reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Całą noc mialam jakies koszmary o poronieniu, widac we snach wychodza moje lęki. Ja moge isc jutro na USG na NFZ, kolezanka rezygnuje i moge pojsc za nia, ale sie obawiam... z jednej strony bym sobie podejrzala za darmo bo do wizyty jeszcze troche, a z drugiej czytalam opinie o tym lekarzu i sa okropne.. Na badaniach mi nie zalezy.

od kiedy jestem w ciazy caly czas mi zimno... ale spada mi tez cisnienie bo mam zawroty glowy jak wstaje
Jezeli chodzi o zimno to mam to samo . Caly czas pod kocem a w nocy pod dwoma . I tez mam zawroty glowy jak wstane :) witaj w klubie ,do tego dochodza mdlosci caly czas

reklama
Mam tak samo. Panicznie boje się że znów serce nie zabije. Pozniej się uspokajam, a pozniej znów panika. Czy to kiedyś minie?
Jak będzie serduszko i wszystko będzie dobrze, to planuje po 10 tyg robić NIFTYpro, nawet jeszcze przed prenatalnymi. Mam wielką nadzieję, że wynik będzie dobry i uspokoi mnie to, bo będę wiedzieć, że dzidzia jest zdrowa. Ale czy na pewno tak będzie? 🥺😓🤷‍♀️

@roki3 jeszcze nie byłam 😆 dobrze ze przyjmyje od 13 bo sobie z synusiem po 10 poszliśmy dalej spać :D właśnie się obudziliśmy 20 min temu 🤣 pisałam, że czuje że noszę dziewczynke pod sercem. A tera znowu czuje że to syn 😂 mama nadzieję że na majówkę już będę wiedziała co tam się kryje 😆

Witam środowo 😃 byłam u gina, na niski progesteron dostałam duphaston, według niej wszystko jest ok. Niepotrzebne wczoraj były te płaczki moje 🤣 Widać wszytsko co powinno być na tym etapie czyli pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Czekamy na serduszko, mam wizytę na NFZ 06.02, ale ta lekarka jest tak przyjemna że zastanawiam się czy nie prowadzić tej ciąży prywatnie. Słyszałam też że dziewczyny chodzą i prywatnie i na NFZ, wtedy ustawiają sobie wizyty co 2 tyg, nie wiem czy to nie będzie znowu za często 😅
Powodzenia dla wszystkich dziś wizytujących ♥️ trzymam kciuki za dobre wieści 🤞

Witam środowo 😃 byłam u gina, na niski progesteron dostałam duphaston, według niej wszystko jest ok. Niepotrzebne wczoraj były te płaczki moje 🤣 Widać wszytsko co powinno być na tym etapie czyli pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Czekamy na serduszko, mam wizytę na NFZ 06.02, ale ta lekarka jest tak przyjemna że zastanawiam się czy nie prowadzić tej ciąży prywatnie. Słyszałam też że dziewczyny chodzą i prywatnie i na NFZ, wtedy ustawiają sobie wizyty co 2 tyg, nie wiem czy to nie będzie znowu za często 😅
Jeżeli Twoją ciążę prowadzi ta ginekolog, która powiedziała, że nic tu się nie da zrobić to ja na pewno bym zmieniła lekarza :)

Który jesteś TC?
U mnie godzina do wizyty 😥

reklama
Niestety- róznica między prywatną wizyta a NFZ zazwyczaj jest kolosalna. A nie powinno tak być, wszystkie płacimy składki! Kilka lat temu jak jeszcze chciałam mieć wizyty darmowe korzystałam z wizyt NFZ i niestety nigdy więcej. Koszmar, mimo że USG niby ok ale poziom wizyty i podejście do pacjenta, wchodzenie i wychodzenie pielegniarki podczas badania, metalowe narzedzia skutecznie mnie odstraszyły. Teraz tylko PZU lub prywatnie.

Do góry