reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Nie, bo nie wyjdzie w badaniu.
Spokojnie. To nie są wytyczne. Ja napisałam o swoich doświadczeniach i podejściu lekarzy.
Badam, bo zawsze miałam z progesteronem problem..teraz "cudownie" problemu nie ma, ale i tak badam
No tak, duphaston nie wychodzi, ale luteina tak. Zastanawiam się jakie dalsze postępowanie przy spadku takiego progesteronu w badaniu biorąc już np duphaston: dodanie luteiny, zwiększenie dawki?
Wiem, że nie podejście lekarzy, ale ciekawa teoria :)
Cieszę się, że nie ma problemu i oby tak dalej 🤞

No tak, duphaston nie wychodzi, ale luteina tak. Zastanawiam się jakie dalsze postępowanie przy spadku takiego progesteronu w badaniu biorąc już np duphaston: dodanie luteiny, zwiększenie dawki?
Wiem, że nie podejście lekarzy, ale ciekawa teoria :)
Cieszę się, że nie ma problemu i oby tak dalej 🤞
To zależy od lekarza prowadzącego.
Jest kilka opcji podania progesteronu w różnych dawkach, także prolutex w zastrzykach

To zależy od lekarza prowadzącego.
Jest kilka opcji podania progesteronu w różnych dawkach, także prolutex w zastrzykach
Rozumiem :) ciekawe inne podejście, jeżeli Ciebie to uspokaja to też ważne.
Ja sama zbadałam dwukrotnie progesteron w tej ciąży, mimo, że wcześniej robiłam to raz. A powodem był wysoki wynik: 38, aż byłam w szoku. Powtórzyłam i znowu powyżej 30. Gdzie i tak ze względu na wywiad dostałam 2x1 dupka.

DZIEŃ DOBRY
JESTEM PO WIZYCIE
Tydzień czekania do następnej.

Nie kazała się nastawiać pozytywnie.

Mam beta zrobić w środę i brać luteinę
Pęcherzyk ciążowy GS 8,1 mm
YS 1,6 mm
Wynik poniżej

Załączniki​

Załączniki

• IMG_5647.jpeg
    IMG_5647.jpeg