angeliskax
Moderator
A byłaś od początku czy od kiedy?do kiedy były zapisy do prywatnej? Bo od kiedy tu jestem to nic o tym nie było
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A byłaś od początku czy od kiedy?do kiedy były zapisy do prywatnej? Bo od kiedy tu jestem to nic o tym nie było
od kwietniaA byłaś od początku czy od kiedy?
To chyba nie zdążę robić masażu krocza, bo w 36 tygodniu chcą wywoływać poród... A tak chciałam chociaż spróbować mieć szanse na nie pęknięcie ani na nie nacinanie...masaż krocza zalecany jest po 36 tygodniu bodajże. A miednicę można ćwiczyć
Teraz wizyta 27 lipiec, szczeze to aż tak nie przejmuje się ta wagą bo dwóch chłopców rodziłam i obaj 2840g, to chyba szczyt moich mozliwosciTo u mnie w 29+3 malutka wychodzi 1386g. wiec synek moze faktycznie bedzie z tych mniejszych ale to się jeszcze zobaczy bo teraz dzieciaczki mogą znacznie więcej i szybciej przybierać. kiedy masz kolejna wizytę?
A który to twój porud? Ja przy 2 dziecku uniknęłam nacięcia i też nie popękałam.T
To chyba nie zdążę robić masażu krocza, bo w 36 tygodniu chcą wywoływać poród... A tak chciałam chociaż spróbować mieć szanse na nie pęknięcie ani na nie nacinanie...
Pierwszy poródA który to twój porud? Ja przy 2 dziecku uniknęłam nacięcia i też nie popękałam.
Mi w dzisiejszym badaniu wyszła dłuższa, poprzednio 29 a teraz 34 mm, nie ogarniam tego wydłużania i skracania....w 2 trymestrze dzidzia była bardzo nisko. Nie mogłam za dużo chodzić, bo każdy krok bolał. Wystarczyło, że się troszkę podniosła i już nie uciska na dole i się poprawiło.
Starałam się właśnie nic nie robić
może tez ci się dziecko wyżej ułożyło i już nie było takiego nacisku. Lub więcej odpoczywalasMi w dzisiejszym badaniu wyszła dłuższa, poprzednio 29 a teraz 34 mm, nie ogarniam tego wydłużania i skracania....