reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
GRATULACJE!!!! 🤩❤️🤩
Best Friends Love GIF by Kennysgifs
Dziękuję 😘 ty już pewnie dawno w pieluchach siedzisz 😁

Kciuki. Jestem dobrej myśli.

A co jest tam nieprzyjemne?
Serio pytam.
Teraz są glukozy dostępne w kilku smakach i to wychodzi taki słodki napój do wypicia.
Podczas ivf piłam wielokrotnie i smaczne, ale moze kazda ma inne osczucia.
Chyba że mówicie o glukozie w połączeniu z mega miłościami na wszystko, wtedy faktycznie może być to problem.
Większy problem to dla mnie czekać te kilka h, bo krzesełka w poczekalni zwykle mało wygodne.
Nie słodzę niczego, nie jem prawie wgle słodkiego, więc dla mnie wypicie takiej słodkiej glukozy to katorga.

reklama
Witam się z wami serdecznie po długich staraniach chyba się udało ale tylko chyba…. Dlaczego? Wierzę, że rozjaśnicie mój mózg bo moja Pani ginekolog będzie dopiero od wtorku 30 stycznia a innym już nie ufam (przynajmniej tych z najbliższej okolicy). Już streszczam wszystko: dokładnie 11. 11. 2023 r. Miałam 1 dzień okresu i wariowałam i się cieszyłam bo 6 grudnia 2023r. zobaczyłam na teście cien cienia. Niestety jeszcze przed wizyta u lekarza 9 grudnia dostałam okres, 13 grudnia na wizycie nic nie było widać, beta hcg 16 grudnia 2023 r. Nie wykazała nic więc to była poprostu pomyłka i wkręciłam sobie tylko prezent na mikołaja. W styczniu okres powinnam 6. Nie przyszedł zrobiłam test i ku mojemu zdziwieniu piękne grube kreski. Z kalkulatora i dnia miesiączki w dniu zrobienia badania bety hcg powinnam być w 5 tc + 4 dni a tymczasem wynik bety mnie przeraził bo wyszło z wyników referencyjnych 7-8 tc (52562mlU/ml) nie jest to możliwe zważywszy na opisaną sytuację. Dodam że w grudniu współżyłam z mężem tylko raz 20. Naprawdę nie wiem co k tym myśleć. Szczerze nie zagłębiałam się bardzo cieszyłam się że beta jest ale jak zaczęłam czytać tutaj wpisy o becie to się przeraziłam ! Co myślicie ?

Do góry