reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Witam dziewczyny serdecznie !
Termin wstępny 15.09. Wizyta 07.02 i wtedy już będzie termin dokładny, ciąża bardzo wczesna na tą chwilę 6t3d ale też do 3 dni w to czy tanto mogła się pomylić bo dzidzius miał wczoraj 4mm. Mało szczegółów na tą chwilę wiadomo tylko ze ciąża wewnątrz maciczna na tą chwilę wszystko ok, serducho biję. :) staraliśmy się 6 lat! Jesteśmy po 3 inseminacjach. W ciążę zaszliśmy naturalnie z totalnego zaskoczenia gdy zmieniłam pracę, zmieniłam swoje życie, po bardzo poważnych problemach osobistych gdy wgl nie liczyłam dni płodnych i nawet przez myśl mi ciąża nie przeszła wiec jeśli chodzi o tą blokadę psychiczną rzeczywiście coś w tym jest. Szczęścia opisać nie umiem. Cieszę się że tu z Wami jestem i obyśmy wszystkie pozostały tu do końca dziewuszki ! ❤️🧡 będziemy dyskutować. :)
Gratulacje❤️

reklama
Hej. Jestem tu nowa i szukam pomocy bo martwi mnie przyrost bety..
Wiem, że wraz z wiekiem ciąży jej przyrost zwalnia. 30 stycznia wyniosła 12 tys a dziś 5 lutego 41tys. Myślicie, że jest w porządku?
Jestem w 6t3d ciąży.
W maju straciłam ciaze, beta zatrzymała się na 800 i dlatego teraz tak wariuje.

Wiem, że wraz z wiekiem ciąży jej przyrost zwalnia. 30 stycznia wyniosła 12 tys a dziś 5 lutego 41tys. Myślicie, że jest w porządku?
Jestem w 6t3d ciąży.

Na takim etapie nie bada się bety, bo beta żeby się podwoić potrzebuje nie 48h a np. 96h. Przyrosło, ale nie patrz na to ile. Bez sensu badać w ten sposób betę, jeśli jest ciąża już na takim etapie, a dwa - z taką dużą przerwa między badaniami. Tymi zbędnymi badaniami zgotujesz sobie tylko niepotrzebny stres. Bo prawda jest taka - że nie wiemy jak nasze prawidłowe ciążę tworzą betę, niby przyrost, ale jaki, czy na pewno zawsze? Nie wiadomo - bo żadna z nas tego nie bada ciągle. Tylko USG! Jeśli na wizycie wszystko ok, to nie zadręczaj się, nie stresuj. Myśl pozytywnie, bo dzieciątko potrzebuje szczęśliwej, spokojnej mamy.

Jestem w 6t3d ciąży.
Na tym etapie to trzeba iść do lekarza, szczególnie jak masz historię poronienia na koncie :) kiedy masz wizytę?
Ja byłam dzisiaj 6+5 i mamy serduszko a betę badałam w 4 tygodniu i po dobrym przyroście już nie robiłam

Na tym etapie to trzeba iść do lekarza, szczególnie jak masz historię poronienia na koncie :) kiedy masz wizytę?
Ja byłam dzisiaj 6+5 i mamy serduszko a betę badałam w 4 tygodniu i po dobrym przyroście już nie robiłam

Byłam już. Widoczny pęcherzyk w usg.
Kolejną mam 13 lutego.
Trochę mnie uspokoiłyście.
Dziękuję !

reklama
Do góry