reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Pytam tu dlatego, że narazie nie mam jak isc na bete i jestem ciekawa czy ktoś miał podobnie. Jak bede miała możliwość to pójdę przecież.. Każda kobieta powinna, to nie rozwiązuje pytania zbytnio :)

Na betę możesz iść w każdym momencie, nie musi być ani rano ani na czczo. Wyniki zależą od laboratorium - u mnie zawsze były tego samego dnia najwcześniej ok. 10 (pobrane ok. 7), a najpóźniej koło 20 (pobrane koło 13)

Te stany są genialne, oczywiście pisze to z perspektywy poprzedniej ciąży z synem, jak sobie to przypomnę, istny komediodramat 😅😁 na tą chwilę jedyne co zauważyłam, to że momentalnie się wzruszam🥲
O tak , u mnie w ogóle momentalnie zmieniło się podejście do dzieci. Zawsze lubiłam dzieci , ale na chwile i spokój . Niektóre mnie wręcz denerwowały na dłuższa metę , a teraz .. rozczula mnie każde dziecko
Abstrachujac od ciąży, to nie wiem nawet gdzie szukać przyczyny. Ale jakos mi to nie przeszkadza, tylko nie smakuje jedzenie mi 😅 ale to dobrze, nie musze tyle sie objadać co zawsze 😅

Beta zrobię na dniach, narazie mam migrene i w domu dogorywam.. 😥
Czasem psychika płata nam niezłe figle 😊 Ile to razy będąc przed ślubem albo zaraz po miałam mdłości , zmiany smaków , bóle piersi kiedy @ spóźniała się choćby o 1 dzień, a my wtedy nie chcieliśmy być jeszcze rodzicami.😊 podobno odwrotnie to też działa

A co do smaku - to nie bardzo kumam czemu pytasz o to na grupie dla wrześniówek. Taki posmak może mieć wiele przyczyn chorobowych - łącznie z tym na topie czyli covid, także powinnaś o tym dyskutować z lekarzem. Ja byłam w ciąży trzy razy (a właściwie, w tej trzeciej nadal jestem choć już bardzo nie chcę). I nigdy nie miałam dziwnych smaków, w ogóle praktycznie nie miałam objawów ciążowych, żadnej się nie spodziewałam, ale pozytywny test ciążowy, pozytywna beta - nie pozostawiały wątpliwości

Właśnie mialam pytać bo na necie pisze ze trzeba na czczo a ostatnio pani w lab mowila ze nie musi byc na czczo. Czyli nie musi? To nie jest tak zle

Nie, nie musi. Widać ja mam jakieś inne google

Przechwytywanie.JPG

A co do smaku - to nie bardzo kumam czemu pytasz o to na grupie dla wrześniówek. Taki posmak może mieć wiele przyczyn chorobowych - łącznie z tym na topie czyli covid, także powinnaś o tym dyskutować z lekarzem. Ja byłam w ciąży trzy razy (a właściwie, w tej trzeciej nadal jestem choć już bardzo nie chcę). I nigdy nie miałam dziwnych smaków, w ogóle praktycznie nie miałam objawów ciążowych, żadnej się nie spodziewałam, ale pozytywny test ciążowy, pozytywna beta - nie pozostawiały wątpliwości

Nie, nie musi. Widać ja mam jakieś inne google

Zobacz załącznik 1356393
Dokładnie , że nie musi . Tutaj nie bada sie żadnych odczynników krwi czy minerałów itd a jedynie obecność i poziom hormonu , a te niezależnie od tego czy coś zjemy czy nie maja taki sam poziom.

Pytam tu dlatego, że narazie nie mam jak isc na bete i jestem ciekawa czy ktoś miał podobnie. Jak bede miała możliwość to pójdę przecież.. Każda kobieta powinna, to nie rozwiązuje pytania zbytnio :)
Ogólnie bardzo Ci polecam grupe Staraczki tak jak pisałam parę stron wcześniej bardzo polecam grupę i tam dziewczyny dzielą się ogromem wiedzy. Takie pytania przed @ lepiej kierować tam ewentualnie założyć oddzielny wątek i dostaniesz ogrom wiedzy i odpowiedzi.

Tutaj forum jak i temat wskazuje „wrześniowe mamy 2022” nie róbmy tutaj spamu na tematy z tym niezwiązane ☺️ Bo już się ciężko odnaleźć w wiadomościach dziewczyn które pisały kiedy mają wizyty itd.

Naprawdę trzymam kciuki aby wszystko co piszesz okazało się ciążą ☺️ I zapraszamy jak będą 2 kreseczki!
Wiem ze ciężko jest wytrzymać i czas się dłuży ale to niezły trening przed byciem mamą 🙈☺️

Mocne bóle głowy i zawroty głowy. W pierwszy dzień pojawienia się objawów mocne wymioty przez cały dzień. Spałam z przerwami na wymioty

Ja dostałam euthyrox dopiero w ciąży, bo TSH lekko za wysokie. Jedna tabletka dziennie. Nigdy nie byłam u endokrynologa, ale potem mam iść.
A jaką Ty masz dawkę ?

Dziękuję ❤️ na szczęście trafiłam na dobrych lekarzy i mam dobre leki. Odpukać na razie jest wszystko dobrze, funkcjonuję podobnie jak przed diagnozą.

Gratuluję !!!❤️ Bardzo się cieszę :) na kiedy masz termin z USG ?

Również bardzo gratuluję ❤️❤️
dzieki!!!
z USG chyba wychodzi sierpien, a z OM 01.09. Zarodek jest o 3 dni do przodu w pomiarach :)

Dzięki za dzisiejsze uszczypliwości i dozę wiedzy. Przyda mi się.
Ps. Pozdrów zazu
Ej no proszę, to nie jest miejsce na takie teksty.
Pytałaś, dostałaś odpowiedź. Osobiście nie rozumiem czemu my tutaj mamy rozstrzygać czy jesteś w tej ciąży czy nie. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to że ja mam nadzieję że jestem i że nie mam żadnych z objawów które opisywałaś, nawet tak wysokiej temperatury więc nie wiem co ta wiedza konkretnie może dać poza prowadzeniem statystyk.
Od tego są sikacze żeby jak się ma takie ciśnienie robić je ile się komu podoba. Nie rozumiem, serio. To ja już wolę się doszukiwać kreseczki.

A ja życzę Zazuu żeby dołączyła do wrześniówek🙂, więc lepiej nikogo nie obrażaj jeszcze przed pozytywnym testem bo skąd wiesz z kim będziesz dzielić "przyszłomamusiową" grupę w przyszłości 😉

reklama
Przepraszam dziewczynki, że się Wam tu wpierniczam (chociaż próbowałam to załatwić na priv).
Nic nie doszło do mnie przez nikogo bo ten wątek jest PUBLICZNY, a ja go sledze bo bardzo kibicuje dziewczynom i liczę, że będę mogła do nich niedługo dołączyć.

Girls! Niech to będzie cudowne i spokojne 9 msc! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Przywolalam zazu bo widze ze lajkuje komentarze olce na tej grupie. Z reszta przez olke doszlo do zazu ze kiedys pisałam ze nie czulam sie tam u nich mile widziana i zazu skoczyla na staraczkach ze sie skarżę [emoji28] Dla tych ktorzy nie wiedzą, wlasnie przez olki i zazu komentarze wyszlam ze staraczek i zapisalam sie tu, by sie od Was poduczyć i cos wiecej dowiedzieć.

W takim razie zmykam z wrzesniowek bo widze ze nie da rady normalnie pisac z niektórymi paniami. Czasem warto sie dwa razy zastanowić co sie komus pisze. Nie wiecie kto po drugiej stronie siedzi, co przeszedł i kim jest.

Te ktore ze mna pisały, trzymajcie sie kochane, dziekuje za wsparcie które ostatnio bardzo potrzebowalam [emoji3590] tutaj bardzo fajna byla atmosfera za co wam z calego serca dziekuje. [emoji3590] Nie chce robić dramy wiec znikam, nie bede wam juz zawadzać

Do góry