reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Dzień dobry
Oby okazał się dla nas dobry
Siedzę w przychodni czekam czy mnie przyjmie
Z wstępnej rozmowy po nakreśleniu sytuacji stwierdziła TO MOŻE BYĆ CIĄŻA BIOCHEMICZNA. Na tym może być nic nie widać
Pomódlcie się
Trzymajcie kciuki

reklama
Ale super! ❤️ ja dostałam też skierowanie na krzywą już ale ja czuję że mi wyjdzie... przyznam szczerze że zaniedbałam temat zbadania choćby krzywej po porodzie i ogólnie odpuściłam temat. Aż się boję jak teraz z dzieckiem w domu będę w stanie tak trzymać dietę jak wcześniej, bo już nie ma tyle czasu na przyrządzanie posiłków, nie mówiąc o super regularnym jedzeniu z zegarkiem w ręku 🤪
Byłam w 100% pewna, że mi wyjdzie, dlatego.mocno się pilnowałam z dietą od pozytywnego testu. Ale mimo tego dalej muszę jej pilnować bo w poprzedniej ciąży 20+ kg a młody ważył 4,5 kg i nie chce tego powtórzyć

Dzień dobry
Z wstępnej rozmowy po nakreśleniu sytuacji stwierdziła TO MOŻE BYĆ CIĄŻA BIOCHEMICZNA. Na tym etapieoze być nic nie widać
Pomódlcie się
Trzymajcie kciuki

Beta jest powyżej 3 tysięcy, więc myślę że pęcherzyk w macicy powinno być widać. :)

Hej dziewczyny 🙂 od początku ciąży miałam silny bok piersi...tragiczny a dziś od 4 nie śpię z nerwów...ból zaniknął i piersi nie są już takie nabrzmiałe :( i wiadomo milion myśli:( że coś nie tak....
8+5 ...
Spokojnie! Mi sflaczały i jak nie jestem pewna to łapie się za sutki bo tylko one lekka bolą, a w poniedziałek tak bolały, że nie mogłam chodzić. Ogólnie zauważyłam, że wiadomo rano bolą mniej i dużo Zależy od stanika. Wczoraj miałam usztywniany to mega mnie bolały po całym dniu. Jak ściągnęłam to jakbym w ciąży nie była 🤷

Hej dziewczyny 🙂 od początku ciąży miałam silny bok piersi...tragiczny a dziś od 4 nie śpię z nerwów...ból zaniknął i piersi nie są już takie nabrzmiałe :( i wiadomo milion myśli:( że coś nie tak....
8+5 ...
U mnie 8+2 i mam właśnie wrażenie że objawy się uspokajają. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo w końcu nie spędzam całego dnia w łóżku. A z drugiej..
Z wstępnej rozmowy po nakreśleniu sytuacji stwierdziła TO MOŻE BYĆ CIĄŻA BIOCHEMICZNA. Na tym może być nic nie widać
Pomódlcie się
Trzymajcie kciuki
🤞

reklama
Spokojnie! Mi sflaczały i jak nie jestem pewna to łapie się za sutki bo tylko one lekka bolą, a w poniedziałek tak bolały, że nie mogłam chodzić. Ogólnie zauważyłam, że wiadomo rano bolą mniej i dużo Zależy od stanika. Wczoraj miałam usztywniany to mega mnie bolały po całym dniu. Jak ściągnęłam to jakbym w ciąży nie była 🤷
O to to! Ja od początku ciąży chodzę w topach z primarka a nie w stanikach z fiszbinami, miseczkami itp. I przez ten komfort one chyba tak nie bolą. Bo jak ubrałam ostatnio normalny biustonosz to chciałam się wściec. Mnie w tamtym tygodniu bolały mniej rano a bardziej wieczorem a dzisiaj obudziłam się z większym bólem niż wczoraj wieczorem.
Te bolesności mogą się zmieniać w czasie, w ciągu dnia i na pewno ich ustanie, brak nie świadczy o niczym złym.
@AasiaI kiedy masz kolejną wizytę? Jeżeli się obawiasz to może warto umówić się do jakiegoś lekarza na podgląd USG np jeżeli masz skos pakiet prywatnej opieki :)

Do góry