reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

Dziewczyny na moj pęcherz lekarz zalecił branie amotaks 1g co 12h to antybiotyk matko tak sie bije antybiotyki w ciąży.... Zastanawiam się czy to brać... Dzis 7+0 ;( mam bol pecherza, czasem mam problemy z sikaniem, cewka nie piecze, brak białka i leukocytów w badaniu ogólnym moczy ale juz posiew moczu wyszedł 10^5 wiec nadaje sie na antybiotyki no nie wiem co robic... ;( martwie zeby wszystko było ok. Przepisala mi amotaks 1g co 12h

reklama
Dziewczyny na moj pęcherz lekarz zalecił branie amotaks 1g co 12h to antybiotyk matko tak sie bije antybiotyki w ciąży.... Zastanawiam się czy to brać... Dzis 7+0 ;( mam bol pecherza, czasem mam problemy z sikaniem, cewka nie piecze, brak białka i leukocytów w badaniu ogólnym moczy ale juz posiew moczu wyszedł 10^5 wiec nadaje sie na antybiotyki no nie wiem co robic... ;( martwie zeby wszystko było ok. Przepisala mi amotaks 1g co 12h
Kochana ja bym brala lekarz sie zna i pewnie nie jedna kobieta w ciazy miala rozne zapalenia . Sama miewałam. Pomysl ze nie wezniesz to moze Ci sie wszystko tak rozsyfic i zrobic ostry stan zapalny i ogromna infekcja i to jest mega niebezpieczne dla plodu. Uwazam, ze lekarz wie co Ci przepisal, jest w pelni swiadomy ze jestes w ciazy. Trzymaj sie cieplutko♥️ wracaj do zdrowia😘

Laski czytam Was od początku. Dzisiaj miałam wizytę na cito bo śluz pojawił mi się podbarwiony . Ostatnią miesiączkę mialam 1 grudnia ale mam bardzo nieregularne. Z USG wychodzi 10 dni różnicy bo 5 tc i 5 dni. Czy to bardzo dużo ?
nie. Nie dużo ;) czasem tak jest, że wiek się różni od OM. Ale ma przyszłość pytaj ginekologa o takie rzeczy to od razu będziesz spokojniejsza bo nie wiem czy Cię uspokoiło to co Ci napisałam :)

już lepiej brać antybiotyk niż się męczyć. Chyba poinformowałas że jesteś w ciąży?

Ja już po wizycie :)
Wszystko ok.
Pierwszy raz widziałam jak bije serduszko, wiec jestem mega uspokojona :D Według OM i USG 7+4. Kontrolę mam za miesiąc i też mniej więcej w tym samym czasie wypadną prenatalne. Chociaż nie wiem jak ja ten miesiac wytrzymam
A przed gabinetem tak się stresowałam, ze cisnienie w koncu mialam w normie :D 100/80, a jak sobie badam w domu to mam 85/55 :D
Pulpety z ikei kupione dwa opakowania :D

Jeżeli lekarz wie, ze jesteś w ciąży to bierz. Lepiej brać antybiotyk niż dostać gorączki i powikłań. Amotaks to i tak lek pierwszego rzutu, więc można powiedzieć, ze on jest takim najlżejszym antybiotykiem

Ja już po wizycie :)
Wszystko ok.
Pierwszy raz widziałam jak bije serduszko, wiec jestem mega uspokojona :D Według OM i USG 7+4. Kontrolę mam za miesiąc i też mniej więcej w tym samym czasie wypadną prenatalne. Chociaż nie wiem jak ja ten miesiac wytrzymam
A przed gabinetem tak się stresowałam, ze cisnienie w koncu mialam w normie :D 100/80, a jak sobie badam w domu to mam 85/55 :D
Pulpety z ikei kupione dwa opakowania :D
Super!!! Żywa ciąża, cudo 🥰🥰🥰 Którego dokładnie wizyta? Wpisze w kalendarz 🥰🥰

reklama
ja tez brałam w pierwszej ciąży antybiotyk na pęcherz, nie pamietam w którym tygodniu. Ale miałam taki, ze brałam go 1 raz. Ja zaufałabym lekarzowi:)

Do góry