urodzę jeszcze w sierpniu. W poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie i poród wywoływany w 39 tygodniu. Nie mniej termin mam na wrzesień więc czuję się przyszłą wrześniową mamą 😅
Ja też dziś 5+4. Nie zapisywałam się na sierpniowe, bo tam wątek był już dość zaawansowany. Poza tym tam dziewczyny dość surowo podchodzą do kwestii udzielania się.
Jesli myślimy aby w przyszłości zrobić grupę zamkniętą, to proponuję żeby tak jak na sierpniowych (i zresztą prawie wszystkich innych grupach) dodać tylko te aktywne i udzielające się osoby. ☺️ na grupie prywatnej zazwyczaj dziewczyny dzielą się bardziej osobistymi rzeczami, więc chyba nie chcemy żeby ktoś nas tylko podczytywał nie dając nic od siebie 😌

Jesli myślimy aby w przyszłości zrobić grupę zamkniętą, to proponuję żeby tak jak na sierpniowych (i zresztą prawie wszystkich innych grupach) dodać tylko te aktywne i udzielające się osoby. ☺️ na grupie prywatnej zazwyczaj dziewczyny dzielą się bardziej osobistymi rzeczami, więc chyba nie chcemy żeby ktoś nas tylko podczytywał nie dając nic od siebie 😌
Zgadzam się z tym :)

reklama
Ja jestem 5+5, ale pewnie urodzę jeszcze w sierpniu. W poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie i poród wywoływany w 39 tygodniu. Nie mniej termin mam na wrzesień więc czuję się przyszłą wrześniową mamą 😅

to prawda, ale wiecie ja np w pierwszej ciazy dopiero po 2 miesiacach trafilam na forum wiec uwazam ze na poczatku trzeba dac szanse tym ktore dolacza pozniej :)

Do góry