reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Powiedzcie mi dziewczyny, macie jakieś objawy? Szczerze mówiąc u mnie oprócz braku miesiączki i rosnącej bety nie miałam nic (a jak myślę o poprzednich to miałam mdłości, ból piersi od samej owulacji, senność). W piątek na wizycie dostałam duphaston i tak naprawdę od niego zaczęłam czuć objawy - ból i drażliwość sutków, mdłości i lekką senność. Pytałam lekarza ale twierdzi, że ciąża ciąży nie równa 🤷🏻‍♀️
Ja na ten moment mam ból piersi i w zasadzie mam go od dnia przed pierwszą betą. Co jakiś czas pobolewa mnie dół brzucha na zmianę z bólem pleców. Dziś w nocy obudziły mnie nudności ale nie wiem sama czy to zaliczyć jako objaw czy bardziej było to ze stresu.

reklama
Powiedzcie mi dziewczyny, macie jakieś objawy? Szczerze mówiąc u mnie oprócz braku miesiączki i rosnącej bety nie miałam nic (a jak myślę o poprzednich to miałam mdłości, ból piersi od samej owulacji, senność). W piątek na wizycie dostałam duphaston i tak naprawdę od niego zaczęłam czuć objawy - ból i drażliwość sutków, mdłości i lekką senność. Pytałam lekarza ale twierdzi, że ciąża ciąży nie równa 🤷🏻‍♀️

Ja nie mam żadnych objawów, ale to dopiero 4+5 więc zdecydowanie za wcześnie. Czasem mnie ciągnie na dole trochę jak na okres trochę inaczej.
W ciąży z córka zaczęłam wymiotować i mieć miłości jakoś koło 8 tc, także jeszcze wszystko przede mną 😂 Póki co cieszę się z braku objawów i czekam na pierwszą wizytę u gina 🤞

Macie może jakieś książki do polecenia o tematyce ciążowej ? Czy myślicie że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

Macie może jakieś książki do polecenia o tematyce ciążowej ? Czy myślicie że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

Ja mam taką od mamy ginekolog - „o ciąży”. Jest napisana przystępnym językiem i zawiera dużo informacji, takie typowo okiem lekarza ale nie w medycznym języku.
Myślę, że nie jest to za wcześnie, w końcu te książki to jednak trochę wiedzy zawierają 😁

Ja dostałam w spadku taką starą książkę o ciąży, noworodkach, potem niemowlakach 🙈 moja mama z niej korzystała jak była ze mną w ciąży 😬 aczkolwiek jednak może coś jeszcze dokupię, ale to w późniejszym, bezpieczniejszym dla mnie etapie 🙈 teraz jestem ostrożna ☹️☹️

reklama
Do góry