reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Macie jakieś polecajki firm wózków doświadczone mamuski ? Robiłam sobie research i mam jeszcze większy mętlik w głowie 🫣😅 to chyba nie taka prosta sprawa...
Zaczęłyście już kompletować wyprawkę?
Ja póki co tylko robię rozeznanie w temacie :)

Macie jakieś polecajki firm wózków doświadczone mamuski ? Robiłam sobie research i mam jeszcze większy mętlik w głowie 🫣😅 to chyba nie taka prosta sprawa...
Zaczęłyście już kompletować wyprawkę?
Ja póki co tylko robię rozeznanie w temacie :)
Ja z pierwszym dzieckiem miałam X-lander X-pulse i byłam zadowolona. Teraz stawiam na Roan Bloom, to dosyć wózek czołg. Generalnie zależy trochę jakie masz wymagania i sytuację, czy to wózek do miasta czy na wieś, czy będziesz musiała go dźwigać do mieszkania w bloku bez windy, często przewozić samochodem, czy mieszkasz w domu i waga wózka nie będzie miała znaczenia.
Ja polecam zwrócić uwagę zwłaszcza na wielkość gondoli. Wiele dziewczyn później narzeka, że dziecko ma mało miejsca, bo gondola mała. A tym bardziej, że nasze dzieci będą jeździć w niej w okresie jesienno- zimowym, więc dojdą do tego kombinezony, śpiworki, itp. Spacerówka z zestawu na początek się sprawdza, ale zazwyczaj większość osób i tak kupuje później inną, lżejszą, która łatwiej się składa, jest większa i starczy na dłużej niż ta z zestawu. Generalnie zestawy 2w1 są spoko, fotelik do samochodu kup sobie osobno, dobierając do auta i koniecznie nowy.
Ja w obu przypadkach stawiałam na używany wózek 2w1, dużo osób poleca takie rozwiązanie, a później zakup nowej fajnej spacerówki. W gondoli dziecko jeździ 6-8 miesięcy, u nas przez porę roku tych spacerów będzie pewnie trochę mniej/ krótsze. Że już nie wspomnę o tym, że niektóre dzieci nie bardzo tolerują wózki i w rezultacie wózek jest mało używany.
Polecam też grupę na fb "wózkowe porady- gdy nie wiesz jaki wózek wybrać".

Co do wyprawki to nie kupuję na razie nic, mam w domu 2-letniego syna, więc większość rzeczy mam. Tym razem będzie inna płeć, więc coś tam dokupię na pewno, żeby zaakcentować, że to dziewczynka 😅 Jedynie upolowałam ostatnio wózek na vinted.

Wracam na chwilę na forum po dłuższej przerwie. Niestety moja ciąża zakończyła się tydzień temu. Byłam już w 18 tygodniu. Dziecko jednak odeszło około 14 tygodnia. Miesiąc nie wiedziałam że noszę martwą ciążę. Miałam wywoływane pironienie i zabieg łyżeczkowania. Za 3 miesiące zielone swiatło na kolejne starania.Życzę wam wszystkim dużo zdrowia.

Wracam na chwilę na forum po dłuższej przerwie. Niestety moja ciąża zakończyła się tydzień temu. Byłam już w 18 tygodniu. Dziecko jednak odeszło około 14 tygodnia. Miesiąc nie wiedziałam że noszę martwą ciążę. Miałam wywoływane pironienie i zabieg łyżeczkowania. Za 3 miesiące zielone swiatło na kolejne starania.Życzę wam wszystkim dużo zdrowia.

Strasznie mi przykro z powodu Twojej straty 🫂 Trzymaj się jakoś i wracaj na mamusie jak już będziesz gotowa 🥺

Cześć, nawet nie wiesz jak bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Trzymaj się ciepło, w ogóle jakoś się trzymaj. Jestem w podobnej sytuacji z tym, że my od miesiąca mamy wyrok i jeszcze czekamy. Gdybyś chciała pogadać to śmiało pisz na priv.

reklama
Do góry