reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

A z waszego doświadczenia często się zdarza że się nie zagnieżdża tam gdzie powinien lub jest puste?
To moje pierwsze doświadczenie i mam nadzieję że będzie okej i nie wiem około którego tygodnia mi to będą mogli potwierdzić. Wizytę mam dopiero jutro ale złapał mnie stres że coś jednak nie tak
Stres jest Ci w tym momencie niepotrzebny.
Nie zawracaj sobie teraz tym głowy.
Który tydzień masz?

reklama
A z waszego doświadczenia często się zdarza że się nie zagnieżdża tam gdzie powinien lub jest puste?
To moje pierwsze doświadczenie i mam nadzieję że będzie okej i nie wiem około którego tygodnia mi to będą mogli potwierdzić. Wizytę mam dopiero jutro ale złapał mnie stres że coś jednak nie tak
Nie zawracaj sobie tym głowy i myśl pozytywnie 😊 Ja ani jednego ani drugiego doświadczenia nie miałam, ale niestety internet potrafi dobrze nakręcić. W pierwszej ciąży naczytałam się o poronieniu zatrzymanym i cały czas się tego bałam - no i właśnie to mnie spotkało. Może czułam, że coś jest nie tak, a może ściągałam to złymi myślami. Ale naprawdę lepiej czytać jak najmniej 😅
Ja chciałam sprawdzić czy nie jest pozamaciczna bo miałam łyżeczkowanie na koniec sierpnia.

Nie masz co się stresować ;) Ja podchodzę bardzo ostrożnie i z dystansem, bo niestety pierwsza ciąża skończyła się stratą, więc już nie pozbędę się tego uczucia lęku. Natomiast zawsze jak zaczynam świrować to mówię sobie, ze nie mam na to absolutnie wpływu co się teraz wydarzy, a stres nie jest dobry dla dziecka.

Udalo mi sie dzisiaj dostać do ginekologa wizyta o 14.30 . Nie wiem czemu ale odczuwam jakis stres ze cos jest nie tak . Od 3 dni mecza mnie mdlosci . 2 dni temu wymiotowalam ,dzisiaj tez i meczy mnie bol podbrzusza i macicy wprawie caly czas . Wiem ze mowia ze to podobno normalne w poprzednich ciazach tez tak mialam . Ale kazda ciaze mialam zagrozona . W pierwsze i drugiej plamilam i mialam czeste bole podbrzusza dostawalam na starcie leki . I w pierwszej ciazy mialam. 5 wizyt w szpitalu a w drugiej 2 ...

Udalo mi sie dzisiaj dostać do ginekologa wizyta o 14.30 . Nie wiem czemu ale odczuwam jakis stres ze cos jest nie tak . Od 3 dni mecza mnie mdlosci . 2 dni temu wymiotowalam ,dzisiaj tez i meczy mnie bol podbrzusza i macicy wprawie caly czas . Wiem ze mowia ze to podobno normalne w poprzednich ciazach tez tak mialam . Ale kazda ciaze mialam zagrozona . W pierwsze i drugiej plamilam i mialam czeste bole podbrzusza dostawalam na starcie leki . I w pierwszej ciazy mialam. 5 wizyt w szpitalu a w drugiej 2 ...
Wszystko będzie dobrze <3 Trzymam kciuki ❤️ Który masz tydzień teraz?

Czy 5 tydzien to za wczesnie na pierwsza wizyte ? Bo dzwonilam zeby sie umowic a polozna stwierdziła ze jeszcze wczesnie i chciala mnie dopiero na luty zapisac to juz bylby w prawie 9 tydz . Macie juz zalozone karty ciazy czy dopiero przy nastepnej wizycie ?
Hej no ja właśnie byłam na wizycie 5+4 i widać pęcherzy o maluski zarodeczek ;)

Hej, ja już po wizycie, 4+5 wg OM, w USG jest pęcherzyk w jamie macicy, wielkość odpowiada 4+5, więc wszystko ok na tym etapie. Wizyta za 2 tygodnie, oby pokazalo się coś więcej. Jestem po dwóch pustych pęcherzykach, więc stres ogromny 😮‍💨

Hej, ja już po wizycie, 4+5 wg OM, w USG jest pęcherzyk w jamie macicy, wielkość odpowiada 4+5, więc wszystko ok na tym etapie. Wizyta za 2 tygodnie, oby pokazalo się coś więcej. Jestem po dwóch pustych pęcherzykach, więc stres ogromny 😮‍💨
Trzeba myśleć pozytywnie, nie martw się na zapas! Tym razem się uda! 3mam mocno

reklama
Każda z naszym doświadczeniem myśli czyta bo wiadomo ze chce zeby wszystko było jak najlepiej i tak trzeba myśleć ze będzie dobrze. Ja tez wczoraj cały dzien bol nerki od zapalenia pęcherza masakra... Bol jajnkia prawego juz mnie wszystko bolalo łącznie z głową... I okazało sie dzis na wizycie ze wszystko ok. Lepiej jest iść i sie upewnić i byc spokojna dobrze robisz myślę uspokoiasz sie. Życzę powodzenia, dak znać ;)

Do góry