reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Macie może jakieś książki do polecenia o tematyce ciążowej ? Czy myślicie że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

Ja w pierwszej ciąży dużo dowiedziałam się z ksiazki ,,w oczekiwaniu na dziecko". To grube tomiszcze pelne wiedzy.
Do tego polecam humorystyczną ,,ciężarówka przez 9 miesiecy" I ,,dlaczego nikt mi tego nie powiedzial" 😁 Troszkę odgania ciemne myśli i wywołuje usmiech na twarzy.

Na pewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki i daj znać koniecznie po wizycie! 🫶🏻🤞🏻🤞🏻🩷🩵

Daj znać co lekarz powie 🤞

Wróciłam! Godzina opóźnienia, do kompletu z dupkiem i heparyna dostałam luteinę i acard 150.
Pęcherzyk w macicy, wg ginekologa wygląda na 5 tyg, coś mówił o 8mm pęcherzyka. Następna wizyta serduszkowa 18.01. Mam też wizytę na NFZ - 12.01.
Trzymajcie kciuki za kolejną wizytę - ma być ❤️.

Wróciłam! Godzina opóźnienia, do kompletu z dupkiem i heparyna dostałam luteinę i acard 150.
Pęcherzyk w macicy, wg ginekologa wygląda na 5 tyg, coś mówił o 8mm pęcherzyka. Następna wizyta serduszkowa 18.01. Mam też wizytę na NFZ - 12.01.
Trzymajcie kciuki za kolejną wizytę - ma być ❤️.
Super że już jesteś powizycie ❤️ ja czekam na jutrzejszą wiadomość od gin kiedy przyjsc. Dostałaś po tej wizycie jakieś skierowania na badania ?

Super że już jesteś powizycie ❤️ ja czekam na jutrzejszą wiadomość od gin kiedy przyjsc. Dostałaś po tej wizycie jakieś skierowania na badania ?

Nie, wydaje mi się, że tutaj znaczące będzie rozpoczęcie akcji serca. Zwłaszcza, że już jedno puste jajo za mną.

Czy któraś z Was ma może doświadczenie z luteina? Czy wskazane jest używanie tego aplikatora? Czy jednak można palcem? Boję się że się poranię niechcący 😵‍💫

Witam. Ja tak nie śmiało. Prawdopodobnie jestem w ciąży ale nie mam możliwość zrobienia testu. Muszę poczekać w niecierpliwości. Ale jeśli historię się lubią powtarzać to ciąża mnie tak zaskoczy jak cztery lata temu o tej samej porze 😂 z ostatniej miesiączki wychodzi 7 września.

Nie, wydaje mi się, że tutaj znaczące będzie rozpoczęcie akcji serca. Zwłaszcza, że już jedno puste jajo za mną.

Czy któraś z Was ma może doświadczenie z luteina? Czy wskazane jest używanie tego aplikatora? Czy jednak można palcem? Boję się że się poranię niechcący 😵‍💫

Ja niestety nie mam doświadczenia z luteina ale moja znajoma w pracy brala i chodziła do łazienki z aplikatorem. Może jutro podpytaj położnej dzwoniąc do ośrodka?

Ja niestety nie wiem, jak to ogarnąć ☹️ kiedyś, raz, brałam utrogestan, to normalnie aplikowałam palcami.

reklama

Ja jestem na luteinie od owulacji. I mi ginekolog zabroniła używać tego aplikatora mam to robić palcem. Aplikator kazała mi wyrzucić zaraz po otwarciu pudełka.

Do góry