reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Dziewczyny!
No order panikary powinnam dostać jak nic...😅 ale mysle, ze kazda by tak zareagowała... i myslę, ze lepiej w tę stronę, niz nic nie zrobic..
Wszystko jest dobrze! Serduszko bije, zarodek coraz większy ❤ z USG 6+5! (Czyli jeden dzien mniej niz z poprzedniego usg)
Gin powiedziala, ze najprawdopodobniej podrażniłam sobie tą tabletką na infekcje... i są skrzepy, ale brązowe, "starej krwi", jakby rany. Żadnych "świeżych" krwawień :)
Mam odpoczywać i sie nie stresować :)
Super. Ciesze sie ze wszystko sie wyjasnilo pozytywnie i ze nie masz siw juz czym stresowac 😊😁

reklama
To prawda.. zalozyl najgorsze bez informacji, ze to moze byc zupelnie nic groźnego..
zastanowiłabym się czy chce u takiego lekarza prowadzić ciążę. Ja teraz tak se myślę o lekarzu który prowadził moja pierwsza ciążę to sobie przypominam że wtedy też nie widziałam tych alarmów. On mnie 2 razy straszył szpitalem. Chwila była spokoju. No i pod koniec tak mnie przestraszył że wkoncu wysłał mnie do tego szpitala ale wtedy byłam mu wdzięczna za szybką akcje. Teraz se myślę że jednak z nim nie miałam takiego kontaktu jakbym chciała. Stąd pragnienie zmiany lekarza. Mam nadzieję że ten lekarz do którego idę będzie miał to czego szukam u lekarza.

@Agu-23 a napisałaś do lekarza za byłaś na usg? Jakaś reakcja?
Nie napisalam, zobaczy mnie 24.01. na wizycie i zobaczymy co powie.. to dobry gin, a ja dlugo szukalam "tego idealnego".. powiem mu o swoich odczuciach i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nikt nie jest idealny, a ja tez do latwych pacjentek nie należę, choc mogl mnie uspokoic, a nie nastarszyc.

Nie napisalam, zobaczy mnie 24.01. na wizycie i zobaczymy co powie.. to dobry gin, a ja dlugo szukalam "tego idealnego".. powiem mu o swoich odczuciach i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nikt nie jest idealny, a ja tez do latwych pacjentek nie należę, choc mogl mnie uspokoic, a nie nastarszyc.
No mógł Cię uspokoic i zaprosić do siebie. Może na dalszym etapie będzie rozwazniejszy. :)

Ja robiłam tak chyba w 5-6 tygodniu. Najpierw miałam dwa pomiary cukru podwyższone 94 i 93 na czczo w różnych odstępach czasu. Nawet jakbym miała jeden to już powinnam wtedy dostać skierowanie na krzywą, ale chciałam się upewnić. Krzywa wyszła dobrze, wszystko poniżej normy i diabetolog stwierdził, ze przy okazji badań mam sobie skontrolować czasem glukozę, ale nie stwierdza na razie cukrzycy. Lepiej dmuchać na zimne, bo z kontrolowaną cukrzycą da się donosić ciąże, gorzej jeżeli cukier jest niekontrolowany to wtedy może dojść do różnych powikłań. Z drugiej strony jak czytałam o wszystkich objawach cukrzycy ciążowej to były te same objawy co ciążowe, łącznie z piciem i sikaniem, więc to wcale nie musi oznaczać, ze masz cukrzycę. A jakie masz pomiary rano na czczo?
No właśnie 114, 110, 104... na czczo.
Dziewczyny!
No order panikary powinnam dostać jak nic...😅 ale mysle, ze kazda by tak zareagowała... i myslę, ze lepiej w tę stronę, niz nic nie zrobic..
Wszystko jest dobrze! Serduszko bije, zarodek coraz większy ❤ z USG 6+5! (Czyli jeden dzien mniej niz z poprzedniego usg)
Gin powiedziala, ze najprawdopodobniej podrażniłam sobie tą tabletką na infekcje... i są skrzepy, ale brązowe, "starej krwi", jakby rany. Żadnych "świeżych" krwawień :)
Mam odpoczywać i sie nie stresować :)

Super wieści! Cieszę się, że wszystko dobrze :)

reklama
Do góry