Żonkaa
Fanka BB :)
Szkoda,że to forum nie ma pasków z podpisem.
Wiecie, gdzie wpiszemy tygodnie ciąży albo wiek czy ilość dzieci...
Na jednym z forum które dowiedziałam widziałam takie adnotacje przy każdej użytkowniczce. To są dwie strony medalu - bo każda użytkowniczka mogła szybko ogarną, że np. u tej osoby jest taka historia położnicza, tak z drugiej strony - mnie to strasznie stresowało jak widziałam liczbę strat. Nie zrozumcie mnie źle - ja mam świadomość, że to się dzieje, ludzie mają prawo do mówienia o swoich stratach, sama po takiej jestem. Ale tam był tego taki natłok, że w pewnym momencie czytałam nie nowe posty a to ile i w jakich tygodniach były tracone ciążę. Dla mnie to było tak obciążające, że szybko uciekłam z tego miejsca. Ja po prostu zaczęłam czekać na stratę ciąży w której byłam a nie na jej szczęśliwe zakończenie - bo przecież każdy traci ciążę to czemu ja nie.
Żeby ktoś teraz nie zrozumiał, że tutaj nie ma przestrzeni na takie historie - oczywiście że jest. Tylko wiadomo z jakimi myślami borykają się ciężarne „mniej bolą piersi - jezu, oby nie to co ostatnim razem”, „przestało mnie mdlić, a xxx pisała że też ją przestało i tydzień później była już po zabiegu” itd.
Trzymam kciuki za każdą z ciąż, za każdą starającą się kobietę, łamie mi się serce na myśl o tym ilu dzieciom nie dane wydać pierwszego krzyku.