A masz już jakiś porod za sobą?Ja po wizycie jestem i tak jak przeczuwałam szyjka miękka, rozwarcie 1 palec. Dziś to już ewidentnie takie składające w pół kucia w szyjce. Pamiętam je z czasów jak obserwowałam się przy staraniach. Ciało wie co robi, na razie jest fizjologicznie, więc muszę się postarać być dobrej myśli.
reklama
chantal98
Fanka BB :)
Jakies zalecenia?Ja po wizycie jestem i tak jak przeczuwałam szyjka miękka, rozwarcie 1 palec. Dziś to już ewidentnie takie składające w pół kucia w szyjce. Pamiętam je z czasów jak obserwowałam się przy staraniach. Ciało wie co robi, na razie jest fizjologicznie, więc muszę się postarać być dobrej myśli.
ver6ena
Zaangażowana w BB
Nie, wszystko idzie zgodnie ze swoim rytmem. Lubię w sumie tego mojego doktorka. Jest rozsądny i jakby coś było nie tak to by zasygnalizował.Jakies zalecenia?
Jeszcze miesiąc wytrzymamy
Owca91
Moderator
Kilka dziewczyn miało bol spojenia, najlepiej wykonać usg i zobaczyć czy faktycznie to spojenie się rozchodzi czy może po prostu miednica się rozluźnia i stąd te bóle. Przy rozejściu spojenia bol jest z czasem tak silny, że ciężko w ogóle się ruszyć
ver6ena
Zaangażowana w BB
Tak jak napisała owca usg lub urofizjo. Jak czujesz takie skostnienie na przykład po wstaniu rano to możliwe że to po prostu taki chwilowy ból. Tak było u mnie, musiało się ciało chyba przywyczaić do nowych luzów i „możliwości”. Jakby się utrzymywało powyżej tygodnia to bym stawiała na rozejście.
A ćwiczysz sobie w domku? Możesz spróbować ćwiczeń otwierających miednicę.
A ćwiczysz sobie w domku? Możesz spróbować ćwiczeń otwierających miednicę.
Owca91
Moderator
Który macie w ogóle tydzień dziewczyny? Jak nastawienie?
U mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona, choć synek jest większy nieco i ostatnio ciąża o 4 dni była starsza.
Mogłabym już iść do szpitala na cesarkę ale wiem, że im dłużej w brzuchu siedzi tym dla niego lepiej Także czekam do wizyty 12 sierpnia i jak będzie ok to zaczynam mycie okien, picie herbatek z liści malin i innych domowych sposobów na przyspieszenie porodu
Załączniki
reklama
ver6ena
Zaangażowana w BB
ale super! Gratulacje, kolejny sukcesikU mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona, choć synek jest większy nieco i ostatnio ciąża o 4 dni była starsza.
Mogłabym już iść do szpitala na cesarkę ale wiem, że im dłużej w brzuchu siedzi tym dla niego lepiej Także czekam do wizyty 12 sierpnia i jak będzie ok to zaczynam mycie okien, picie herbatek z liści malin i innych domowych sposobów na przyspieszenie porodu
Fajna apka, jak się nazywa?
Podziel się: