reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Betę miałam 4700, 7200 i 12 000, więc ten pierwszy przyrost niewiele ponad 50%. Proga badałąm kilka razy i wahał się od 13 do 19, ostatni pomiar to było 15 i zaczęłam wtedy luteinę brać, więc już nie badałam.
Lekarz mi mówił, że tak naprawdę jak już widać pęcherzyk to nie powinno się badać bety bo różnie przyrasta a kobiety często niepotrzebne się denerwują. Dobrze, że dupka wzięłaś. Napij się meliski i czekaj spokojnie na jutrzejszą wizytę. Tak, wiem, łatwo się mówi bo sama sram przed swoją wizyta, która będzie dopiero w poniedziałek no ale cóż.. 😏

reklama
Lekarz mi mówił, że tak naprawdę jak już widać pęcherzyk to nie powinno się badać bety bo różnie przyrasta a kobiety często niepotrzebne się denerwują. Dobrze, że dupka wzięłaś. Napij się meliski i czekaj spokojnie na jutrzejszą wizytę. Tak, wiem, łatwo się mówi bo sama sram przed swoją wizyta, która będzie dopiero w poniedziałek no ale cóż.. 😏
Luteinę i mam nadzieję, że jutro mi lekarka zmieni na coś innego, bo nie jestem w stanie tego rozpuszczać pod językiem - mam odruch wymiotny.

Za dosłownie 4 min ide do gabinetu i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 😭🙏 fakt to dopiero pierwsza wizyta i początek ciazy ale mam takiego stresa że o jeju

Luteinę i mam nadzieję, że jutro mi lekarka zmieni na coś innego, bo nie jestem w stanie tego rozpuszczać pod językiem - mam odruch wymiotny.
Hej, też mam krwiaki- jeden się opróżnił i okazało się, że jest drugi albo pozostałość po tamtym. Mam zalecony odpoczynek, jak najwięcej leżenia i zwolnienie. Ty masz jakieś zalecenia, żeby się powchłaniały te cholery?

Hej, też mam krwiaki- jeden się opróżnił i okazało się, że jest drugi albo pozostałość po tamtym. Mam zalecony odpoczynek, jak najwięcej leżenia i zwolnienie. Ty masz jakieś zalecenia, żeby się powchłaniały te cholery?
Ja byłam u lekarki, która w ogóle nie wzbudziła mojego zaufania, wizyta trwała 5 min, poza tym stwierdziła, że jajniki mam prawidłowe, a mam od 10 lat dużą torbiel na jednym. Zaleciła odpoczynek i luteinę. Jutro idę do polecanej i mam nadzieję, jak będzie wszystko dobrze, prowadzić u niej ciążę.
Jak więcej się ruszam, to wtedy mam kłucia, bóle i krew w śluzie, na pewno jak więcej leżę to jest lepiej. I mi bardzo pomaga magnez.

reklama
A co się dzieje, że musisz brać antybiotyk?
Wczoraj z posiewem moczu byłam u urologa i powiedział, że nie dziwi się, że infekcje pęcherza nawracają skoro dają mi jednorazowy antybiotyk i leczyli mnie kilkudniowo… więc teraz antybiotyk jeszcze dwa razy i potem łagodne leki na pęcherz i znów posiew z badaniem ogólnym moczu 😔

Do góry