reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Dziewczyny, ćwiczycie normalnie teraz?
Tak mi przyszło na myśl, że może są jakieś zakazane ćwiczenia, których nie należy robić. Jeśli chodzi o siłownię i podnoszenie ciężarów to oczywiście już nie podnoszę dużych 🏋️

reklama
Miałam przed chwilą jakieś czerwone kropki na papierze. Ale minimalnie. Możliwe, że to od heparyny i acardu?

Możliwe jest zacięcie np. Wczoraj przy depilacji i dzisiaj się wytarłaś i podrażniłaś? Ja ostatnio dzięki depilacji przeżyłam mikro zawał.

Jeśli nie to, to nie przytrafiło mi się nic takiego po heparynie i acardzie

Kochane. Jak to przeżyć …
Chodzę już po ścianach, bo przeczuwam co oznacza tak niski przyrost …. Wyje z bólu, boli mnie psychicznie taki ból rozrywający wnętrzności ….. tydzień temu szalałam z radości z takiej bety nie mogłam uwierzyć że stał się CUD a dziś 🥺

Chodzę już po ścianach, bo przeczuwam co oznacza tak niski przyrost …. Wyje z bólu, boli mnie psychicznie taki ból rozrywający wnętrzności ….. tydzień temu szalałam z radości z takiej bety nie mogłam uwierzyć że stał się CUD a dziś 🥺
Wizyta na cito. Gdziekolwiek. Kciuki ogromne

Poczekaj do jutrzejszego dnia. Jest wiele kobiet które nie badają bety w ogóle przy ciąży i nie przejmują się przyrostami - może one też mają na granicy? A rodzą zdrowe dzieci nie przejmując się betami o progesteronem. Mam przypadek 2 znajomych które dowiedziały się o ciąży w 3 miesiącu ciąży, dobrze po 10 tygodniu, bo miały nawet krwawienia i mają teraz dzieci. Poczekaj co powie lekarz.

Postaraj się chociaż odrobinę uspokoić. Pomyśl logicznie - w tym momencie masz powody do niepokoju, musisz to wszystko sprawdzić , skonsultować się z lekarzem, ale na rozpacz jeszcze przyjdzie czas po USG i ewentualnych złych informacjach od lekarza. Wtedy jeśli będzie taka sytuacja potwierdzona będziesz wyć tyle ile będziesz potrzebować (zadbaj tylko o obecność bliskiej osoby, nie możesz być sama). A jeśli okaże się że na USG obraz jest prawidłowy to teraz bardziej szkodzić temu maleństwu. Wypij melisę, przytul się do bliskiej osoby, pomódl się, zdaj się na los - cokolwiek co tylko może Ci pomóc

reklama
Do góry