reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Dzień dobry, to też się przywitam ;) brzuch minimalnie boli „jak na okres”, ból piersi z rana, wieczorem zanika 🙈 i mimo 8H snu to obudziłam się mega zmęczona.
Byle do poniedziałku 20:15.

Jeszcze Was zapytam o poradę, czy zdecydowałybyście się na powtórne badanie beta hcg w poniedziałek? Robiłam we wtorek i czwartek, przyrost 187%, progesteron 38 i 33,60. Lekarka mówi, żeby nie robić, mąż żeby nie robić. A ja nie wiem… a i jeszcze w poniedziałek mam wizytę na której po uwidocznieniu pęcherzyka w macicy dostaje heparynę.
Ja miałam robić wczoraj bo zmartwiło mnie to, że przyrost % zmalał sporo ale stwierdziłam, że już i tak beta jest powyżej 1000 a wizyta w poniedziałek to nie będę się dodatkowo stresować bo to i tak nic nie da. A Ty dodatkowo masz kruche żyły i dla Ciebie to już jest mega stres a wizytę masz jutro 😏

reklama
Hej, witam się nieśmiało i ja. Znalazłam wątek i nadrobiłam w całości. Termin z OM na 29.09, w piątek wyszedł mi test pozytywny i zrobiłam też wtedy badanie z krwi. Niestety coś się nie dogadałam z panią w laboratorium i na wyniku była tylko informacja, że test ciążowy dodatni, bez wartości liczbowych bety. Zastanawiam się teraz czy iść jeszcze raz czy odpuścić. Wizytę dopiero mam umówioną na 12.02, powinien być wtedy 7+1tc (chciałam odrobinę wcześniej, ale lekarz chyba na urlopie). Nie wiem jak przeżyję tyle czasu w stresie, chyba nie dam rady. Może znajdę jakiegoś innego ginekologa wcześniej, żeby chociaż stwierdził lokalizację pęcherzyka, zobaczył zarodek czy cokolwiek 🤷
W domu mam już synka, który w marcu skończy 2 lata.☺️

Odzywam sie po dzisiejszej wizycie.
Jest zarodek w macicy z bijącym serduszkiem 🥰 Lekarz powiedział że wczesna ciąża, jakoś 6+2. Jeszcze mi nie założył karty ciąży, pewnie na kolejnej wizycie. Także teraz czas na badania krwi 🫣
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😊
Gratulacje ❤️

A ja jutro muszę powtórzyć progesteron, to zrobię od razu betę, a w czwartek rano mam nadzieję na pęcherzyk w macicy. Serduszko mam szansę zobaczyć 5.02, bo będzie 6+4. Glupio być tak "w tyle" ;)

Ja miałam robić wczoraj bo zmartwiło mnie to, że przyrost % zmalał sporo ale stwierdziłam, że już i tak beta jest powyżej 1000 a wizyta w poniedziałek to nie będę się dodatkowo stresować bo to i tak nic nie da. A Ty dodatkowo masz kruche żyły i dla Ciebie to już jest mega stres a wizytę masz jutro 😏
No ale wiesz jaka jest ciąża po stracie :) ciągle pytania do samej siebie, branie pod uwagę różnych scenariuszy, chcemy na każdym etapie jak najlepiej aby w razie czego zareagować w porę. Dodatkowo chcemy sobie kupić trochę spokoju tymi badaniami bet, bo czym jest 40-50 zł za cenę spokoju :)

reklama
Do góry