reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

@Żonkaa Dziewczyny już wszystko napisały. Mamie chyba trudno sobie poradzić z własnymi emocjami w tej sytuacji też… a jej reakcja uruchamia Twoje własne lęki. Ale widziałaś serduszko, to ogromnie ważny moment, który jest kamieniem milowym. Teraz jest wszystko dobrze.

reklama
może się przemęczasz w ciągu dnia? Jak się położysz to przechodzi?

Tak, przy leżeniu przechodzi. W dzień dużo odpoczywam i jedyne co to podnoszę moja czterolatka a tak to większość niemaz przejmuje. Dziś np bawiłam się z córa na kanapie, potem z nią malowałam zamek z tektury, zrobiłam obiad, ogarnęłam blat w kuchni i pozbierałam śmieci w salonie No i wstawiłam pranie. I tyle a jak poszłam kąpać młodą to jak siadłam to już czułam to ciągnięcie. Teraz leżę i ja usypiam i już nie boli. Serio to nie jest dużo chodzenia, szczególnie teraz jak mi się w głowie kręci częściej to się oszczędzam i o 🙄 W poprzedniej ciąży pamiętam latałam od początku bo miałam poczucie zmarnowanego życia jak siedziałam 😂 No ale byłam też trochę lżejsza wtedy niż obecnie.

Biorę magnez rano i wieczorem. Po tym czwartkowym incydencie z plamieniem, lekarz zalecił mi też nospę max. W piątek wizyta... Na ten moment ciąży dla mnie decydująca, bo nie wiem, co było powodem plamienia. Poza tym pierwsza ciąża zakończyła się mniej więcej na tym etapie😔
Rozumiem. Robisz wszystko co możesz. Bardzo trzymam kciuki za wspaniałe wieści w piątek

Co do wielkości brzucha to ja w pierwszej ciąży miałam ogromny.. Nawet mój lekarz mówił, że rzadko się zdarza taki brzuch w pierwszej ciąży u tak drobnej kobietki. W 4 miesiącu mało kto wierzył, że to nie 7/8m, w 21 tyg ciąży jak przyszłam na zastrzyk do szpitala to się mnie pytały czy ja do porodu. W 6 miesiącu ludzie gratulowali mi bliźniaków i myśleli, że już na dniach będę rodzić 😏 także no... Geny 😁

Biorę magnez rano i wieczorem. Po tym czwartkowym incydencie z plamieniem, lekarz zalecił mi też nospę max. W piątek wizyta... Na ten moment ciąży dla mnie decydująca, bo nie wiem, co było powodem plamienia. Poza tym pierwsza ciąża zakończyła się mniej więcej na tym etapie😔
Będzie dobrze! Wiem, że głowa robi swoje ale oszczędzaj się i odpoczywaj 😏

Dziewczyny a kiedy oznaczałyście pierwszy raz poziom bety? W pierwszej ciąży nie robiłam tego wcale, a na stronie alabu przeczytałam, że najbardziej wiarygodne jest to 10 dni po terminie miesiączki. Faktycznie tyle czekalyscie? U mnie dopiero 4+0, nie wiem czy robić jutro to badanie czy czekać.

Dziewczyny a kiedy oznaczałyście pierwszy raz poziom bety? W pierwszej ciąży nie robiłam tego wcale, a na stronie alabu przeczytałam, że najbardziej wiarygodne jest to 10 dni po terminie miesiączki. Faktycznie tyle czekalyscie? U mnie dopiero 4+0, nie wiem czy robić jutro to badanie czy czekać.

Ja w 3+3 bodajże 😁 to było 23.12 a potem po świętach prawilnie ponownie beta i przyrost. W 4+0 śmiało możesz oznaczyć jej poziom i po 48h w tym samym labie oznaczyć przyrost 😊

Co do wielkości brzucha to ja w pierwszej ciąży miałam ogromny.. Nawet mój lekarz mówił, że rzadko się zdarza taki brzuch w pierwszej ciąży u tak drobnej kobietki. W 4 miesiącu mało kto wierzył, że to nie 7/8m, w 21 tyg ciąży jak przyszłam na zastrzyk do szpitala to się mnie pytały czy ja do porodu. W 6 miesiącu ludzie gratulowali mi bliźniaków i myśleli, że już na dniach będę rodzić 😏 także no... Geny 😁

Ja tak czuję że będę jak dostawczak. Chyba, że się to zatrzyma.
Ale tak czy siak, jaki by nie był ten brzuch - ważne żebyśmy my i ten lokator byli zdrowi. A reszta się ułoży ❤️

Kto jutro wizytuje?
@Mademoiselle_Nika i @aurii_orelii - o was wiem, ktoś jeszcze? Będę trzymać kciukasy ❤️

reklama
Ja tak czuję że będę jak dostawczak. Chyba, że się to zatrzyma.
Ale tak czy siak, jaki by nie był ten brzuch - ważne żebyśmy my i ten lokator byli zdrowi. A reszta się ułoży ❤️

Kto jutro wizytuje?
@Mademoiselle_Nika i @aurii_orelii - o was wiem, ktoś jeszcze? Będę trzymać kciukasy ❤️
Ja mam jeszcze wizytę o 16.50. Dzis trochę ciągnie mnie brzuch, a we wtorek muszę wrócić do pracy - stojąco-chodzacej. Jak ja dam radę tak 8h...

Do góry