reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie to już 5ta ciąża, nieplanowana tym razem, ale mocno kochana od dnia dwóch kreseczek. Jestem wysportowana i zawsze mnie zaskakuje stwierdzenie lekarzy (innych specjalistów gdy jestem gdzieś na rutynowych kontrolscf) typu czwórka dzieci? A nie widać. I to jest takie smutne, że wielodzietność niektórym nadal kojarzy się z "zapuszczeniem" . Gdy zobavzylam dwie kreseczki od razu zrezygnowałam z jazdy konnej i mocnego fitnessu. A najgorszy był dla mnie sylwester bez kropli szampana 😂
Tak się śmiałam, ze mogłam później zrobić test 😂 Co zrobić, trzeba wziąć odpowiedzialność za tą małą istotę i starać się dźwignąć ciężar ciąży na lato. 20 stycznia szukamy serduszka.
Kciuki dziewczyny za dobre samopoczucie. Moje jest „z dupy”.
Pozdrawiam

Dziewczyny mnie jeszcze bardziej boli dziś gardło jak wczoraj, co mam robić? :((
Czosnek pomaga na wszystko i *spam* na gardło
Dziewczyny, jestem po wizycie. :) dzidziuś ma 1cm długości i wielkościowo mierzy 7t1d (a dziś wg OM jest 6t5d). Serduszko tez bije :)
Gratulacje
Z dziwnych objawów miałam przez kilka dni bole podbrzusza jak na okres i klucia w macicy (zaraz po owulacji, myslalam ze dostane półtora tyg wcześniej okres) ktore ustały w dniu spadku temp jednodniowej i w dniu plamienia. Potem cisza 🤷‍♀️ jedynie piersi lekko bolą ale to na @ tez mnie bolą lekko.. I glowa mnie od wczoraj boli ale na@ tez mnie boli więc obawiam się ze naiwnie wierzę 😥 ale objawów więcej nie mam. Płaczliwość ale to tez ja okres bywa. Wiec nic szczególnego nowego nie zauważyłam. Jedynie nie mam apetytu. Przed @ zawsze mam milion zachcianek, objadam się a teraz jem na siłę, mam wrazenie ze jestem ojedzona i nie ciągnie mnie nawet do moich ulubionych ciastek z czekoladą. Ale to moze z nerwów 🤔 i temp mi rośnie dopochwowo - mam 37,4 dzis. Zaczela rosnąć od tego plamenia. Tak to mialam wcześniej 37,0

Dziękuję za wsparcie, naprawdę lżej mi się mysli czytajac Twoje komentarze ❤️ naprawde dziękuję Ci.
Kochana życzę Ci dwóch kresecxsk i oooooolbrzymich pokładów cierpliwosvi. Szczerze to ja milion razy nakręciłam się przed @ ze to ciąża. Temperatura czasem mi nie spadała do dnia przed @. Dlatego wierzyć trzeba zawsze, ale testować dopiero dzień po spodziewanej @, bo wcześniejsze szukanie dwóch kresek potrafi doprowadzić do obłędu :(
Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌
Gratulacje !
Ja szczerze już mam dosyć.
Przy pierwszej ciąży też miałam krwotoki po których dzidziuś żył do 13-ego tygodnia. Później poronienie zatrzymane. Teraz znów krwotoki wielkie. Dzidziuś żyje- to się czuje. Ale spokoju nie mam, znów będzie to samo. Znów ta piep* krew, a raczej potok! Dość mam tego. Chyba mi po prostu nie jest pisane urodzić. Patrze na te wszystkie dziewczyny, które ciąże przechodzą spokojnie, cieszą się nią. A ja znów mam ten sam scenariusz przed oczami.
Na prawdę byłam u wielu lekarzy ginekologów i wszyscy załamują ręcę. Nikt nie wie skąd krwawienie. ŻADEN. Krwawie z nikąd. MASAKRA!
Sprawdzałas badania związane z autoagresją wzgledem zarodka. Współczuję hatdzo. Generalnie po poronieniach trzeba wykonać szereg badsn, żeby znaleźć przyczynę i znaleźć dobrego lekarza od trudnych przypadków. Trzymam kciuki
Mocne bóle głowy i zawroty głowy. W pierwszy dzień pojawienia się objawów mocne wymioty przez cały dzień. Spałam z przerwami na wymioty

Ja dostałam euthyrox dopiero w ciąży, bo TSH lekko za wysokie. Jedna tabletka dziennie. Nigdy nie byłam u endokrynologa, ale potem mam iść.
A jaką Ty masz dawkę ?

Dziękuję ❤️ na szczęście trafiłam na dobrych lekarzy i mam dobre leki. Odpukać na razie jest wszystko dobrze, funkcjonuję podobnie jak przed diagnozą.

Gratuluję !!!❤️ Bardzo się cieszę :) na kiedy masz termin z USG ?

Również bardzo gratuluję ❤️❤️
Teraz są świetne metody i tetapie, kciuki i dużo zdrowia
Ale dzisiaj było nerwów.. Na szczęście już po wizycie 😉😌
Zarodek zagnieżdżony ładnie, ale za mały jeszcze żeby ocenić rozmiar i wiek ciąży. Ginekolog powiedziała, że nie może mi jeszcze na 100% potwierdzić akcji serca, bo to zbyt młoda ciąża... Ale pokazała mi już jak pulsuje 🥰🥰🥰🥰 przez chwilę wstrzymałam oddech, żeby widzieć dokładniej. Mam przyjść za tydzień, żeby potwierdzić. Według OM 5+5, więc tak wcześnie nie chodźcie na pierwszą wizytę :)
Męża zaprosiła do środka ❤
Tą kropeczkę już kocham.
Gratuluję
Dziewczyny mam pytanie. Czy na poczatku ciąży zmieniał się Wam smak? Ja przez to stracilam apetyt oststnio i mimo ze czekam na @ jutro, to mnie odpycha jedzenie ( a ja kocham jesc, w szczególności przed @ pozwalam sobie 😅) a tu po zjedzeniu czegokolwiek mam mdłości, ale niewielkie. Bierze sie to z innego smaku. Ciagle pytam męża czy mu smakuje - on nie widzi różnicy. Wszystko ma inny smak. Ulubione kromki maja jakis smak jakby metal, tworzywo sztuczne 😬 zupa krem z warzyw jakby inna. Mial ktos cos podobnego? Bo nawet jeśli dostane @ to nie wiem czy to cos normalnego 😳 smak nie jest calkowicie inny, ale przegryza sie przez ten smak jakby... Nieznany mi smak. Taki jak cos sztucznego, plastikowo metalowego. Ciągle jak jem, to myślę że moze kupilam stare warzywa... Dzis myslalam ze chleb jakis stary mimo ze mąż kupil cieplutki dzis pachnący. 😬 ale na sile zjadłam bo czulam jakis inny smak. I potem nudności po zjedzeniu przez ten smak. Chwilowe. Nie wiem czy to ma jakies powiązania
zawsze wszystko na początku mi brzydko pachniało oprócz rosolu, kwaśnych zup

O, to podobnie tylko że na odwrót. Termin z om na 28.08, ale z USG ciąża o kilka dni młodsza. Nie wiem o ile bo byl tylko pęcherzyk żółtkowy, ale za tydzień pewnie się dowiem ;)

To będziemy się wspierać nawzajem, ja też mam 18 wizytę :) o której?
Hej,
17.50 takze caly dzień w pracy jeszcze przede mna 🙄

Ja dzisiaj myslalam, że będzie lepiej ale gardło nadal boli, jedzenie mi staje w gardle :/Powiem Wam, że trudny mam ten początek.

Ja już po drugim badaniu bety, czekam na wyniki. To chyba będzie najdłuższe 7h w moim życiu :) wyniki z poniedziałku lekko ponad 19 tys (6t1d). Z plusów jest takich, że plamienie już znikome, choć teraz od początku był to bardziej zabrudzony śluz przy podcieraniu (dla przypomnienia otrzymałam duphaston 2x1, ale ponieważ wcześniejsze dwie ciąże stracone przed 9 tyg to brałam go już od momentu dwóch kresek). W piątek USG i wtedy dopiero będę myśleć lub nie o aplikacjach, dacie porodu i innych.
Szkoda, że mimo wcześniejszych doświadczeń nie można wyłączyć nadziei :D

Dziewczyny jakie badanie robiłyście oprócz Bety? Poszłam dziś na powtórne po 48h, nie mogłam sobie przypomnieć nazwy badania tego drugiego a panie mówią że one nie wiedzą jakie się robi badanie w ciąży na p (tyle pamiętałam) ... :errr: czytała mi pani całą listę i wybrałam progesteron i nie wiem czy dobrze

Dziewczyny jakie badanie robiłyście oprócz Bety? Poszłam dziś na powtórne po 48h, nie mogłam sobie przypomnieć nazwy badania tego drugiego a panie mówią że one nie wiedzą jakie się robi badanie w ciąży na p (tyle pamiętałam) ... :errr: czytała mi pani całą listę i wybrałam progesteron i nie wiem czy dobrze

Dobrze, progesteron ☺️

Hejka :)
dołączam do was, dzisiaj pozytywny test ciążowy. Termin miesiączki na jutro :D Z tego co pokazuje kalkulator to termin miałabym na 23.09.2022 ❤️

Ogólnie staraliśmy się od maja 2021 r. Miałam jedną ciążę biochemiczną. Teraz dwie piękne kreski i mam nadzieję, że wszystko będzie szło dobrze a usg potwierdzi fasolkę :)

reklama
Do góry