reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Też mnie wczoraj krzyż bolał i też się zaczynałam wkręcać, ale jest ok. Nic się nie wydarzyło.. tylko powróciła niemoc. Tak silna, że jeszcze z łóżka nie wstałam.. a za 2 godz mamy mieć gości, którzy nic nie wiedzą. Ciężko będzie udawać że jest ok jak ja z łóżka bym najchętniej nie wychodzila😁 najwyższej im powiemy. To nasi przyjaciele, ale chcieliśmy zaczekać do wizyty, żeby mieć pewność że serduszko ciągle bije.

Ja się wykręciłam w serial Ania nie Anna. O ani z zielonego wzgórza. Przez lekturę nie przebrnęłam, ale film mi się spodobał.

Oglądałam go w czasie pierwszego lockdownu. 😁 a potem wkręciłam się w Outlander. Pierwsze minuty były nudne ale od połowy już się zaczęła akcja. Do tego stopnia że zamówiłam wszystkie tomy tej powieści i jak szalona czytałam je podczas zamknięcia 😁

reklama
Oglądałam go w czasie pierwszego lockdownu. 😁 a potem wkręciłam się w Outlander. Pierwsze minuty były nudne ale od połowy już się zaczęła akcja. Do tego stopnia że zamówiłam wszystkie tomy tej powieści i jak szalona czytałam je podczas zamknięcia 😁
Ja ogólnie tv włączam średnio raz w roku. Nie oglądam niczego, nie lubię. W kinie często zasypiam🙈 zdecydowanie wolę książki. Czytam nie mało, średnio 30ksiazek w roku. Gdybym miała więcej czasu, byłoby zdecydowanie więcej. Teraz leżąc większą część dnia z nudów zaczęłam oglądać i się wykręciłam. Pewnie do września obejrzę sporo seriali. Wataha mi się podobała, ale jak oglądałam były 2 sezony, więc jak skończę Anię planuje obejrzeć od początku, nie lubię tak po czasie zaczynać od końca. Aaa i my dzieci z dworca zoo jeszcze w kolejce czekają. Zaczęłam że 2 lata temu i do tej pory obejrzałam 2 odcinki.. no ja właśnie tak oglądam ..

A w pandemii to ja pracowałam normalnie, nasz urząd funkcjonował jak przed pandemia😁 nam wirus nie groźny😁 ot taka dygresja.. większość ludzi siedziała w domach a my pracowaliśmy jak gdyby nigdy nic.. a najlepsze jest to, że ruch wtedy był większy.. i nie jest to nic związanego ze służbą zdrowia...

Hej dziewczyny, ja dziś pospałam do 11, bo poszłam spać chyba o 4. Stresowałam się, że jak zasnę to znów się obudzę zakrwawiona 🙄 Na szczęście niemaz przejął rano córkę i mogłam dospać sobie do 11.
Teraz robię fasolkę po bretońsku na obiad i oglądamy Arielke 😁 A co u was dziś na obiad?
Ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane ale nie miałam kiedy jeszcze ich utrzeć 😂 Może jutro na obiad z gulaszem zrobię a na deser polane smietana i cukrem ❤️

Hej dziewczyny, ja dziś pospałam do 11, bo poszłam spać chyba o 4. Stresowałam się, że jak zasnę to znów się obudzę zakrwawiona 🙄 Na szczęście niemaz przejął rano córkę i mogłam dospać sobie do 11.
Teraz robię fasolkę po bretońsku na obiad i oglądamy Arielke 😁 A co u was dziś na obiad?
Ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane ale nie miałam kiedy jeszcze ich utrzeć 😂 Może jutro na obiad z gulaszem zrobię a na deser polane smietana i cukrem ❤️

Tydzień temu jadłam placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną, podsypany pieruszka. To było złoto 😍
U mnie obiadu brak, nażarłam się na śniadanie grzanek z serem żółtym, majonezem i jajkiem sadzonym i do teraz mnie trzyma. Do tego mnie znowu mdli więc nici z obiadu 😁
Jutro natomiast mam w zamiarze kotleciki schabowe, ziemniaczki z koperkiem i mizerię albo fasolkę szparagową z tartą bułką. Zobaczę co mam 😄

Tą pochmurna pogoda mnie tak demotywuje, że to jakiś koszmar. Wiosno, gdziekolwiek jesteś - czekam!!! 😭

Tydzień temu jadłam placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną, podsypany pieruszka. To było złoto 😍
U mnie obiadu brak, nażarłam się na śniadanie grzanek z serem żółtym, majonezem i jajkiem sadzonym i do teraz mnie trzyma. Do tego mnie znowu mdli więc nici z obiadu 😁
Jutro natomiast mam w zamiarze kotleciki schabowe, ziemniaczki z koperkiem i mizerię albo fasolkę szparagową z tartą bułką. Zobaczę co mam 😄

Tą pochmurna pogoda mnie tak demotywuje, że to jakiś koszmar. Wiosno, gdziekolwiek jesteś - czekam!!! 😭

U nas też okropnie wieje, także dziś dzień pod kocem 😁

U mnie dzisiaj stroganow z pieczarek (z tm) z ryżem ☺️
Co do objawów lub ich braku, to ja jestem bardziej w tej drugiej grupie. W okolicy terminu miesiączki coś mnie pobolewało, kłuło, nie miałam apetytu, byłam bardziej zmęczona. A teraz przeszło i nie ma nic. No może poza jedną kwestią, która nie wiem czy jest związana z ciążą. Od wczoraj nie mam cierpliwości, szybko się denerwuje, jakoś nie panuje nad swoimi emocjami 😞 Tylko inna kwestia, że ja jestem w tyle za Wami, bo dopiero 4+6, więc wiele objawów na tym etapie zwykle nie ma.
I dołączam się do czekania na wiosnę 😁

Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj na obiad były placki ziemniaczane, narzeczony zrobił bo też za mną już chodziły 😁. Ogólnie czuje się dobrze ale cały czas jeszcze odczuwam zmęczenie. Najchętniej codziennie bym robiła drzemki a niestety nie mogę 🙈 Następną wizytę mam 10 lutego, planuje za tydzień zrobić badania krwi. Zobaczymy co będzie. Ja jadę w gości, na urodzinki. Miłego dnia dziewczyny 🥰

Ja robię pieczone pulpety z indyka i....
Sałatę z ogórkiem i śmietana, wiecie taka wiosenną. I wiem, że to teraz sztuczne, szklarniowe, ale nie mogłam wytrzymać.
Aż mi pachniała kilka dni...
Pierwsza zachcianka

My dziś wyjadamy resztki z lodówki🤣
Miałam kilka naslenikow z serem, i kilka z pieczarkami, mięsem i serem żółtym. Mąż właśnie wrócił i będzie piekł skrzydełka. Mieliśmy mieć gości, ale chyba jednak nie przyjadą... Bardzo się lubimy ale dziś akurat to ja chętnie zaraz do łóżka wskoczę z ksiazka❤️

Narobilyscie mi ochoty na placki Ziemniaczane. A w domu że 3 ziemniaki. Mężowi się już raczej do sklepu nie zechce iść .. moze jutro kupi albo w poniedziałek dopiero zrobię🤤

reklama
Dzień dobry
beta dzisiaj

27.01. 4259,07

25.01. 3001,53

Jedzcze mniej procent przyrosła niż ostatnio 43% na 41%

Co myślicie ?

Do góry