reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2023

No właśnie inny gine się wkurzył i kazał odstawić, powiedział, że nie ma wskazań medycznych u mnie, a nie daje się luteiny prewencyjnie dla każdej ciąży. Tamta gine zapisała, „ze względu na wiek”
Zawsze muszą być wskazania do podawania luteiny z tego co wiem od koleżanki ona plamila i dawali jej luteinę ale ze względu na wiek to jakaś szurmieta kobieta . To tak jakbyś podała dziecku antybiotyk bo może będzie chore 🤷🤷 ja się przekonał że nie każdemu lekarzowi można ufać

reklama
Ja dostałam ze względu na poprzednie poronienie. W poprzedniej tez brałam luteinę, bo miałam krwiaka :/
Cześć Kochane! Czy Wy też tak macie że jak się położycie to mdłości są okropne?🤢
W dzień nie mam czasu na myślenie o mdłościach bo 15 miesięcznym dzieckiem trzeba się zająć haha. W piątek wizyta u ginekologa ciekawa jestem jak będzie🙈
Żadnych mdłości póki co, ale bym ciągle spała, i ogólnie jestem spokojna, wszystkie rzeczy, na ktorych dotąd mi zależało teraz są obojętne, chyba hormony ;)

Zawsze muszą być wskazania do podawania luteiny z tego co wiem od koleżanki ona plamila i dawali jej luteinę ale ze względu na wiek to jakaś szurmieta kobieta . To tak jakbyś podała dziecku antybiotyk bo może będzie chore 🤷🤷 ja się przekonał że nie każdemu lekarzowi można ufać
No właśnie lekarka „w trakcie specjalizacji” u której byłam prywatnie aby zrobić usg. Teraz stopniowo odstawiam. Ale ogólnie dramat, wiem, że po in vitro podają. U mnie żadnych wskazań nie było, plamień itp.

Bede pytac ginekologa ale dopiero jutro bede dzwonic zeby umowic wizyte wiec narazie zapytam was bo nurtuje mnie to pytanie . Zostal zdiagnozowany u mnie kamien wielkosci 1,5 cm w woreczku zolciowym ,mam za soba juz jedna kolke . Mialam miec robiony zabieg usuniecia woreczka w kwietniu oczywiscie z powodu ciazy bedzie przenoszony na nastepny rok i zastanawiam sie czy to moze miec wplyw na ciaze lub porod . Czy taki kamien moze klasyfikowac pod cesarke ?

Ja jeszcze nie wiem. Ale myślałam żeby albo w maju albo w czerwcu przejść na l4 oczywiście jeśli wszystko będzie okej. Do tej pory czuje się normalnie, poza bólem piersi (niestestey zaczęły pęcznieć... ale przed tym chyba się nie uchronie)

Bede pytac ginekologa ale dopiero jutro bede dzwonic zeby umowic wizyte wiec narazie zapytam was bo nurtuje mnie to pytanie . Zostal zdiagnozowany u mnie kamien wielkosci 1,5 cm w woreczku zolciowym ,mam za soba juz jedna kolke . Mialam miec robiony zabieg usuniecia woreczka w kwietniu oczywiscie z powodu ciazy bedzie przenoszony na nastepny rok i zastanawiam sie czy to moze miec wplyw na ciaze lub porod . Czy taki kamien moze klasyfikowac pod cesarke ?
A tak zapytam nosisz okulary bo wiem że jak ktoś ma wadę wzroku to też się kwalifikuje na CC . Ja jutro będę dzwonić żeby się dostać u Nas do gina chce wiedzieć czy wszystko ok . Bo czekać do 27 to trochę jest 🙄🙄🙄

A tak zapytam nosisz okulary bo wiem że jak ktoś ma wadę wzroku to też się kwalifikuje na CC . Ja jutro będę dzwonić żeby się dostać u Nas do gina chce wiedzieć czy wszystko ok . Bo czekać do 27 to trochę jest 🙄🙄🙄
Pozwole sobie odpowiedziec na te pytanie. Nie kwalifikuje się na cc :) ja mam wadę wzroku i urodziłam naturalnie :)

reklama
Do góry