reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

IMG_9565.jpeg

Tego typu sentencje mi się pojawiają na wszelkich platformach społecznościowych 🥹

reklama
Dziewczyny czy jak są mdłosci i wymioty to i ból brzucha? W poprzednich ciążach nie miałam tego aż tak lekkie mdłosci i tyle a dziś od południa ledwo co chodzę wezmę łyk wody i do łazienki i jeszcze ból brzucha tak jak by skręcanie kiszek😮‍💨

Macie jakiś patent jak robić żeby nie robiły się siniaki? Jestem ledwo po dwóch a już mam siniaki… przykładać zimne po zastrzyku?

I drugie: siniaki i heparyna a smarowanie brzucha olejkami na rozstępy- jak to ma się do siebie?
Mi goją się siniaki po pierwszych zastrzykach, więc akurat u mnie to była kwestia wprawy. Trzy palce od pępka i mniej więcej na tej wysokości robię fałdkę, którą trzymam jeszcze chwilkę po wyjęciu igły.
Smaruje się rano i przed zastrzykiem. Jak zapomnę, to nie smaruję tej połowy brzucha.

reklama
Macie jakiś patent jak robić żeby nie robiły się siniaki? Jestem ledwo po dwóch a już mam siniaki… przykładać zimne po zastrzyku?

I drugie: siniaki i heparyna a smarowanie brzucha olejkami na rozstępy- jak to ma się do siebie?

Nie mam… wzięłam już 27 zastrzyków, skłamałabym mówiąc że nie jestem fioletowo-żółta. Boli mnie do teraz za każdym razem i panikuje nadal jak mam go zrobić 😂 w zasadzie robi mi je mąż, bo nie jestem w stanie się zmusić żeby wbić to w siebie.

Robię zastrzyk koło 15, wieczorem kąpiel i smaruje delikatnie brzuch. Nie zauważyłam niczego niepokojącego.

Do góry