reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Też się z wami witam nieśmiało, bardzo czekałam na ten wątek. ❤️ Dziś odebrałam wynik kolejnej bety i jak na razie jest jeszcze niska bo 38,5 ale najważniejsze że rośnie. 🙂 To moja pierwsza ciąża. Według kalkulatora termin 12.09. Obecnie czekam na informację od swojej ginekolog kiedy mam przyjść na pierwszą wizytę i jakie leki kontynuować.

reklama
Super, ze powoli nas przybywa 🥰
Ja właśnie dzwoniłam do mojego lekarza, mam zadzwonić w przyszły wtorek i wtedy do niego przyjdę na wizytę 🤞🏻
Jeszcze nie jestem na takim etapie jak Wy, bo beta u mnie 96,5 dopiero 🙈

Może w pierwszym poście wpisuj wrzesniowki z terminami tak jak w innych postach? Potem ciężko będzie to odkopać a tak będzie widać na pierwszej stronie kto co i kiedy 😁
Jeszcze nas tu przybędzie pewnie i będziemy do końca 9 miesięcy plotkować 😏

Hej 🥰
Ostrożnie zakładam wątek wrześniowych mam 2024 🙈
Jestem po dwóch stratach, mam nadzieję, że w moim przypadku sprawdzi się powiedzenie „do trzech razy sztuka” 🤭 Termin wychodzi na 08.09.2024 😍
Mam nadzieję, że zostanę tu do końca ciąży 😚
Zapraszam inne dziewczyny do dołączenia i niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🤞🏻🩷💜💙
Kochana trzymam za Ciebie kciuki 😍
Niech tym razem się uda i obyś za 9 miesięcy tuliła swojego obsranego bombelka 🤞🤞🤞💩

Kochana trzymam za Ciebie kciuki 😍
Niech tym razem się uda i obyś za 9 miesięcy tuliła swojego obsranego bombelka 🤞🤞🤞💩
Dziękuję Kochana 🥹🥹🩵🩷💜

Thank You So Much GIF by euphoria

Powiedzcie mi dziewczyny, macie jakieś objawy? Szczerze mówiąc u mnie oprócz braku miesiączki i rosnącej bety nie miałam nic (a jak myślę o poprzednich to miałam mdłości, ból piersi od samej owulacji, senność). W piątek na wizycie dostałam duphaston i tak naprawdę od niego zaczęłam czuć objawy - ból i drażliwość sutków, mdłości i lekką senność. Pytałam lekarza ale twierdzi, że ciąża ciąży nie równa 🤷🏻‍♀️

Powiedzcie mi dziewczyny, macie jakieś objawy? Szczerze mówiąc u mnie oprócz braku miesiączki i rosnącej bety nie miałam nic (a jak myślę o poprzednich to miałam mdłości, ból piersi od samej owulacji, senność). W piątek na wizycie dostałam duphaston i tak naprawdę od niego zaczęłam czuć objawy - ból i drażliwość sutków, mdłości i lekką senność. Pytałam lekarza ale twierdzi, że ciąża ciąży nie równa 🤷🏻‍♀️
Bolą mnie piersi (ale to jak zwykle, czy przed okresem, czy w trakcie każdej z ciąż), tak 1x dziennie poboli mnie lekko brzuch jak na miesiączke i to wszystko. No i brak okresu 🙈
Badałaś progesteron? Miałaś niski, że musisz aplikować, czy po prostu bierzesz profilaktycznie?

Bolą mnie piersi (ale to jak zwykle, czy przed okresem, czy w trakcie każdej z ciąż), tak 1x dziennie poboli mnie lekko brzuch jak na miesiączke i to wszystko. No i brak okresu 🙈
Badałaś progesteron? Miałaś niski, że musisz aplikować, czy po prostu bierzesz profilaktycznie?

U mnie w ciąży poprzedniej miałam plamienie. Nic do tej pory się w tej nie zdarzyło, ale lekarz stwierdził, że da mi profilaktycznie. I właśnie po nim mam wrażenie, że pojawiły się ciążowe objawy 😵‍💫 jutro mamy sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy, bo teoretycznie beta powinna na to pozwolić. Już zapomniałam w tej przerwie między ciążami, jaki temu wszystkiemu towarzyszy wieczny stres.

reklama
U mnie w ciąży poprzedniej miałam plamienie. Nic do tej pory się w tej nie zdarzyło, ale lekarz stwierdził, że da mi profilaktycznie. I właśnie po nim mam wrażenie, że pojawiły się ciążowe objawy 😵‍💫 jutro mamy sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy, bo teoretycznie beta powinna na to pozwolić. Już zapomniałam w tej przerwie między ciążami, jaki temu wszystkiemu towarzyszy wieczny stres.
Yhm, rozumiem. Ja się właśnie zastanawiam, co robić, bo w ciągu 3 dni prog spadł mi o 6 jednostek 😭 mam w domu utrogestan, mam nadzieję, że nie będzie potrzebny 🥺 Powtórzę badania jeszcze w czwartek, może coś podskoczy 🤞🏻
Niestety, ale ciąża po stracie chyba będzie strachem aż do samego końca ☹️

Do góry