reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

witaj @marwi89 mam nadzieje ze teraz wszystko bedzie dobrze :)
A ja z pytaniem czy w 9 tyg można mieć jeszcze jakieś mini plamienia? Dziś mam takie malutkie na wkładce i zaczynam się denerwować. Może wezmę nospe ...wizyta dopiero za tydz. Póki co wróciłam i sobie leżę. Brzuch nie boli tylko te plamki ech

Z tego co pamiętam to dziewczynom się zdarzało zaplamić. Pytanie - czy były jakieś czynniki mechaniczne które mogły temu sprzyjać? Np. aplikujesz dopochwowo luteinę, uprawiałaś seks? Warto obserwować i ewentualnie pojechać na IP żeby to sprawdzić 😘

reklama
A ja z pytaniem czy w 9 tyg można mieć jeszcze jakieś mini plamienia? Dziś mam takie malutkie na wkładce i zaczynam się denerwować. Może wezmę nospe ...wizyta dopiero za tydz. Póki co wróciłam i sobie leżę. Brzuch nie boli tylko te plamki ech

Ja w 8 albo 9 tc miałam nawet krwawienie ze skrzepem, pisałam nawet tu o tym. Wszystko jest w porządku z ciąża do tej pory choć wtedy myślałam, że poroniłam. Na izbie przyjec lekarka powiedziała mi, że plamienia i krwawienia w 1 trym się zdarzają i to normalna sprawa choć każde należy skonsultować z lekarzem i sprawdzić na usg czy wszystko jest ok.

Witam jeśli można to z chęcią jeszcze do was dołączę. Mam 38 lat ,mieszkam między Katowicami i Krakowem. To moja 5 ciąża. Mam dwoje dzieci. Córeczki 4 i 5 lat. Oraz dwie ciąże poronione. Pierwszą i ostatnią. Teraz mam 11+3 i termin na 7.09.2024 Ciąża chciana i planowana,ale niespodzianka. Pierwszy test był negatywny. Więc jak już się dowiedziałam to był 8 tydzień. Dwie wizyty za mną. Na ostatniej było serduszko i wszystko ok. Kolejna wizyta jutro o 15.45 a 1.03.24 Mam prenatalne. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Witam :) cieszę o się, bo jesteś z terminem na 7.09 jak ja :)u mnie wiek 30 lat, pierwsza ciąża, również chciana i planowana. Za sobą mam już 3 wizyty u lekarza a 27.02 prenatalne. Również pozdrawiam i czekam, aż dołączycie do wątku prywatnego

Cześć, też na to liczę i dziękuję 😊 Ja miałam małe plamienie przed poprzednią wizytą. Na szczęście krew pojawiła się tylko rano, a później się uspokoiło. Myślę, że jak brzuch nie boli, to u Ciebie też wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj i trzymam kciuki ✊

Hej. Ja miałam na tym etapie plamienie brązowe. Tylko na papierze przy podcieraniu.i do tego akurat rozbolal mnie brzuch i tak do wieczora. Po dwóch dniach byłam na wizycie i dostałam dodatkowo luteinę i po ok 3 dniach te plamienia minelu, później jednorazowo miałam oo tygodniu. Lekarz powiedział,że tak moze być na tym etapie, bo tworzy się łożysko i coś tam się zmienia. Chyba,że jest to czysta krew w większej ilości to wtedy jest bardziej niepokojące. I dostałam zalecenie polegiwania przez kilka dni.

Super to może urodzimy w tym samym dniu. Chociaż po cichu liczę na 4.09 to w tedy dziecko urodziłoby się w dniu urodzin jednej z córek. To prenatalne zbliża się bardziej szybko. Ja troszkę się zapomniałam i potem jak dzwoniłam to już nie było miejsc. Pozdrawiam i czekam aż mnie przyjmiecie do tego zacnego grona.

Byłam dziś u lekarza z plamieniami bo od dwóch dni coś się działo i lekarz mnie uspokoił ze wszystko ok. Że w tak wczesnej ciąży krwawienia często się zdarzają. Ale oczywiście trzeba to sko sultować z lekarzem.

reklama
To sporo slodkich mamusiek na wrześniowych będzie 😁 Ale dobrze, że wiecie wcześniej i możecie już działać 🤞
Dziewczyny chcące dołączyć na prywatny dajcie znać, która dalej jest chętna by ją dodać:)

Do góry