reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
u mnie to samo, bylo bardzo sucho, ale szyjka jakas inna, ale w sylwestra 6 dni po owulacji tak mnie jajniki bolaly kilka godzin, ze juz podejrzewalam, ze cos na rzeczy :)
U mnie zawsze występuje ból piersi, ale w tym tygodniu minął, ale sutki strasznie bolały i swędziały jednocześnie. I nie wiem na ile oznaczało to u mnie ciąże, ale wczoraj mdliło mnie strasznie i jeszcze doszedł ból pęcherza podczas sikania ( z pęcherzem dzisiaj jest już znacznie lepiej). Nie wiem na ile te objawy sobie wmawiałam, a ile z nich bylo sygnałem, że fasolka jest w środku :D

Mnie tez nie przeszkadzasz nic a nic! Chyba najlepiej zapytać kogos kto jest już w ciązy. Przykro mi, że spotkałaś się tu aż z takim brakiem empatii.
Mam nadzieję, że za chwile zagościs, tu na dobre

Zdecydowanie za wczesniej na watek zamknięty. Przeciez nikt nie pozna Twogo dziecka przez zdjęcie USG spokojnie mozna wstawiac tu na watek.

Czasem tak
tak jak pisałam wyzej- chodzi mi o zamknięcie grupy za jakiś czas (np.3-4tyg), a nie teraz.
Nie chce wstawiać usg, gdzie każdy ma dostęp do wątku, ale nie będę robiła afery jeśli wątek pozostanie otwarty. :) kwestia indywidualnego podejścia

tak jak pisałam wyzej- chodzi mi o zamknięcie grupy za jakiś czas (np.3-4tyg), a nie teraz.
Nie chce wstawiać usg, gdzie każdy ma dostęp do wątku, ale nie będę robiła afery jeśli wątek pozostanie otwarty. :) kwestia indywidualnego podejścia
Już jakiś czas temu pisałyśmy, że poczekamy jeszcze na wszystkie wrzesniowe mamy i przejdziemy na zamknięty wątek ☺️ Myślę, że 3-4 tygodnie to będzie akurat czas, by zdążyły dołączyć do nas dziewczyny, które później się dowiedzą o ciąży ☺️

U nas to był dopiero pierwszy miesiąc starań a i tak nie zliczę ile testów zrobiłam i ile razy zastanawiałam się czy to już „te objawy „ także doskonale Cię rozumiem . Im bardziej nam na czyms zależy tym szybciej chcemy żeby to się stało 😊ja trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie się udało i @ nie przyszła 🥰😍
U mnie byl drugi miesiac staran, w pierwszym mialam biochemiczna i jak na zlosc miesiaczka przyszla w dniu, w ktorym kuzynka mojego narzeczonego oglosila, ze sama jest w ciazy :o

W tym miesiacu myslalam, ze w ogole nie wyjdzie, bo owulacja przypadala na swieta,a w tym czasie mialam byc w trasie i w Polsce, a tam za bardzo nie ma jak sie poprzytulac ;) Na szczescie stalo sie inaczej i jak wszystko bedzie dobrze, bede miala historie zycia do opowiedzenia swojemu dziecku 😂

U mnie byl drugi miesiac staran, w pierwszym mialam biochemiczna i jak na zlosc miesiaczka przyszla w dniu, w ktorym kuzynka mojego narzeczonego oglosila, ze sama jest w ciazy :o

W tym miesiacu myslalam, ze w ogole nie wyjdzie, bo owulacja przypadala na swieta,a w tym czasie mialam byc w trasie i w Polsce, a tam za bardzo nie ma jak sie poprzytulac ;) Na szczescie stalo sie inaczej i jak wszystko bedzie dobrze, bede miala historie zycia do opowiedzenia swojemu dziecku 😂
Ja właśnie ciagle się obawiam biochemicznej.. naczytałam się o tym i może lepiej bym zrobiła jakbym w ogóle nie czytała . Do tego wizytę mam dopiero za równe 2 tyg i do tego czasu zwariuje . Zrobiłam tylko jedną betę, bo mona gin powiedziała , że nie ma co robić drugiej …

Najgorzej bo byłam wczoraj u lekarza i nie pozwolił mi iść na badania hcg bo na izolacji nie można 🤣 Mogę iść dopiero jutro i się stresuje czy na pewno wszystko ok, i jaki jest poziom hcg.

reklama
Ja właśnie ciagle się obawiam biochemicznej.. naczytałam się o tym i może lepiej bym zrobiła jakbym w ogóle nie czytała . Do tego wizytę mam dopiero za równe 2 tyg i do tego czasu zwariuje . Zrobiłam tylko jedną betę, bo mona gin powiedziała , że nie ma co robić drugiej …
ja nawet szansy na bete nie mam, wiec dla spokoju ducha, zakupilam testy z clear blue z indykatorem wieku.. i co? pierwszy mnie juz zestresowal 🤣🤣 koniec koncow wynikalo to z mojej niewiedzy 😅 ja z powodu bólu jajnikow mialam zrobione wczesne usg i widac pecherzyk, ale to na tyle.. Na tym etapie nie mozna jeszcze stwierdzic czy zarodek jest.. wiec musze czekac do 25 stycznia na wizyte :)

Do góry