reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

U mnie test o czułości 20 wychodził o wiele wyraźniej niż test innej firmy o czułości 10 i to oczywiście z tej samej próbki moczu 🤷‍♀️
u mnie to samo, teraz na testach ladne grube krechy, a te o czulosci 10 kreska o wiele jasniejsza. One chyba tak zaprogramowane sa, zeby tylko wczesna ciaze wylapac, bo u mnie juz 8 dni po owulacji bylo widac blada kreske, ktora nie zmieniala sie w przeciagu kolejnych dni, gdy jak wiemy hormon przyrasta :)

reklama
u mnie to samo, teraz na testach ladne grube krechy, a te o czulosci 10 kreska o wiele jasniejsza. One chyba tak zaprogramowane sa, zeby tylko wczesna ciaze wylapac, bo u mnie juz 8 dni po owulacji bylo widac blada kreske, ktora nie zmieniala sie w przeciagu kolejnych dni, gdy jak wiemy hormon przyrasta :)
U mnie w Pinkach 10 znaczna różnica pojawiła się dopiero przy kilku tysiącach. Przy becie 800 kreska wciąż była dość blada, a ciąża wyłapana przy ok. 80 ml.

Cześć Dziewczyny ;-) nieśmiało się witam i liczę że tym razem będzie ok. W piątek zrobilam test w dniu planowanej miesiączki i wyszedl pozytywny, ale to już moja 5 ciaza a dzieci nie mam. Na domiar złego obecnie jestem na izolacji bo złapałam covid. Mega się stresuje bo jutro przy okazji wizyty kontrolnej u lekarza pójdę na betę, ale 4 razy juz sie nastawiałam że będzie dobrze a tu była lipa 🤣
Cześć bardzo mi przykro z powodu twoich strat 🥺 trzymam kciuki aby to był ten moment I bys tuliła swoje dzieciątko. Robiłas jakies badania po tylu stratach?

Z dziwnych objawów miałam przez kilka dni bole podbrzusza jak na okres i klucia w macicy (zaraz po owulacji, myslalam ze dostane półtora tyg wcześniej okres) ktore ustały w dniu spadku temp jednodniowej i w dniu plamienia. Potem cisza 🤷‍♀️ jedynie piersi lekko bolą ale to na @ tez mnie bolą lekko.. I glowa mnie od wczoraj boli ale na@ tez mnie boli więc obawiam się ze naiwnie wierzę 😥 ale objawów więcej nie mam. Płaczliwość ale to tez ja okres bywa. Wiec nic szczególnego nowego nie zauważyłam. Jedynie nie mam apetytu. Przed @ zawsze mam milion zachcianek, objadam się a teraz jem na siłę, mam wrazenie ze jestem ojedzona i nie ciągnie mnie nawet do moich ulubionych ciastek z czekoladą. Ale to moze z nerwów 🤔 i temp mi rośnie dopochwowo - mam 37,4 dzis. Zaczela rosnąć od tego plamenia. Tak to mialam wcześniej 37,0

Dziękuję za wsparcie, naprawdę lżej mi się mysli czytajac Twoje komentarze ❤️ naprawde dziękuję Ci.
To są dobre znaki, u mnie też temperatura wzrosła wyraźniej po zagnieżdżeniu :) oby to było to w Twoim przypadku 🤰

A ja mam popołudniu wizytę i jestem z jednej strony podekscytowana, a z drugiej lekko się stresuję.

W sumie masz rację, będziemy ubierać sukienki i sandałki 🥰 a w zimowych kurtkach i kozakach nie wyobrażam sobie siebie z takim brzuchem i być może jeszcze z opuchnieciami 😅 na upały nigdy nie narzekałam, lubię ciepło
Jedyny plus ciąży latem - lekkie sukienki, klapki i sandałki 😃 minuta i jesteś gotowa do wyjścia :) bez wiązania butów, zapisania zamków, czapek i szalików. Trzeba widzieć jakieś pozytywy 😍

Jeju przepraszam, że znowu ja tutaj, ale jedno dziecko mam z początku września, drugie z listopada i dla mnie ciąża latem jest właśnie super. Kompletnie sobie nie wyobrażam zaawansowanej ciąży zimą :D
Ja mam dzieci z grudnia, maja i września i zdecydowanie grudniowa ciąża była spoko, majowa najpepsza i wrzesniowa, no ciężko było, bo 2 lata temu straszne upaly były a mój klime dopiero w ostatnie lato kupił 😅

Dziękuję ❤️ jesteś kochana!

To będzie Twoja pierwsza wizyta? Koniecznie daj znać dokladnie co sie dowiesz 😍 to juz niedługo. Kiedyś bedziesz trzymac w ramionach dzieciątko i z usmiechem wspominać te stresy podczas ciąży z nim ❤️ napawaj się tymi cudownymi chwilami, ciąża trwac będzie tylko 9 miesięcy a później tylko będziesz z ulgą wspominac ten okres ciążowy jako wyjątkowy ❤️ to sa pierwsze Wasze wspólne chwile, będzie dobrze - nie ma innej opcji dla Was 😘 daj znać
Tak, pierwsza :) dziękuję za miłe słowa 😘
Odezwę się wieczorem:)

W ogóle super już nas się robi dużo i szczerze mówiąc powoli przestaje ogarniać temat 😀
Byłaby opcja zrobić jakąś liste na pierwszej stronie np z nickiem i datą porodu czy cos takiego? Nie wiem może sie już tak nie robi ale na listopadowych mamach 2018 takie było 😂
Jasne tez o tym myślałam ☺️
Możemy powoli wpisywać.
Z OM a po wizytach gdzie lekarz już powie termin z usg będę zmieniać ☺️
Myślę, że tez całkiem niedługo przejdziemy już na forum zamknięte, ale jeszcze pewnie poczekamy na wszystkie wrzesnioweczki ☺️

Ja w sumie się bardziej cieszę ze wrzesień a nie np luty czy styczeń. Nie trzeba będzie zimowych kurtek kupować na ciążę ☺️

reklama
Do góry