reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Macie bardzo podobne nazwy użytkownika, też ciągle mi się myli 😅

Ja mam dziś wizytę o 13:30, zejdę na zawał do tego czasu. Wcześniej w 4+5 sam pęcherzyk ciążowy ale niczego więcej na tamten moment się nie spodziewałam :) choć po 2 pustych jajach jest mega stres przed dzisiejszą wizytą
Ja też mam dziś wizytę, ale dopiero o 19:00 :/ musi już byc serce, jak nie to powtórka z rozrywki z wcześniejszej ciązy.. ehh. Zakwitnę w pracy chyba :(
Powodzenia dziewczyny <3 trzymam kciuki <3

reklama
To mamy tak samo wizytę, ja na 19 :) Ja w ogóle mdłości nie mam więc mam też momenty załamania. Nie chce powtórki z poprzednich razy,
Według OM jestem już 8+1, a poprzednio 8+6 zatrzymało się serduszko (mniej więcej według USG bo dowiedziałam się w 10 tygodniu). Więc ten tydzień to dla mnie mega stres i boję się, ze nawet jutrzejsza wizyta mnie nie uspokoi 😫

Stosujecie już jakieś kremy, oliwki na rozstępy? Ja strasznie nie lubię balsamów i zawsze do wanny wlewam sobie oliwkę, żeby trochę nawilżyć ciałko, ale jak mam używać kremów to aż mnie trzęsie 😅 Ale nie wiem czy tu taka oliwka zadziała 😅

ja nie mam genetycznie sklonnosci do rozstepow, wiec brzuch w kazdej ciazy byl nienaruszony, bez wzgledu czy smaruje czy nie,a mialam ogromny, jak na blizniaki w ostatniej ciazy...i nic nie stosowalam. Mozna okladac sie zlotem, a jak maja wyjsc to wyjda... Ja polcam zwykly tani balsam z rossmanna babydream i szczotkowanie na sucho, dobry tez jest ponoc kolagen. Oliwek nie lubie bo to takie tluste fujj

ja nie mam genetycznie sklonnosci do rozstepow, wiec brzuch w kazdej ciazy byl nienaruszony, bez wzgledu czy smaruje czy nie,a mialam ogromny, jak na blizniaki w ostatniej ciazy...i nic nie stosowalam. Mozna okladac sie zlotem, a jak maja wyjsc to wyjda... Ja polcam zwykly tani balsam z rossmanna babydream i szczotkowanie na sucho, dobry tez jest ponoc kolagen. Oliwek nie lubie bo to takie tluste fujj
z szczotkiwaniem to bym uważała w dalszym etapie ciąży bo może dojść do przedwczesnego porodu. Teraz przez jakiś czas można ale później już bym poprzestała i po porodzie rozpoczęła proces szczotkowania. Ale szczotkowanie na rozstępy nic nie dają. Bardziej dadzą na elastyczność mięśni i skóry.

Stosujecie już jakieś kremy, oliwki na rozstępy? Ja strasznie nie lubię balsamów i zawsze do wanny wlewam sobie oliwkę, żeby trochę nawilżyć ciałko, ale jak mam używać kremów to aż mnie trzęsie 😅 Ale nie wiem czy tu taka oliwka zadziała 😅
ja w pierwszej ciąży używałam bio olejek migdałowy i bio oil a i tak rozstępy mi wyszły wiec teraz stosuje te balsamy co zwykle 😀

z szczotkiwaniem to bym uważała w dalszym etapie ciąży bo może dojść do przedwczesnego porodu. Teraz przez jakiś czas można ale później już bym poprzestała i po porodzie rozpoczęła proces szczotkowania. Ale szczotkowanie na rozstępy nic nie dają. Bardziej dadzą na elastyczność mięśni i skóry.
mialam na myslis szczotkowanie nog, bioder, posladkow itp, brzucha nie mam nigdy odwagi w ciazy;) akurat szczotkowanie ma wplyw na poprawe krazenia, uelastycznia skore... na skore tez dobry wplyw ma kolagen, i dobre nawodnienie

*Pobudzanie krążenia krwi. Im bardziej energiczne szczotkowanie, tym intensywniej krew krąży w Twoim ciele – także w skórze. W ten sposób otrzymuje ona więcej tlenu i wartościowych składników odżywczych, które wzmacniają jej strukturę i tym samym przeciwdziałają powstawaniu rozstępów.

Szczotkowanie swiezych czerwonych rozstepow tez daje efekty i to spore;) ale dziala to tylko na swieze rozstepy. Mi wyszly jak za duzo schudlam na biodrach, od razu szczotkowalam i sa niewidoczne.

reklama
mialam na myslis szczotkowanie nog, bioder, posladkow itp, brzucha nie mam nigdy odwagi w ciazy;) akurat szczotkowanie ma wplyw na poprawe krazenia, uelastycznia skore... na skore tez dobry wplyw ma kolagen, i dobre nawodnienie

*Pobudzanie krążenia krwi. Im bardziej energiczne szczotkowanie, tym intensywniej krew krąży w Twoim ciele – także w skórze. W ten sposób otrzymuje ona więcej tlenu i wartościowych składników odżywczych, które wzmacniają jej strukturę i tym samym przeciwdziałają powstawaniu rozstępów.

Szczotkowanie swiezych czerwonych rozstepow tez daje efekty i to spore;) ale dziala to tylko na swieze rozstepy. Mi wyszly jak za duzo schudlam na biodrach, od razu szczotkowalam i sa niewidoczne.
Ja kiedyś stosowałam szczotkowanie, ale mam skórę naczyniową i niestety wychodziły mi po tym pajączki a potem zobaczyłam, że jest to przeciwskazanie, więc musiałam odpuścić.:(

Do góry