reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Z mojego doświadczenia wam powiem, że najgorszy jest początek. Ja miałam strasznie poranione sutki, używałam nakładek przez chwilę. Teraz jestem mądrzejsza i jak wszystko będzie dobrze to na pewno kupię kompresy chłodzące na piersi i lanolina bardzo mnie ratowała. Ale po dwóch tygodniach już było okej i tak karmiłam prawie dwa lata 🙈
Kompresy multimam są super na sutki. A u mnie zamiast chłodzących przy nawale super się sprawdziły zamrożone mokre pampersy. Dobry kształt, obejmują całą pierś, nie ciekną i dłużej trzymają zimno niż te dedykowane kompresy żelowe.
No i można jeszcze z nakładkami próbować.

reklama
Nie no wiadomo, że są różne sytuacje i zależności, a niestety edukacja i pomoc laktacyjna nie jest w naszym kraju szczególnie powszechna.
Najważniejsze, że znalazłyście dobre dla Was rozwiązanie :)
No właśnie. Byłam młoda, niedoświadczona a z pomocy laktacyjnej dostałam opierdol, że dziecko glodze. Kiedy córka pierwsze dni leżała w inkubatorze i nawet nie pozwalali mi jej dotknąć.. więc też rozchulac laktację łatwo nie było.. może tym razem będzie lepiej i moje nastawienie też się zmieni

No właśnie. Byłam młoda, niedoświadczona a z pomocy laktacyjnej dostałam opierdol, że dziecko glodze. Kiedy córka pierwsze dni leżała w inkubatorze i nawet nie pozwalali mi jej dotknąć.. więc też rozchulac laktację łatwo nie było.. może tym razem będzie lepiej i moje nastawienie też się zmieni
Bardzo mi przykro, że miałaś takie doświadczenia... Ale teraz jesteś w innym miejscu w życiu, masz inną świadomość, pomocy można szukać, także nowe rozdanie. Jeśli oczywiście będziesz chciała :)

Kompresy multimam są super na sutki. A u mnie zamiast chłodzących przy nawale super się sprawdziły zamrożone mokre pampersy. Dobry kształt, obejmują całą pierś, nie ciekną i dłużej trzymają zimno niż te dedykowane kompresy żelowe.
No i można jeszcze z nakładkami próbować.

Oo super pomysł z tymi pampersami, zapamiętam 😊

Witam wszystkie nowe dziewczyny. Życzę Wam zdrowych, cudownych bobasków🥰 Nie odzywałam się, ponieważ wczoraj dość długo pracowałam. Po powrocie do domu na bieliźnie pojawiła się brązowa krew, i to sporo 🥺Oczywiście ogarnęły mnie panika i przerażenie, ale już do wieczora i dzisiaj czysto. Po konsultacji z ginekologiem mam leki, jestem na zwolnieniu, mam się oszczędzać i za tydzień wizyta. No chyba ,że by się coś działo...😭 Staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli, ale wiem, że będzie, co ma być...

Wierzycie w cuda? Ja zaczynam:)
6mm człowieka, serce 111 uderzeń
Wg usg 6tc2d
Termin porodu 11.09
Mam kartę ciąży.
Aaaaaa to się dzieje....ryczę...
16lat na to czekałam
Jimmy Fallon Yes GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Cudownie! Gratuluję!

reklama
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Życzę Wam zdrowych, cudownych bobasków🥰 Nie odzywałam się, ponieważ wczoraj dość długo pracowałam. Po powrocie do domu na bieliźnie pojawiła się brązowa krew, i to sporo 🥺Oczywiście ogarnęły mnie panika i przerażenie, ale już do wieczora i dzisiaj czysto. Po konsultacji z ginekologiem mam leki, jestem na zwolnieniu, mam się oszczędzać i za tydzień wizyta. No chyba ,że by się coś działo...😭 Staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli, ale wiem, że będzie, co ma być...
Będzie dobrze, odpoczywaj i staraj się nie denerwować. Mimo, że naprawdę wiem jak nie jest to łatwe.

Do góry