reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Tak naprawdę to chyba w czasie ciąży wszystko może się jeszcze zmienić i te wyniki mogą być niewiarygodne, bo to w sumie statystyka tylko. I dziewczyny, które miały niskie ryzyka, też rodzą wcześniej. Moja znajoma mając cos podobne do mnie miała przenoszoną bo lekarz pokręcił jej termin 😅
Przynajmniej się tak pocieszam, bo u mnie te wyniki wyszły też bez szału. Przed 42 mam 1 do 5. Lekarz powiedział, żeby na razie tym głowy sobie nie zawracać, brać akard i myśleć pozytywnie. No ale same wiecie jak to jest z tym spokojem😅

reklama
Tak naprawdę to chyba w czasie ciąży wszystko może się jeszcze zmienić i te wyniki mogą być niewiarygodne, bo to w sumie statystyka tylko. I dziewczyny, które miały niskie ryzyka, też rodzą wcześniej. Moja znajoma mając cos podobne do mnie miała przenoszoną bo lekarz pokręcił jej termin 😅
Przynajmniej się tak pocieszam, bo u mnie te wyniki wyszły też bez szału. Przed 42 mam 1 do 5. Lekarz powiedział, żeby na razie tym głowy sobie nie zawracać, brać akard i myśleć pozytywnie. No ale same wiecie jak to jest z tym spokojem😅
No właśnie...tylko spokoj nas uratuje 😅a ja między wizytami usiedzieć nie moge:D
Myślałyście o tym, by zaopatrzyć się może w detektor tetna ? Różne oponie słyszałam,ale tak myślę że to by mogło mi dać dużo spokoju🤔🤔

No właśnie...tylko spokoj nas uratuje 😅a ja między wizytami usiedzieć nie moge:D
Myślałyście o tym, by zaopatrzyć się może w detektor tetna ? Różne oponie słyszałam,ale tak myślę że to by mogło mi dać dużo spokoju🤔🤔

Ja nie kupiłam i nie kupię. W 16tc już bliżej mi do odczuwania ruchów dziecka. A dwa - z moim ułożeniem łożyska na przedniej ściance pewnie łapałabym tylko pępowinę a nie malucha.

Ja mam. Kupiłam tak gdzieś w 13 tygodniu i dla mnie to super sprawa. Mnie to uspokaja. Szczególnie jak coś mnie zaboli to pomaga mi to, że mogę posłuchać sobie tętna :)
Kupiłam jskiś używany i działa :)

Witajcie dziewczyny. Też mam ryzyko preeklampsji i porodu wcześniejszego przed 34 Tc. Mi się wydaje, że często jest to związane z niską betą. Ale może jeszcze innymi parametrami.

Witajcie dziewczyny. Też mam ryzyko preeklampsji i porodu wcześniejszego przed 34 Tc. Mi się wydaje, że często jest to związane z niską betą. Ale może jeszcze innymi parametrami.
Tak też powiedziała mi genetyk że obniżona mam betę I jeszcze wytłumaczyła to cukrzyca ciążowa.
Czy Wam też w 15 tygodniu dokuczały bole brzucha takie miesiączkowe? Od wczoraj rana na zmianę mnie a to ciagnie,a to kluje, bol nie jest nieznośny ale wprowadza mnie w dyskomfort i nerwy cholera. Biorę No spe, ale pomaga na 2h.

Tak też powiedziała mi genetyk że obniżona mam betę I jeszcze wytłumaczyła to cukrzyca ciążowa.
Czy Wam też w 15 tygodniu dokuczały bole brzucha takie miesiączkowe? Od wczoraj rana na zmianę mnie a to ciagnie,a to kluje, bol nie jest nieznośny ale wprowadza mnie w dyskomfort i nerwy cholera. Biorę No spe, ale pomaga na 2h.

Hej, mi dokuczały na początku 15tc. Teraz jestem na końcówce i odpuściły. Pewnie macica się rozciąga. Niepokoić powinny jeśli czujesz skurcze - ja skurczy nie czułam tylko tak jak piszesz bardziej rozpychanie i przez to bolesność:)

Dziś też tak się czuję. I to też 15 tydzień. To jak jest nas już dwie z tym, to może to normalne i nie mam co panikować 😅

Też czytałam na pubmedzie, że to może cukrzyca być i ja mam cukrzycę, ale genetyk zaprzeczyła, że to cukrzyca. A jakie masz białko beta?

reklama
Hej, mi dokuczały na początku 15tc. Teraz jestem na końcówce i odpuściły. Pewnie macica się rozciąga. Niepokoić powinny jeśli czujesz skurcze - ja skurczy nie czułam tylko tak jak piszesz bardziej rozpychanie i przez to bolesność:)
Ja mam od wczoraj i mam lekkie plemienia, ale nie wiem co to.

Do góry