reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Kiedy najwcześniej jest sens iść na USG do ginekologa? Moja ginekolog kazała mi przyjść w okolicach 15.01 termin znalazłam u niej na 18.01. I zastanawiam się czy wcześniej umówić się do innego ginekologa na 9.01, będę wtedy wg miesiączki w 4tydz+5. Myślicie że lekarz będzie juz w stanie sprawdzić gdzie jest umiejscowiony pęcherzyk? Cały czas dokuczają mi bóle pleców, brzucha, nie mogę długo siedzieć i to też chciałabym skonsultować.

Kiedy najwcześniej jest sens iść na USG do ginekologa? Moja ginekolog kazała mi przyjść w okolicach 15.01 termin znalazłam u niej na 18.01. I zastanawiam się czy wcześniej umówić się do innego ginekologa na 9.01, będę wtedy wg miesiączki w 4tydz+5. Myślicie że lekarz będzie juz w stanie sprawdzić gdzie jest umiejscowiony pęcherzyk? Cały czas dokuczają mi bóle pleców, brzucha, nie mogę długo siedzieć i to też chciałabym skonsultować.

Żeby było widać pęcherzyk, to musi być około 1000 bety. Ja byłam 4+6 i pęcherzyk był elegancko widoczny. 😄 więc myślę że u Ciebie również w 4+5 powinno być widać jak na dłoni 😁

Załączniki

• IMG_5140.jpeg
    IMG_5140.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 84
Żeby było widać pęcherzyk, to musi być około 1000 bety. Ja byłam 4+6 i pęcherzyk był elegancko widoczny. 😄 więc myślę że u Ciebie również w 4+5 powinno być widać jak na dłoni 😁
Dzięki ❤️ najchętniej bym już dziś poszła bo te bóle mnie wykończą ale sensu chyba większego nie ma w 4+1.

Dzięki ❤️ najchętniej bym już dziś poszła bo te bóle mnie wykończą ale sensu chyba większego nie ma w 4+1.
Ja poszłam w 4+1 ale ze względu na moją mutacje, wtedy jeszcze nie było widać pęcherzyka, ale beta też wynosiła 262, więc nie ma się co cudów spodziewać 🤪
9 stycznia powinien być widoczny pęcherzyk 😊
Tą wizytę 18.01 też bym zostawiła, bo powinno być wtedy widoczne serce. Ile wtedy bedzies?

Jak będziesz 18.01 w 7tc to możliwe że już będzie widać serce (Chociaż u niektórych pojawią się w 6+0 a u innych w 6+4)
Ja pierwsza wizytę mam 9 stycznia na NFZ (będę 5+5 wtedy) I nie spodziewam się zobaczenia cudów 😂 15 stycznia idę prywatnie i wtedy mam nadzieję zobaczyć więcej, bo zapisałam się do niby najlepszego gina w Trójmieście 😂 Przynajmniej patrząc po opiniach na znanymlekarzu

Ja poszłam w 4+1 ale ze względu na moją mutacje, wtedy jeszcze nie było widać pęcherzyka, ale beta też wynosiła 262, więc nie ma się co cudów spodziewać 🤪
9 stycznia powinien być widoczny pęcherzyk 😊
Tą wizytę 18.01 też bym zostawiła, bo powinno być wtedy widoczne serce. Ile wtedy bedzies?
18go będę w 6+0 :) nie odwołuje tej wizyty bo docelowo chce u tej ginekolog prowadzić ciążę. Głównie właśnie że względu na te bóle chce podejść do gin, bo już momentami myślę czy nie są one spowodowane przez np. pozamaciczna... Nie mogę wysiedzieć w pracy tych 8h , ani leżeć za długo na boku bo łapią mnie kłujące bóle jak przy najgorszej miesiączce.

18go będę w 6+0 :) nie odwołuje tej wizyty bo docelowo chce u tej ginekolog prowadzić ciążę. Głównie właśnie że względu na te bóle chce podejść do gin, bo już momentami myślę czy nie są one spowodowane przez np. pozamaciczna...

To wybierz się teraz wcześniej, upewnisz się, że pęcherzyk jest w macicy, ciąża nie pozamaciczna. Ja np. Do tej wizyty potwierdzającej też miałam bóle jajników, które były bardzo silne. Na każdy reagowałam wręcz panika. Ale jak tylko zobaczyłam i usłyszałam że jest okej, to powiem szczerze, że nawet mniej na to klucie zwracam uwagę. 😁

18go będę w 6+0 :) nie odwołuje tej wizyty bo docelowo chce u tej ginekolog prowadzić ciążę. Głównie właśnie że względu na te bóle chce podejść do gin, bo już momentami myślę czy nie są one spowodowane przez np. pozamaciczna... Nie mogę wysiedzieć w pracy tych 8h , ani leżeć za długo na boku bo łapią mnie kłujące bóle jak przy najgorszej miesiączce.

No 6+0 to 7tc, więc możliwe że będzie już serduszko ❤️
A bóle raczej są norma, mnie też boli kregoslup i podbrzusze jak siedzę w pracy i co jakiś czas muszę wstać od komputera i połazić trochę.
Dziś za to zaczęły mnie boleć piersi i wieczorem pierwszy raz mi było niedobrze 🙄 A miałam nadzieję, że w tej ciąży mnie mdłości ominą 😂 No i wysypało mnie okrutnie na twarzy. Mam nadzieję, że hormony się ustabilizują i mordka mi wróci do normy 😪

reklama
No 6+0 to 7tc, więc możliwe że będzie już serduszko ❤️
A bóle raczej są norma, mnie też boli kregoslup i podbrzusze jak siedzę w pracy i co jakiś czas muszę wstać od komputera i połazić trochę.
Dziś za to zaczęły mnie boleć piersi i wieczorem pierwszy raz mi było niedobrze 🙄 A miałam nadzieję, że w tej ciąży mnie mdłości ominą 😂 No i wysypało mnie okrutnie na twarzy. Mam nadzieję, że hormony się ustabilizują i mordka mi wróci do normy 😪
Mi dzisiaj wyskoczył pierwszy pryszcz a już nie pamiętał kiedy ostatnio jakiegoś miałam 🤣 mam nadzieję że to pierwszy i ostatni :D

Do góry