reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Do Łodzi to ja mam 90 km 🙈
Tam tylko robię prenatalne (feminova u Wojdy)
I wysłali mnie do iczmp z cukrzyca ciążowa i nadciśnieniem do porodu 🙈
Ale nie żałuje 😉

Co masz chłopca czy dziewczynkę? 😃
O musze obczaić. No powiem Ci, że ja się bardzo bałam tam rodzic ale bylam bardzo zadowolona i prawdopodobnie drugi raz tam bede szla jesli już.

chłopca, chłopca! :D dzisiaj wlasnie 7miesiecy ma :D

reklama
Jakie macie zdanie/doswiadczenia na temat porodów zzo?
Ja nie mogę mieć, bo u mnie zaprzestała akcja porodu - zapis ktg sie uspokoił. Brak skurczy itp. Nawet rozwarcie nie szło. No po prostu zzo u mnie przedłużył akcje porodu. Sam anastazjolog powiedział, że przy drugim porodzie mam nie brać i jeśli dam rade to wytrzymać. Mam nadzieję że będę pamiętać bo wtedy byłam taka wykończona ze jednakze ten odpoczynek mi dużo dał. 😂

Ja nie mogę mieć, bo u mnie zaprzestała akcja porodu - zapis ktg sie uspokoił. Brak skurczy itp. Nawet rozwarcie nie szło. No po prostu zzo u mnie przedłużył akcje porodu. Sam anastazjolog powiedział, że przy drugim porodzie mam nie brać i jeśli dam rade to wytrzymać. Mam nadzieję że będę pamiętać bo wtedy byłam taka wykończona ze jednakze ten odpoczynek mi dużo dał. 😂
A na jakim rozwarciu podane było?
Czytalam że może mieć to znaczenie najlepiej od 2-4cm nie pozniej

Do 7cm można podać :) ja dostałam przy 5cm rozwarcia.
Normy tak, ale właśnie gdzie się spotkałam z opinia że im wcześniej tym lepiej bo nie hamują.
Choć wg mnie to i tak sprawa indywidualna.
Z kolei moja przyjaciółka miała taki bol migrenowy 2 tyg po porodzie ja trzymał że nie mogła się spionizowac

Ja właśnie w przyszłości przymierzałam się do zzo ale wolę posłuchać bardziej doświadczonych :)

Ja po 9h regularnych co 3 min skurczy w końcu dobiłam do 4cm, 10:20 przyszedł anestezjolog i zle się wkłuł😒 cały lek ściskał mi po plecach.
Zzo oczywiście nie zadziałało, do tego nie mogłam już wtedy wejść do wanny i tak się męczyłam do 15:20🙄 to uczucie wyczerpania, radości ze w końcu właśnie „odpocznę” a potem rozczarowania, przerażenia i wycieńczenia po słowach „niestety zzo nie zadziała” nigdy nie zapomnę. Dlatego ja będę błagać dr o cc

reklama
Do góry