reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

witaj @marwi89 mam nadzieje ze teraz wszystko bedzie dobrze :)
A ja z pytaniem czy w 9 tyg można mieć jeszcze jakieś mini plamienia? Dziś mam takie malutkie na wkładce i zaczynam się denerwować. Może wezmę nospe ...wizyta dopiero za tydz. Póki co wróciłam i sobie leżę. Brzuch nie boli tylko te plamki ech

Z tego co pamiętam to dziewczynom się zdarzało zaplamić. Pytanie - czy były jakieś czynniki mechaniczne które mogły temu sprzyjać? Np. aplikujesz dopochwowo luteinę, uprawiałaś seks? Warto obserwować i ewentualnie pojechać na IP żeby to sprawdzić 😘

reklama
A ja z pytaniem czy w 9 tyg można mieć jeszcze jakieś mini plamienia? Dziś mam takie malutkie na wkładce i zaczynam się denerwować. Może wezmę nospe ...wizyta dopiero za tydz. Póki co wróciłam i sobie leżę. Brzuch nie boli tylko te plamki ech

Ja w 8 albo 9 tc miałam nawet krwawienie ze skrzepem, pisałam nawet tu o tym. Wszystko jest w porządku z ciąża do tej pory choć wtedy myślałam, że poroniłam. Na izbie przyjec lekarka powiedziała mi, że plamienia i krwawienia w 1 trym się zdarzają i to normalna sprawa choć każde należy skonsultować z lekarzem i sprawdzić na usg czy wszystko jest ok.

Witam jeśli można to z chęcią jeszcze do was dołączę. Mam 38 lat ,mieszkam między Katowicami i Krakowem. To moja 5 ciąża. Mam dwoje dzieci. Córeczki 4 i 5 lat. Oraz dwie ciąże poronione. Pierwszą i ostatnią. Teraz mam 11+3 i termin na 7.09.2024 Ciąża chciana i planowana,ale niespodzianka. Pierwszy test był negatywny. Więc jak już się dowiedziałam to był 8 tydzień. Dwie wizyty za mną. Na ostatniej było serduszko i wszystko ok. Kolejna wizyta jutro o 15.45 a 1.03.24 Mam prenatalne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Witam :) cieszę o się, bo jesteś z terminem na 7.09 jak ja :)u mnie wiek 30 lat, pierwsza ciąża, również chciana i planowana. Za sobą mam już 3 wizyty u lekarza a 27.02 prenatalne. Również pozdrawiam i czekam, aż dołączycie do wątku prywatnego

Cześć, też na to liczę i dziękuję 😊 Ja miałam małe plamienie przed poprzednią wizytą. Na szczęście krew pojawiła się tylko rano, a później się uspokoiło. Myślę, że jak brzuch nie boli, to u Ciebie też wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj i trzymam kciuki ✊

Hej. Ja miałam na tym etapie plamienie brązowe. Tylko na papierze przy podcieraniu.i do tego akurat rozbolal mnie brzuch i tak do wieczora. Po dwóch dniach byłam na wizycie i dostałam dodatkowo luteinę i po ok 3 dniach te plamienia minelu, później jednorazowo miałam oo tygodniu. Lekarz powiedział,że tak moze być na tym etapie, bo tworzy się łożysko i coś tam się zmienia. Chyba,że jest to czysta krew w większej ilości to wtedy jest bardziej niepokojące. I dostałam zalecenie polegiwania przez kilka dni.

Super to może urodzimy w tym samym dniu. Chociaż po cichu liczę na 4.09 to w tedy dziecko urodziłoby się w dniu urodzin jednej z córek. To prenatalne zbliża się bardziej szybko. Ja troszkę się zapomniałam i potem jak dzwoniłam to już nie było miejsc. Pozdrawiam i czekam aż mnie przyjmiecie do tego zacnego grona.

Byłam dziś u lekarza z plamieniami bo od dwóch dni coś się działo i lekarz mnie uspokoił ze wszystko ok. Że w tak wczesnej ciąży krwawienia często się zdarzają. Ale oczywiście trzeba to sko sultować z lekarzem.

reklama
To sporo slodkich mamusiek na wrześniowych będzie 😁 Ale dobrze, że wiecie wcześniej i możecie już działać 🤞
Dziewczyny chcące dołączyć na prywatny dajcie znać, która dalej jest chętna by ją dodać:)

Do góry