reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć 🥰 ja właśnie jestem po krzywej, glukoza wiadomo 🤢 ale do tej pory jeszcze nie wymiotowałam ogólnie tylko umiarkowane mdłości 9+1 teraz. Na czczo wynik glukozy miałam 98 i 5,1 to dostałam skierowanie na krzywą.. to moja pierwsza ciąża i pierwszy raz spotkanie z możliwą cukrzycą. Od pierwszych objawów w ogóle nie mam ochoty na słodkie i kawę może mi się to utrzyma jakimś cudem 🤪Póki co podchodzę do tego na chłodno, wyjdzie cukrzyca to wyjdzie, tyle akurat mam do roboty żeby o tym czytać i sprawdzać jak działa na mnie dany posiłek (jestem na L4 od początku) i nawet sporo produktów z niskim IG lubię, jedyne co mnie będzie na pewno bolało to ten arbuzzzzzz 🙉🙈 kocham go w wakacje 😞. Dobrego dnia kobietki 😘

reklama
Cześć 🥰 ja właśnie jestem po krzywej, glukoza wiadomo 🤢 ale do tej pory jeszcze nie wymiotowałam ogólnie tylko umiarkowane mdłości 9+1 teraz. Na czczo wynik glukozy miałam 98 i 5,1 to dostałam skierowanie na krzywą.. to moja pierwsza ciąża i pierwszy raz spotkanie z możliwą cukrzycą. Od pierwszych objawów w ogóle nie mam ochoty na słodkie i kawę może mi się to utrzyma jakimś cudem 🤪Póki co podchodzę do tego na chłodno, wyjdzie cukrzyca to wyjdzie, tyle akurat mam do roboty żeby o tym czytać i sprawdzać jak działa na mnie dany posiłek (jestem na L4 od początku) i nawet sporo produktów z niskim IG lubię, jedyne co mnie będzie na pewno bolało to ten arbuzzzzzz 🙉🙈 kocham go w wakacje 😞. Dobrego dnia kobietki 😘
To daj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki ☺️ Super, że nie ciągnie Cię do słodyczy i podchodzisz do ewentualnej cukrzycy na chłodno, tym lepiej dla Ciebie 😁 W razie czego arbuza też sobie zjesz, tylko w limitowanej ilości i raczej z obstawą innych produktów 🙈

Witajcie Dziewczyny,
Podczytuję i postanowiłam dołączyć. Termin z OM mam na 17.09, ale ciąża jest około tygodnia młodsza. To będzie moje pierwsze dziecko. Mam na koncie jedno poronienie.

Hej hej, witamy kolejną wrześnióweczkę.
Patrzymy wszystkie i lekarze na terminy z usg, co wychodzi z usg?

Mi krzywa wyszła ok, ale wynik na czczo graniczny 91, pilnuje się ze słodkim i na bank beda mi powtarzać krzywa w drugim trymestrze.

Hej hej, witamy kolejną wrześnióweczkę.
Patrzymy wszystkie i lekarze na terminy z usg, co wychodzi z usg?
Mój lekarz z USG uznaje termin jeśli są odstępstwa. To jest super moim zdaniem, bo przy długim cyklu, będzie duże opóźnienie. A wszyscy wiemy, że po terminie jest parcie na wywołanie.

Witam jeśli można to z chęcią jeszcze do was dołączę. Mam 38 lat ,mieszkam między Katowicami i Krakowem. To moja 5 ciąża. Mam dwoje dzieci. Córeczki 4 i 5 lat. Oraz dwie ciąże poronione. Pierwszą i ostatnią. Teraz mam 11+3 i termin na 7.09.2024 Ciąża chciana i planowana,ale niespodzianka. Pierwszy test był negatywny. Więc jak już się dowiedziałam to był 8 tydzień. Dwie wizyty za mną. Na ostatniej było serduszko i wszystko ok. Kolejna wizyta jutro o 15.45 a 1.03.24 Mam prenatalne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

witaj @marwi89 mam nadzieje ze teraz wszystko bedzie dobrze :)
A ja z pytaniem czy w 9 tyg można mieć jeszcze jakieś mini plamienia? Dziś mam takie malutkie na wkładce i zaczynam się denerwować. Może wezmę nospe ...wizyta dopiero za tydz. Póki co wróciłam i sobie leżę. Brzuch nie boli tylko te plamki ech

Niestety też jestem na etapie 9+1 więc ogólnie raczej tutaj zasięgam porad niż je daje 🙆🤦, zaraz pewnie dziewczyny Cię uspokoją ♥️ a ja pytanie z innej beczki. Wyniki krzywej: 88 na czczo 171, 111 kobietki zacząć już czytać o cukrzycy ciążowej czy wyniki są ok? W piątek dopiero wizyta 🙈

reklama
Niestety też jestem na etapie 9+1 więc ogólnie raczej tutaj zasięgam porad niż je daje 🙆🤦, zaraz pewnie dziewczyny Cię uspokoją ♥️ a ja pytanie z innej beczki. Wyniki krzywej: 88 na czczo 171, 111 kobietki zacząć już czytać o cukrzycy ciążowej czy wyniki są ok? W piątek dopiero wizyta 🙈
Normy:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2 h od wypicia roztworu 75 g glukozy – do 153 mg/dl.

Wychodzi, że mieścisz się w normach ☺️

Do góry